Talvikisoista haetaan voimaa arkeen

Olet täällä

Sählyä, keilausta, hiihtoa, uintia ja alppihiihtoa. Henkilöstön Talvikisat tarjosivat 10. – 11. helmikuuta Vuokatti Sportissa monipuolisen kattauksen liikuntaa. Monet kisailijat urakoivat useita lajeja kahtena päivänä. Kaikista tärkeintä oli liikkuminen yhdessä.
-Talvikisat tarjoavat liikuntaa ja yhdessäoloa sekä lisäävät hyvinvointia. Kun välillä pääsee irti arjesta, niin jaksaa taas työssä, kiteyttää Koulutuskeskus Sedun Timo Järvinen kisatavoitteet.

Henkilöstön Talvikisoissa isoimman osanottajamäärän keräsi sähly, kun mestaruudet olivat tarjolla miesten A-sarjassa sekä sekajoukkueiden A- ja B-sarjoissa. Miesten A-sarjassa finaalipeleihin selvisivät Kainuun ammattiopisto, Sataedu, WinNova/Pori ja Koulutuskeskus Sedu. Pronssipelissä WinNova oli Sedua parempi 9 – 4. Finaalipelissä voitosta taisteltiin viime minuuteille asti. Alkupelissä karussa ollut KAO varmisti itselleen voiton lopulta maalin erolla lukemin 7 – 6.

Sekajoukkueiden B-sarjan voittoa lähdettiin hakemaan kahden alkulohkon kautta. Mitalipeleihin joukkueista selvisivät Omnia, OSAO, Luovi sekä Samiedu. Pronssipelissä OSAO pääsi tuulettamaan voittoa Luovia vastaan jatkoaikavoitolla 4 – 3. Eikä kultapelissäkään saatu maalia isompaa eroa, kun Samiedu oli Omniaa parempi 2 – 1.

Maaliero varmisti voiton OSAOlle

Sekajoukkueiden A-sarja pelattiin yksinkertaisena sarjana. Sarjassa joukkueet pelasivat otteluita aivan ristiin. Ennen ratkaisevaa peliä tiedettiin vain, että voittaja tulee olemaan joko Kainuun ammattiopisto, Kpedu tai OSAO. Kun KAO ja Kpedu väänsivät viimeisessä pelissä tasapelin 5 -5, niin voittajaksi tasapistein ja viiden maalin eron turvin nousi OSAO. Hopeamitalit ojennettiin kainuulaisille ja pronssimitalit lähtivät Kokkolaan.

Ratkaisupelin katsomossa jännittäjän roolin sai OSAOn joukkue. Kaisa Alaraatikka oli turnauksessa toista kertaa mukana.

-Meidän joukkueessa on aivan mahtava henki. Naisiin luotetaan ja heille syötellään. Siitä annan joukkueen miehille kymmenen pistettä. Fiilis pukuhuoneissakin on ollut korkealla, kun pelaajat ovat tsempanneet toisiaan. Kiitosta haluan lähettää tsempeistä etenkin Luksian supernaisille!

-Tosi hyviä pelejä on ollut. Hienoa on, että pääsee tutustumaan sekä oman että muiden koulutuksen järjestäjien henkilöstöön. Meiltäkin joukkue on koottu vähän eri yksiköiden väestä. Tämä on hyvää tykyä, vakuuttaa Kaisa Alaraatikka.

Liikkuva henkilöstö esimerkkinä

Uimahallissa nähtiin perinteiseen tapaan lajiurakointia. Parin tunnin uintikilpailun aikana ahkerimmat uimarit starttasivat 50 metrin vapaauintiin, 100 metrin rintauintiin, 100 metrin SAKU-sekariin, viestiin ja vielä kahdentoista minuutin SAKU-cooperiin. Poken Ulla Martinmäen lajeista löytyivät vapaauinti, SAKU-sekari ja viesti.

-Meillä on Riston ja Martin kanssa ollut pitkään suunnitelma lähteä näihin kisoihin. Nyt oli sen aika. Oikein mukavaa on ollut täällä uida. Leppoista, eikä liian kilpailullista. Kisat ovat sopiva matalan kynnyksen juttu. 

Henkilöstön kisoihin osallistuminen sopi hyvin yhteen käynnissä olevan Liikkuva Poke -hankkeen kanssa. Kisat näkyivät myös hankkeen Instagram-tilillä.

-Halusimme opiskelijoille välittää viestiä, että mekin tehdään. Ja että mitä tahansa voi lähteä tekemään, kertoo Martinmäki. 

Opiskelijayhteistyötä nähtiin Talvikisoissa myös joka lajissa, kun kisapaikoilla onnistuneita näyttöjä tekivät Vuokatti Sportin liikuntaneuvojaopiskelijat. 

Kisaa ja yhdessäoloa

Vuokatti Sportissa ladut tarjosivat Talvikisoissa hyviä liukuja ja mukavasti haastetta. Koulutuskeskus Sedun Timo Järvinen urakoi lauantaina kaikki henkilökohtaiset matkat ja lupasi myös sunnuntaina sivakoida kaikki viestit, joihin joukkue saadaan kokoon.

-Ladut ovat olleet aivan loistavat. Kyllähän näissä mäkilöissä tietää, kuka on hiihtänyt. Mäissä joutuu vähän runttaamaan, joten pohjaakin on oltava. 

-Näistä kisoista nauttii. Kisat tarjoavat liikuntaa, yhdessäoloa ja hyvinvointia, joilla taas jaksaa arjessa. Monenlaisia mukavia juttuja on jo ollut. Nuoruusaikojen seurusteluasioita on muisteltu ja naurettu niin omien kuin muiden koulutuksen järjestäjien edustajien kanssa, kertoo Timo Järvinen.

Lajien lisäksi Sedun joukkueella oli Talvikisoissa myös toinen tärkeä tehtävä. Kaikkien lajien kisapaikoilla muistettiin mainostaa, että seuraavat henkilöstön Syyskisat järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Seinäjoella. 

Kainuusta isoin keilajoukkue

Keilahallissa riitti kisatunnelmaa kahteen lähtöön, kun kisassa oli mukana 53 keilaajaa. Yksi isoimmista joukkueista keilahallilla oli Kainuun ammattiopistosta, jossa tulosta teki yksitoista heittäjää.

-Kisana meni hyvin. Lähdin mukaan, kun joku kertoi, ettei pääsekään. Keilattua on muuten tullut kerran kolmeen vuoteen. Sarjat olivat epätasaisia, kun rutiinia ei ole ja pallot välillä lipsuvat. Vanhalle kilpaurheilijalle vaan nousee kilpailuvietti aina, kun kilpailuista puhutaan, naurahtaa Marianne Porri.

Mariannen kanssa samalla radalla kilpaili Juha Puuronen, joka heitteli kaatoja sarjassa kuin sarjassa tasaiseen tahtiin.

-Alku ja loppu olivat hyviä. Yhdellä radalla vaikutti olevan heikompi keli, vähän erilainen pinta. Pitkään aikaan en heittänyt ollenkaan, mutta nyt keilausta tulee harjoiteltua kerran viikossa, kertoo Juha Puuronen.

Iso keilaporukka saatiin houkuteltua mukaan, kun kisat olivat Vuokatissa niin lähellä. Keilaajia Kainuun ammattiopistosta löytyisi enemmänkin, sillä joka kevät järjestettäviin kisoihin ammattiopistosta saadaan mukaan 30 – 50 heittäjää.  Kainuun aktiiviselta joukkueelta saatiin myös lupaus ensi vuoden Talvikisoihin. Seuraaviinkin keilakisoihin tullaan Kainuusta isolla joukolla!

Tulokset 

Kuvagalleria