Tansanialaisessa jalkapallossa taistellaan joka pallosta

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien Tansanialaisen jalkapallon turnaus pelattiin 7. marraskuuta Jämsässä. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan kilpa- ja harrastesarjoissa. Kilpasarjan voiton otti Keuda ja harrastesarjassa ykköseksi taituroi TU17 Kainuun ammattiopistosta. 

Tansanialainen jalkapallo on rentoa sisäfutista, jota pelataan sekajoukkuein ja itse tehdyllä pallolla. Pallon tekoon tarvitaan villasukka, sanomalehteä, muovipussi, narua ja näppäriä sormia. Moni joukkue kertoikin käyttäneensä matkan Jämsään hyödyllisesti, pelipalloja kasaillen.

Harrastesarjassa mitalisijoituksia laitettiin järjestykseen kolmen joukkueen kesken. Keudasta sarjassa pelasi kaksi joukkuetta ja kolmantena mukana oli TU17 Kainuun ammattiopistosta. Finaalipelissä TU17 näytti parasta osaamistaan, kun puolustus piti ja laukaukset viuhuivat tiukasti kohti Keudan ykkösjoukkueen mainiosti pelannutta maalivahtia.  

TU17 koostui turvallisuusalan ensimmäisen vuoden opiskelijoista. Maalilla 4 - 0 tuloksen varmistanut Matti Valtanen oli pelien jälkeen turnaukseen tyytyväinen.

-Tiukkoja pelejä oli, ei täällä helpolla voittoja saanut. Puolustus oli meillä hyvä ja hyvin saatiin tehtyä maaleja. Kenttä pelasi hyvin. 

Turvallisuusalan opiskelijoista kaksi harrastaa jalkapalloa ja neljä jääkiekkoa. Suurella osalla joukkueesta on jotain urheilijataustaa. 

-Minulla ei ole pelitaustaa, mutta joukkueessa tiesivät, että olen peruskoulun peleissä maalissa pelannut. Joukkueella oli hyvä tsemppi. Vaihtopenkiltä tuli hyviä kommentteja ja kannustusta annettiin sekä omille että vastustajan pelaajille, kiittelee Matti Valtanen.

Keuda vahvin kilpasarjassa

Kilpasarjassa jatko-otteluihin paikkoja tavoittelivat EVO/Hämeen ammatti-instituutti, Keudan kilpajoukkue, Harrastetutorit Kainuun ammattiopistosta sekä Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä VAAO.  Finaalipaikkansa alkupeleissä varmistivat itselleen Harrastutorit ja Keuda. Alkusarjassa Harrastetutorit oli parempi maalein 2 – 1. Loppuottelussa Keuda käänsi asetelmat toisinpäin voittaen lukemin 4 – 1. 

-Finaalia ennen huilasimme ja keskityimme hyvin. Tasaisia olivat kaikki turnauksen pelit, eikä niin sanottua helppoa voittoa peleissä tullut. Joka pallosta sai ottelussa vääntää, kertoo lähihoitajaksi opiskeleva Emma Viitaluoma.

Viitaluoma kehui omaa joukkuettaan hyvästä yhteen pelaamisesta. Hieno fiilis turnauksessa syntyy siitä, kun pääsee pelaamaan muiden ammattiopistojen joukkueita vastaan.

 -Tansanialaista kannattaa lähteä pelaamaan. Ei täällä vertailla, osaako pelata vai ei. Peleissä fiilis on tärkein. Kivaa on, kun täällä pääsee näkemään muitakin opiskelijoita.

Kilpasarjan pronssipelissä kohtasivat VAAO ja EVO. Pronssiset mitalit lähtivät Hämeen ammatti-instituuttiin lukemin 1 – 4.  

Turnauksen järjestelyistä onnistuneesti vastasivat Jämsän ammattiopiston nuoriso- ja vapaa-ajan opiskelijat sekä lähihoitajaopiskelijat. 

Tulokset

Kuvagalleria