Syyskisoissa pärjää rennolla kisamielellä

Olet täällä

Henkilöstön Syyskisoissa urakoitiin lajeja syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Turussa. Osa mittasi tuloskuntoaan ottelumaiseen tahtiin, osa taas valitsi ihan uusia lajeja testaukseen. Turun Urheilupuisto kokosi liki kaikki lajit tiiviiseen rykelmään, mikä mahdollisti sujuvat siirtymät lajista lajiin. 

Turun ammatti-instituutin isännöimien Syyskisojen lajivalikoima tarjosi jokaiselle jotakin. Kisat aloitettiin perjantaina golfilla, lauantaina jatkettiin yleisurheilulla, beach volleylla, suunnistuksella, petankilla, frisbeegolfilla ja petankilla ja sunnuntaina uusina lajeina suoritettiin saappaanheitto ja maastojuoksu. 

Yksi kisojen kovista urakoijista oli Koulutuskeskus Salpauksen Outi Nieminen, joka oli heti suosiolla kirjannut lajinsa pitkäksi muistilistaksi. Kellontarkasta aikataulusta löytyivät ainakin kuula, satasen ja kasisatasen juoksut, korkeus, keihäs, SAKUcooper, painonheitto, petankki, maastojuoksu ja saappaanheitto.

-Viime vuoden kymmenen mitalin määrää ei taida tänä vuonna tulla. Kisaaminen SAKU-kisoissa on aina yhtä hauskaa. Kuula lensi täällä 10,79, mikä oli oikeasti ihan huima tulos itselle.

Tulosten eteen Outi ja koko Team Salpaus on käynyt tekemässä myös yhteistä treeniä. Liki koko kesän ohjelmaan on kuulunut harjoittelua urheilukentällä yhdestä kahteen kertaan viikossa. 

-Meitä on kisoissa mukana kahdeksan henkilön joukkue. Osallistujamäärä harjoituksissa vaihteli kesällä kahdesta viiteen. Porukalla on loistava joukkuehenki. Kisassa on tavoitteena, että pärjää, mutta hampaat irvessä ei lajeja tehdä. Ja kun vähän urheilee, niin pysyy hyvässä kunnossa, jos vammoja ei lasketa, toteaa Outi Nieminen nauraen.

Tavoitteena erävoitto

Beach volley -kentillä palloista taisteltiin miesten ja naisten sarjoissa sekä sekasarjassa. Evgeni Nikitenko ja Esa Seppänen olivat singahtaneet kaupunkiin lauantaiaamuna. Pieni kiire oli sävyttänyt pelivalmisteluja.

-Hieman tätä paikkaa haettiin. Alkulämmittely jäi vähän siihen, että ajettiin penkinlämmitin päällä, kertoo valmisteluista Esa Seppänen.

Ensi kertaa yhdessä pelaava pari oli kentällä maltillisin tavoittein liikkeellä. Biitsille oli nyt lähdettävä pelaamaan, jos tänä kesänä aikoi ehtiä vielä pelata. 

-Ajateltiin, että turnauksessa vähintään yksi erä voitetaan. Nyt on voitettu kaksi erää, joten tavoite on jo täynnä. Hei mitä puolustuksia tuolla kentällä nyt tehdään? Älä Esa edes katso tuota viereisen kentän peliä, kehottaa Evgeni Nikitenko kaveriaan. 

-Hienoa täällä on pelata. Samalla näkee muiltakin koulutuksen järjestäjiltä ihmisiä, lisäävät Jyväskylän joukkueen pelaajat.

Voitontahto kasvaa pelien edetessä

Petankkikentillä harrastettiin myös joukkueiden kesken pientä psyykkausta. Tilanteet vaihtelivat kentillä nopeasti, kun kuulia yritettiin lähimmäs maalipalloa heittää. Luksiasta petankkiin osallistui kaksi joukkuetta. Minna Alaraudanjoki ja Marianne Lappalainen olivat lähellä mitalia, mutta pronssipelissä Kpedun joukkue oli tällä kertaa vahvempi.

-Yllättävänkin hyvin ovat pelit menneet, kun tässä lajissa ollaan ensikertalaisia. Ensimmäistä kertaa ollaan muutenkin Syyskisoissa, Talvikisoissa ollaan oltu aikaisemmin, kertovat petankkipelaajat toinen toistaan täydentäen.

Kisoissa Luksian joukkueeseen kuului kaikkiaan kaksitoista osallistujaa, joista kolme edusti golfissa. 

-Petankissa pelit ovat sujuneet aika mainiossa hengessä. Jännitystäkin pelissä on, kun pelin edetessä taistelutahto alkaa nousta, eikä hävitä halua. Samanhenkisessä porukassa on aina hauska kisata.

Kuvagalleria

Tulokset