Tramppaajilla on kolme viikkoa kisailua takana

Olet täällä

Taas trampataan – tuhatta ja sataa. Liikkeelle-kampanja haastaa jälleen ammatillisen koulutuksen henkilöstöä lisäämään liikettä vastalääkkeeksi pimenevään syksyyn. Haasteeseen mukaan on lähtenyt yli 500 tramppaajaa, jotka mittauttavat liikuntaansa Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoissa.

Liikkeelle-kampanjassa liikuntasuorituksia kerätään tuttuun tapaan oman koulutuksen järjestäjän henkilöstöstä koottuina tiimeinä. Tavoitteena on saada omaan liikuntaan toivottuja tuloksia toinen toistansa positiivisessa hengessä kannustaen. Sarjavaihtoehtoina mukana ovat tutut Rento- ja Kilpasarja sekä uutuutena Kuntosarja.

Rentosarjassa kerätään hymynaamoja liikkuen vähintään terveysliikunnan suosituksen mukaisesti. Kuntosarjassa on mukana Rentosarjan tapaan arki- ja hyötyliikunta, mutta lisävauhtia liikuntaan haetaan pienellä kisalla. Tosikilpailijat valitsevat Kilpasarjan, jossa liikuntasuorituksiin hyväksytään vain vapaa-ajalla kerätyt lajiminuutit. Kilpasarjassa ei arki- ja hyötyliikunta ole lajivalikoimassa lainkaan mukana.

Suosituin sarjavalinta on ollut Kuntosarja, jossa liikuntaansa merkitsee 45 tiimiä. Rentosarjassa terveysliikunnan suositusta tavoittelee 27 tiimiä. Kilpasarjassa liikuntaminuutteja kerryttää 17 tiimiä. 

Vielä ehdit mukaan viikkohaasteisiin

Tramppaajia haastetaan osallistumaan myös viikkohaasteisiin, joiden avulla toivotaan lisättävän tramppaajien, muun henkilöstön sekä opiskelijoiden liikunta-aktiivisuutta. Pienillä tempauksilla voi luoda lisää liikettä esimerkiksi ammattiopiston pihalle tai aulaan. 

Tällä hetkellä menossa on haaste 100 metriä, jossa matkaa lähdetään kerryttämään vauhdittomalla pituushypyllä tai saappaanheitolla. Suorituksia kerätään osissa, yhden tai useamman liikkujan voimin. Jokainen kerrytetty sata metriä tietää yhtä pistettä oppilaitokselle/toimipisteelle. 100 metriä -haasteen tulokset tulee raportoida viimeistään maanantaina 25.9.2017 klo 12.00 mennessä SAKU ry:n Facebook-sivulla tai Instagramissa. Muista tägit #sakury ja #amispoweria tunnelmia ja raportteja kirjatessasi! 

Maanantaina käynnistyy myös uusi haaste, jossa tavoitteena on kerätä 100 koria (25.9. – 8.10. välisellä ajalla) koripalloa tai frisbeekiekkoa koriin heittäen. Haasteiden avulla haetaan Suomen liikuttavinta ammattiopistoa, jolle on luvassa kunniataulu, liikuntavälineitä sisältävä laukku sekä satahenkinen kahvitus. Viikkohaasteisiin siis ehtii ja kannattaa vielä tarttua!

Tramppausta kolmessa sarjassa

Rentosarjassa tiimi Bovallius Turku on edennyt suorastaan esimerkillisesti, kun kolmena kampanjaviikkona seitsemän osallistujan tiimi on kerännyt tarjolla olevista hymynaamoista peräti 20/21. 

-Meidän tiimillä on mennyt tosi hyvin. Joka vuosi on yleensä joutunut vähän potkimaan ja kannustamaan väkeä, mutta nyt tiimi on päässyt kevyesti hymynaamoille, kertoo tiimin ylläpitäjä Tom Virtanen

-Olen tavattoman tyytyväinen siitä, että muutama vuosi siten tiimin osallistujamäärää muutettiin vapaamuotoisemmaksi. Se oli hyvä muutos kampanjassa. 

Uutena sarjana mukaan tullut Kuntosarja näyttää heti löytäneen paikkansa. 

-Kuntosarja on motivoiva, kun siinä saa merkitä myös arkiliikuntaa mukaan. Meillä on hirveä tsemppi päällä. Liikkuminen on tiimille jokapäiväinen puheenaihe. Päivääkään ei kulu niin, ettei kampanjasta ja liikuntojen merkkaamisesta puhuttaisi, kertoo Niskalan Ponnistuksesta Kati Jönhede

Kilpasarjan seitsemäntoista tiimin joukossa kärkitilaa pitää hallussaan Eturivin tallaajat. Kärkipaikka ei ole takana tuleville helposti otettavissa. 

-Viime vuonna ei huomattu sitä, että pienempikin määrä liikkujia riittää tiimin perustamiseen. Tiimiin on nyt koottu neljä hulluinta himoliikkujaa. Ydintiimi, joka ei muuta teekään kuin liikkuu. Jalat huutavat hoosiannaa, mutta näiden viikkojen aikana ei lepopäiviä tunneta, vakuuttaa tiimin puuhanainen Laura Salonen

Lisätietoa kampanjasta

Kuva: Niskalan Ponnistuksen NiPon kuva-albumista