Tredu ja Kpedu koripallon ykkösiä

Olet täällä

Opiskelijoiden koripallomestaruuksista pelattiin 21. tammikuuta Espoon Summahallissa. Koripallo pelattiin suoraan lopputurnauksena, jossa kilpasarjassa voittoa tavoitteli viisi joukkuetta ja harrastesarjassa kuusi joukkuetta. Harrastesarjassa joukkueessa ei mukana saa olla lisenssipelaajia.

Kilpasarjassa ottelut pelattiin yksinkertaisena sarjana. Kilpasarjassa Tampereen seudun ammattiopisto Tredu lähti puolustamaan viime vuoden mestaruutta. Joukkue pelasi lähes samalla kokoonpanolla, eikä antanut turnauksessa muille joukkueille mahdollisuutta. Tredu uusi mestaruutensa voittamalla kaikki ottelunsa. Toiseksi sijoittui Turun ammatti-instituutti ja kolmanneksi Koulutuskeskus Salpaus. 

Kansainvälisiä ja taitavia pelureita

Turusta turnaukseen oli koottu kaksi joukkuetta. Turun ammatti-instituutin liikunnanopettaja Esa Salmela arvioi otteluiden olleen hyvätasoisia sekä kilpa- että harrastesarjoissa. 

-Joukkueiden valintaa varten pidimme vapaat harjoitukset. Joukkueista löytyy sekä lajia kilpaa pelaavia että koripallon harrastajia. Seitsemän pelaajaa meillä on mukana molemmissa porukoissa. Peleissä on ollut taitavia pelaajia. Peleissä on ollut yllättävänkin hyvä taso.

Kisakatsomossa otteluita katsellut Turun porukka oli otteluiden keskellä hyvällä mielellä. Yhteiseen peliin on löytynyt hyvät sävelet, vaikka koripalloilijat tunnustivat tukun muita lajeja vahvuuksikseen.

-Koripallon lisäksi täältä löytyy useampia jalkapallopelaajia ja yksi nyrkkeilijäkin. Opiskelijat ovat myös monelta koulutusalalta. Kansalaisuuksiakin joukkoon mahtuu yhdeksän. Hyvä henki Turun pojilla on aina ja juttu lentää, kehuu Salmela joukkojansa. 

Harrastesarjassa tiukka finaali

Koulutuskeskus Sedun joukkue pelasi viime vuonna kilpasarjassa, mutta kun kaksi avainpelaajaa oli joukkueesta poissa, niin joukkue päätti pelata harrastesarjassa. Kolmannen vuoden opiskelijoita Martti Saarta ja Juho Niemelää siirtyminen mietitytti jälkeenpäin. 

-Pelit on menneet hyvin. Kahteen alkusarjan peliin on päästetty neljätoista pistettä ja tehty seitsemänkymmentä pistettä. Viime vuonna otettiin kilpasarjassa pronssia, mutta kun toinen lisenssipelaaja muutti Helsinkiin ja toinen ei päässyt mukaan, niin lähdimme harrastesarjaan. Aika järkyttävä ero on sarjoilla ollut, Juho Niemelä arvioi.

-On jäänyt vähän mietityttämään, ovatko pelit olleet vähän liiankin helppoja, lisää Martti Saari. 

Saari ja Niemelä kiittelevät joukkuettaan hyvästä joukkuepelaamisesta sekä halusta tehdä kentällä töitä. Niemelällä kokemusta löytyy monesta SAKU-kisasta ja joukkueesta.

-Olen osallistunut SAKU-kisoihin kaukalopallossa, futsalissa, jalkapallossa, salibandyssä ja luokkasählyssä. Kisat ovat olleet hyvin järjestettyjä. Näihin on aina ollut mukava lähteä, kertoo Niemelä. 

-Olen ollut mukana pelkässä koriksessa, kun ei ole huolittu muihin lajeihin. Ai miten käy loppuottelussa? Kyllä me siihen voitolla peliin lähdetään, vakuuttaa Saari hymyillen.

Harrastesarjan alkupelit pelattiin kahdessa lohkossa. Loppusijoitukset ratkaistiin lohkoykkösten, -kakkosten ja -kolmosten välisissä kohtaamisissa. Loppuotteluun paikkansa varmistivat Koulutuskeskus Sedu ja Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Kpedu.  Loppuottelusta kehkeytyi tiukkaakin tiukempi peli, sillä mestaruuden nappasi vain yhden pisteen erolla (19 - 18 ) Kpedu. Kolmannen sijan harrastesarjassa varmisti itselleen kisoja hienosti isännöinyt Omnia.

Tulokset

Kuvagalleria