Tavallista rennompaa sisäfutista

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien tansanialaisen jalkapallon mestaruuksista pelattiin tiistaina Jämsän ammattiopistolla nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijoiden järjestämässä turnauksessa. Mukaan ilmoittautuneet joukkueet saivat valita sarjakseen joko harraste- tai kilpasarjan. 

Kilpasarjassa voittoa tavoitteli neljä joukkuetta: Keuda, Keuda Jäwä, JNV13 Team/Jämsän ammattiopisto sekä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto. Harrastesarjassa olivat mukana KAO tutorit/Kainuun ammattiopisto, Keuda Sibikset, TU 15/Kainuun ammattiopisto ja Team Tsekit/Jämsän ammattiopisto. 

Kansainvälistä tunnelmaa otteluissa

Harrastesarjaan Jämsän ammattiopistolta oli koottu joukkue, joka muodostui Tšekistä opiskeluvaihdossa olevista opiskelijoista ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijoista. 

-Olen tosi iloinen, että osallistuttiin näihin peleihin. Olemme kaikki urheilullisia, mutta jalkapalloa ei meistä kenelläkään ole harrastuksena. Muut joukkueet ovat olleet turnauksessa hyviä. Tytöt ovat olleet erityisen hyviä. Näkee, että heillä on pelatessa hyvä motivaatio voittaa. 

-Suomeen tullessa odotettiin, että oleskelu on täällä pelkkää koulunkäyntiä. Ei osattu odottaa, että päästäisiin pelaamaan, kertoo joukkueen tsempparipalkinnon voittanut Bohumil Milàcek.

Ei mikään peruslaji

Tansanialaista jalkapalloa pelataan sekajoukkuein, ja kentällä tulee olla aina vähintään kaksi tyttöä. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijoista lähti mukaan kolme tyttöä täydentämään vaihto-opiskelijoiden muuten niin poikavaltaista ryhmää. Kansainvälisestä yhteistyöstä syntyi hyvä peliyhdistelmä, kun Tsekit voittivat harrastesarjan finaalissa Keuda Sibikset lukeminen 7 - 1. 

-Tällaiset turnaukset on tosi hyvä idea, kun näissä pääsee kaukaakin näkemään ihmisiä. Liikuntalajit ovat myös sellaisia, joita moni tykkää tehdä. Tansanialainen on myös erilaisempi kuin peruslajit, kehuu lajia Juulia Peltomaa

-Pelatessa tuli liikettä ja hiki. Pallo oli vähän haastava, kun se on niin kevyt. Sitä on potkaistava kovempaa. Täällä on ollut kilpailullinen, mutta ystävällinen henki peleissä, kuvaavat Tsekkien vahvistukset Juulia Peltomaa ja Aino Toiminen yhdessä. 

VAAO voitti kilpasarjan 

Kilpasarjan pronssipeli tarjosi katsojille jännitettävää pelin loppuun asti. Jämsän ammattiopiston JNV13 Team johti peliä aina loppusekunneille, mutta Keudan tasoituksen jälkeen ottelun ratkaisu siirtyi voittomaalikisaan, jossa Keuda vei pelin nimiinsä 3 - 4. 

Kilpasarjan finaalissa kohtasivat Keuda Jäwä ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto. VAAOn joukkue oli jo alkusarjassa ollut pitelemätön ottaen täydet kolme voittoa. Finaalissa tahti jatkui, ja VAAO vei finaalin luvuin 3 - 7. Vahvasta joukkueesta esille nousivat erityisesti joukkueen tyttöpelaajat, jotka hyökkäyksissä hakivat hyvällä liikkeellä vapaata hyökkäystilaa maalin tuntumasta.

Taitojen takaa löytyy pitkää kokemusta jalkapallokentiltä. Fanni Pelkonen kertoi aloittaneensa pelit jo nappulaliigassa ja tällä hetkellä pelipaikka löytyy Valkeakosken Hakan naisten joukkueesta.

-On ollut kivaa pelata, kun täällä on kentällä ollut kaikenlaisia pelaajia, kokeneita ja vähemmän pelanneita. Viime vuonna olin mukana Järvenpäässä pelaamassa, mutta näitä turnauksia voisi olla useampiakin, vaikka syksyllä ja keväällä. Peleissä joukkue on pelannut iloisella mielellä. 

Tulokset

Kuvagalleria