Tapahtumakevät jatkuu vauhdikkaana verkossa

Olet täällä

Korona-aika on muokannut SAKU ry:n koko kevään tapahtumakalenterin. Tapahtumakevät on siirtynyt verkkoon, ja luvassa on monia uutuuksia. Sovita kalenteriin tulevat tapahtumamme: hyvinvointiwebinaari, SAKUstars-kisat ja -kulttuuriviikko sekä virtuaalikahvilat.

Liikunta tekee hyvää! Jo muutaman minuutin kevyelläkin liikkumisella on tutkimuksilla osoitettu saavutettavan useita terveyshyötyjä. Miten liikuntamotivaatiota voi tukea? Miksi joku innostuu kilpailemisesta ja toiselle se on kauhistus?

Motivoi liikkumaan! -hyvinvointiwebinaarissa 23. maaliskuuta nostetaan esille keinoja nuorten liikkumisen innostamiseen. Motivaatiotutkija Johanna Nurmi puhuu nuorten liikunnan tukemisesta pandemia-aikana. Kehittäjä Jaana Kari tutustuttaa osallistujat erilaisiin liikkujatyyppeihin ja liikkumisen moninaisiin merkityksiin. Oppilaitosten keinoja opiskelijoiden liikkumisen tukemiseen esittelevät liikunnanohjaajat Anniina Utela ja Juho Mättö Samposta ja Marika Viiri Stadin AO:sta. Ilmoittaudu mukaan 19. maaliskuuta mennessä.

Virtuaalikahvilassa puhutaan mielen hyvinvoinnista

Opiskelijoille suunnatut virtuaalikahvilat jatkuvat 13. huhtikuuta teemalla Jotta huominen olisi parempi. Mielen hyvinvointia käsittelevässä virtuaalikahvilassa asiantuntija Oona Hänninen Yeesi ry:stä puhuu mielenterveyden ja jaksamisen tukemisesta. Opinnonohjaaja Johanna Rantalainen Sataedusta kannustaa opiskelijoita ottamaan yhteyttä ja puhumaan huolistaan sekä kertoo oppilaitoksen keinoista tukea opiskelijaa. Liikuntaneuvojaopiskelija Aurora Jokela kertoo 5 vinkkiään oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Toukokuun virtuaalikahvilassa 4. toukokuuta aiheena on somearki ja digitunnetaidot. Virtuaalikahvilat ovat avoinna aina kello 9.30-11.00. Virtuaalikahviloiden sisältöjä voi hyödyntää opinnoissa sekä ryhmänä luokassa että etäopinnoissa.

SAKUstars tuo kulttuuria viikolle 16

SAKUstars-kulttuurikilpailujen ennakkosarjojen tulokset on julkaistu. Ennakkotöiden parhaimmistoon pääsee tutustumaan SAKUstars-sivuille avatussa ennakkotöiden näyttelyssä. Ennakkolajeihin osallistui tänä keväänä lähes 500 kilpailijaa.

Kisojen livesarjat järjestetään 20.-22.4.2021 kokonaan etänä. Livelajeista etukäteen lähetetyillä tallenteina toteutetaan seuraavat lajit: Soolosoittimet, Soitinyhtyeet ja bändit, Bändisolistikisa, Karaoke, Lauluryhmät, Rap-musiikki, Yksinlaulu, Laulaja-Lauluntekijä, Näytelmät, Lausunta, Talent, Yksintanssi ja Ryhmätanssi. Lajit, joihin osallistutaan kisapäivinä etänä ovat Taidetta kahdessa tunnissa, Valokuvataidetta päivässä, Mallin mukaan, Videotarina, Shakki ja Runo tunnissa.

Vaikka SAKUstars-kisat järjestetään etänä, niin tavoitteena on tuoda kulttuuria entistä vahvemmin oppilaitoksissa näkyville. Ideana on, että kaikissa oppilaitoksissa järjestetään kisaviikolla SAKUstars-tapahtumia. Kisajärjestäjä, Ylä-Savon ammattiopisto, lähettää kisojen aikana ohjelmaa, jonka lisäksi oppilaitoksissa voidaan toteuttaa omia kulttuuripajoja, konsertteja tai erilaisia haasteita.