Soile Lehto on Hyvinvoinnin rakentaja 2015

Olet täällä

SAKU ry:n koordinoimalla Hyvinvointivirtaa-viikolla on valittu kolmatta kertaa ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja. Henkilö, joka on innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muuten toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö.

Tämän vuoden Hyvinvoinnin rakentaja on rehtori Soile Lehto Turun ammatti-instituutista. Soile Lehto suunnittelee ja organisoi hyvinvointitoimintaa oppilaitoksessa sekä henkilökunnan että opiskelijoiden osalta. Hän hankkii resurssit ja tilat yhteisiin tapahtumiin sekä innovoi aktiivisesti viihtyvyyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita.

Soile Lehto on kehittänyt ammatti-instituutin opiskelu- ja työhyvinvoinnin toimintamallit. Malli sisältää vuosittaisen toimintamallin otsikoiden ryhmäyttäminen, osallistaminen ja välittäminen alla. Toimintaan kuuluvat esimerkiksi henkilökunnalle tyhy-päivät sekä opiskelijoille Hyvän olon rundi, liikuntailtapäiviä, hyvinvoinnin koulutustuokioita sekä opiskelijoiden kuulemista oppilaitoksen toiminnasta.

Hyvinvoinnin rakentaja Soile Lehto esitellään lähemmin seuraavassa ACTION!-lehdessä.

Hyvinvointivirtaa-viikko järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen viikolla 40. Teemaviikko kokoaa opiskelijoita yhteen opintojen alussa, ryhmäyttää ja tuo toiminnallisella tavalla nuorille tärkeitä asioita esille.