Taitoa, tunnetta ja tallenteita

Olet täällä

Kohti unelmia. Suurella intohimolla ja rakkaudella. Valmiina tekemään töitä. SAKUstars 2021 -kisat Iisalmessa nostivat jälleen ammattiin opiskelevien kulttuuriosaamisen esille. Kisoissa tunnelmia ja elämyksiä rakennettiin 600 opiskelijan voimin.

Poikkeuksellinen vuosi asetti SAKUstars-kisajärjestäjäksi lupautuneen Ylä-Savon ammattiopiston uudenlaisten kisahaasteiden äärelle. Livelajien kisaohjelmaa lähdettiin rakentamaan tallenteiden, etänä toteutettavien livelajien ja kulttuuriviikon varaan.

-Meillä ei ollut rahkeita lähteä järjestämään hybridikisoja Helsingin malliin, mutta luovuttaminen ei ollut meille vaihtoehtona missään vaiheessa. Asetimme tavoitteeksi järjestää vuorovaikutteiset kisat, jossa olisi mukana sekä livelähetyksiä että tallenteiksi koostetut avajaiset, kavalkadi ja päättäjäiset, kertoo kilpailupäällikkö Tuija Kokkonen.

Kisojen rakentaminen on näkynyt koko ammattiopistossa. Järjestelyissä on tehty vahvasti yhteistyötä sekä henkilöstön että opiskelijoiden kanssa. Opintojansa kisoissa oli toteuttamassa esimerkiksi merkonomeja, kokkeja, tarjoilijoita ja sisustajia.

-Nyt on uskomaton fiilis. Vähän pelottaa, että tuleeko kisojen jälkeen tyhjyyden tunne. Etätoteutuksesta on tarkoitus kirjata kokemuksia talteen, jotta tällaisiinkin valmisteluihin olisi valmis ohjenuora olemassa. Ja kulttuuriviikon järjestelyt onnistuivat mainiosti. Opettajat lähtivät näihin järjestelyihin hienosti mukaan. Meillä oli esimerkiksi kahtena päivänä Open stage kahvilassa luomassa tunnelmaa.

Kisojen ennakkotöistä on koottu Iisalmeen Kulttuurikeskukseen näyttely, joka on saanut paljon kiitosta. Sekä ennakkotöiden että livelajien tuomarit kiittelivät kommenteissaan nuorten huikeaa osaamista.

-Nuorilta löytyy uskomatonta taitoa. Ideana on noussut esille, että voisiko näitä töitä olla myös kisojen yhteydessä myynnissä. Omat opiskelijamme lähtivät ihanasti täällä kisajärjestelyihin. Esimerkiksi juontajamme ilmoittautuivat itse mukaan. Ja minkä vauhdikkuuden, ihan piristyksen ja täysillä mukana olon he kisoihin toivat mukanaan, kiittää Kokkonen.

Koronavuosi on haastanut kisajärjestäjiä ennen näkemättömällä tavalla, mutta tahto järjestää kisat tänäkin vuonna sai järjestäjät kehittämään etänä toteutettuihin kisoihin uusia ja onnistuneita ratkaisuja. Iso kiitos Ylä-Savon ammattiopistolle SAKUstars 2021 -kisojen järjestelyistä.