Suunnittele maskotti ja osallistu kisaan

Olet täällä

SAKU ry täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Suurisilmäinen Saku-maskottimme on kulkenut kisoissa ja materiaaleissamme mukana vuodesta 2004. Nyt on uudistuksien aika. Osallistu kisaan ja suunnittele meille uusi maskotti tai stailaa Sakumme ihan uuteen kuosiin.

SAKU ry järjestää SAKU-maskotin suunnittelukilpailun, jonka voittajaksi voi nousta suunnittelemalla järjestölle kokonaan uuden maskotin tai stailaamalla Saku-maskotin uuteen kuosiin. Kilpailu on avoin ammattiin opiskeleville sekä ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Kilpailuun voi osallistua useammalla työllä. Kilpailutyön voi toteuttaa yksin tai ryhmässä.

Kilpailuaika on 21.1.-29.3.2019. Kilpailun raati valitsee finalistit, joista yleisö pääsee äänestämään suosikkiansa SAKU ry:n Facebook-sivuilla. Finalistit esitellään myös SAKU ry:n Instagram-tilillä. Yleisön suosikki palkitaan 100 eurolla. Kilpailun voittajan valitsee kilpailun raati. Voittajatyö palkitaan 500 eurolla. Kilpailun voittaja/t julkistetaan SAKU ry:n juhlavuoden seminaarissa 30. elokuuta Tampereella.

 

 

Kilpailusäännöt

Kilpailuaika

Kilpailuaika on 21.1.-29.3.2019.

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. 

Osallistuminen

Kilpailu on avoin ammattiin opiskeleville sekä ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Kilpailutyön voi toteuttaa yksin tai ryhmänä. Kilpailuun voi osallistua useammalla työllä. 

Suunnittelukohde

Kilpailun tarkoituksena on suunnitella SAKU ry:n käyttöön uusi maskotti tai stailata nykyinen Saku-maskotti uuteen kuosiin. Maskottia käytetään SAKU ry:n viestintää kuvittamassa: nettisivuilla, lehdessä ja muissa painetuissa ja sähköisissä materiaaleissa. Maskotista voidaan toteuttaa myös hahmo, joka vierailee tapahtumissamme. 

Raati

Kilpailuaikana palautetut työt arvioidaan raadissa, joka valitsee kilpailutöistä 3 – 5 finalistia. Nämä työt julkaistaan sekä SAKU ry:n nettisivuilla, Facebook-sivuilla että Instagramissa. Yleisön suosikki valikoituu finalistien Facebook-tykkäyksien perusteella. Kilpailun voittajan valitsee raati, johon kuuluvat kuvataiteen lehtori Leena Wiikari Omniasta, lavasterakennusalan opettaja Mauri Mäkelä Saskystä, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jonna Uski Salpauksesta, opiskelija Veera Kortesniemi Sataedusta, opiskelija Niia Little Tredusta, toiminnanjohtaja Saija Sippola SAKU ry:stä ja tiedottaja Sari Mantila-Savolainen SAKU ry:stä.

Palkinnot

Facebook-äänestyksessä yleisön suosikiksi noussut työ palkitaan 100 eurolla. Raadin valitsema voittaja palkitaan 500 eurolla. SAKU ry pidättää itselleen oikeuden olla ottamatta voittajatyötä jatkokäyttöön. Voittajatyön mahdollinen jatkokäyttö tulee varmistaa kilpailijalle kolmen kuukauden sisällä. Tänä aikana kilpailija ei voi käyttää kilpailutyötä muissa yhteyksissä. 

Voittajatyön käyttöönottoilmoituksen jälkeen voittajatyön käyttö- ja toisintamisoikeudet siirtyvät yksinoikeudella SAKU ry:lle. Voittajan kanssa voidaan neuvotella mahdollisista jatkotöistä kuten esimerkiksi maskotin piirtämisestä edustamaan eri lajeja. Näistä töistä maksetaan erillisen sopimuksen mukaiset palkkiot tekijälle. 

Kilpailutyö

Maskotin kuvaus voidaan toteuttaa lyijykynä-, hiili-, tussi-, värikynä- ja sekatekniikoilla tai tietokonegrafiikkaa hyödyntäen. Työ toimitetaan pystysuuntaisena koossa A4. Kilpailutyötä tehtäessä on noudatettava tekijänoikeuslakia. 

Kilpailutöiden lähettäminen

Kilpailutyö tulee nimetä nimimerkillä. Kilpailutyöt postitetaan A4-kokoisessa kirjekuoressa. Mukana tulee olla erillinen suljettu yhteystietokirjekuori. Yhteystiedoista tulee käydä ilmi tekijän nimi, nimimerkki, oppilaitos, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 

Kilpailutöiden tulee olla perillä SAKU ry:n toimistolla 29.3.2019 kello 16.00 mennessä. Töiden postitusosoite on: SAKU ry/Maskotin suunnittelukilpailu, Mustanlahdenkatu 3-7 E, 33210 Tampere.Kilpailutöitä ei palauteta kilpailijoille.

Voittajatyön julkistaminen

Yleisön on mahdollista äänestää suosikkiaan Facebookissa 23.4.2019 asti. Raati julkistaa voittajan 30.8.2019 SAKU ry:n juhlagaalassa. 

Lisätiedot: sari.mantila-savolainen@sakury.net