Toukokuussa järjestetään unelmien liikuntapäivä

Olet täällä

Millainen olisi sinun unelmiesi liikuntapäivä? Jollekin se voi olla rauhallinen kävely kulttuurikohteita kiertäen, jollekin 50 km pyörälenkki ja jollekin tiukka kuntopiiri kannustavassa porukassa. Unelmien liikuntapäivä haastaa meidät kaikki järjestämään innostavia liikuntatapahtumia omalle ystäväpiirille, työyhteisölle tai vaikka avoimena tapahtumana kaikille kiinnostuneille.

Ravintolapäivässä perustetaan ravintoloita ja Taiteiden yössä kulttuuritahot järjestävät esityksiä. Unelmien liikuntapäivässä me kaikki järjestämme erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joihin kutsumme myös muita mukaan!

Tavoitteena miljoona liikkujaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2016 on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Päivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä! Tavoitteena on järjestää tuhansia liikuntatapahtumia, jotka saavat yli miljoona ihmistä liikkumaan ja löytämään itselleen uusia tapoja liikkua.

Tapahtumia järjestävät esimerkiksi oppilaitokset, työyhteisöt, urheiluseurat, seurakunnat, taloyhtiöt ja yksityiset ihmiset. Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut jo lähes 5 000 tapahtumaa. Päivä on myös startti isommalle unelmalle. Se jatkuu syyskuussa ”Liikkumisen unelmakuukautena” ja huipentuu ”Liikkumisen unelmavuoteen 2017” Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotista historiaa teemalla ”Yhdessä".

SAKU ry haastaa jäsenyhteisönsä mukaan

SAKU ry haastaa ammatillisen koulutuksen järjestäjät mukaan Unelmien liikuntapäivään. Toteutustapa on luonnollisesti vapaa, mutta tässä muutama idea, joihin voi tarttua:

1) Pop-up-katusähly

  • kaukalo koulun pihaan
  • maalit, mailat ja pallot vapaasti käytettäväksi
  • kaukalo on avoinna koko päivän haasteotteluille ja vapaalle pelailulle

2) Opiskelijoiden katusählyturnaus osana Ammattiosaajan liikuntavuotta

3) Opiskelijat vs. henkilöstö -haasteottelu

  • haasteottelu voi olla päivän pääohjelma tai se voi myös huipentaa pop-up-päivän tai Ammattiosaajan liikuntavuoden turnauksen!

Ilmoittaudu mukaan!

Unelmien liikuntapäivään osallistuvat tapahtumat ilmoitetaan verkkopalvelussa www.unelmienliikuntapaiva.fi/tapahtumat. Samalla voi osallistua upeiden palkintojen arvontaan. Kerro tapahtumastasi mieluusti myös SAKU ry:n Facebook-sivulla.

Lisätiedot: www.unelmienliikuntapaiva.fi/