Sekalentopallossa tuloksia jännitettiin eräpalloihin asti

Olet täällä

SAKU ry:n sekalentopalloilijat täyttivät Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän järjestämässä turnauksessa Kampushallin ja Vanhan liikuntasalin lentopallokentät viikonloppuna Kokkolassa. 

Sekalentis on rennon letkeä lentopallotapahtuma, jossa sijoituksia ratkotaan A-, B- ja C-sarjoissa. A- ja B-sarjoihin joukkueet määräytyvät edellisen turnauksen menestyksen perusteella ja C-sarjaan pääsee mukaan ilmoittautumalla. Peleissä nähdään pitkiä palloralleja, kun miehet eivät saa lyödä palloa hypystä, syöttää yläkautta tai torjua naista.

Sekalentisura alkuun

C-sarjassa sekalentopalloperinnettä oli aloittamassa kolme uutta joukkuetta, kun Kpedu 1, Oulun seudun ammattiopisto ja Suupohjan ammatti-instituutti olivat ensikertalaisina turnauksessa mukana. Bovallius-ammattiopisto Turku ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto pelasivat sarjassa kakkosjoukkueillaan. 

Suupohjan ammatti-instituutin Arto Ainikkamäki ja Perttu Aalto olivat tyytyväisiä, kun joukkue oli turnaukseen saatu kasaan. Ensimmäisen ottelun jälkeen pelaajien hymy oli herkässä.

-Neitsytmatka ja neitsytpeli on nyt sekalentikseen tehty, ja voitto tuli! Miesten joukkueella ollaan oltu useasti mukana SAKUn turnauksissa, mutta kyllä tästä tuli tähän turnaukseen ihan uusi alku, lupaa Arto Ainikkamäki.

-Vähän vaikea oli koota porukkaa. Meillä oli kaksi Annea, mutta onneksi löytyi vielä Satu kolmantena naisena meidän joukkueen pelastamaan. Huomaa, että kun peli etenee, niin virheet vähenevät ja tuurikin kääntyy. 

C-sarjassa kolme joukkuetta tasapisteissä

Lentopalloa Suupohjan joukkueesta pelaa viikoittain useampikin pelaaja, mutta turnaukseen joukkue valmistautui yhdessä kolmella tiukalla treenillä. Samalla miehet orientoituivat pelirooliin, jossa ei hypätä koviin hyökkäyksiin ja torjuntoja tehdään vain mies miehelle. 

-Suupohjan miesten joukkueessa olen ollut pelaamassa kymmeniä ja kymmeniä otteluita, joista ei hetkeen ole voittoa tullut. Otteluvoitto maistui erittäin hyvälle, kertoo itseään vielä kokelaskapteeniksi kutsuva Perttu Aalto.

C-sarjan voitto oli tulokasjoukkueiden välinen kauppa. Kpedu 1, OSAO ja Suupohjan ammatti-instituutti ottivat kaikki kolme voittoa. Sijoitusten ratkaisussa jouduttiin laskemaan voitettujen ja hävittyjen erien suhdetta. Eniten voitettuja eriä oli Kpedulla, toiseksi sijoittui OSAO ja kolmanneksi Suupohjan ammatti-instituutti. 

Pallopisteitä laskettiin tiukasti B-sarjassa

Piste-eroja laskettiin tiukasti myös A- ja B-sarjoissa. B-sarjan mitalien värit ratkaistiin turnauksen viimeisessä ottelussa. Voiton syrjässä olivat kiinni Kpedu 2, Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopisto. Jännittäjän paikka viimeisessä pelissä oli Kpedulla Savon ja POKEn pelatessa ratkaisuottelua. 

Ja jännitettävää riitti! Peli päättyi POKEn hyväksi 2 - 0, eräpistein 25 - 21 ja 25 -23. Ottelun jälkeen oltiin tilanteessa, jossa kolmella joukkueella oli neljä voittoa, POKEn voitettujen erien suhde oli paras, Kpedu ja Savo päätyivät pistevertailuun, jossa Kpedu oli kaksi pistettä parempi.

Jämsä voitti A-sarjan

A-sarjassa saatiin uusi voittaja, kun turnauksen ykköseksi pelasi Jämsän ammattiopisto. Toiseksi sijoittui Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto, mutta kolmatta sijaa ratkottiin jälleen pallopisteitä laskemalla. Tredu 1 otti pronssitilan ennen Bovallius-ammattiopisto Turkua, joka oli kerännyt peleistä kaksi pistettä vähemmän. 

Jämsän Seija Mäntynen, Nina Mäki ja Riikka Aho arvelivat pelien jälkeen turnausvoiton olevan joukkueelle sekalentopallossa ihan ensimmäinen. Pitkiä palloja turnauksessa sai pisteiden eteen pelata.

-Eilisen korkean paikan leiri tanssilattialla taisi olla meille ratkaiseva tekijä. Kaikki joukkueet ovat olleet tosi hyviä vastuksia. Salpausta jäimme turnauksessa kaipaamaan, kertoo Seija Mäntynen pelitunnelmista. 

-Turnauksessa on kiva ja leppoisa yhteishenki. Peleissä tulee pitkiä ja hyviä palloja, joiden voitto on pienestä kiinni. Turnaus on samalla ammatillisesti verkostoitumisen paikka. Ja matkoilla laitetaan vielä talonkin asiat kuntoon. Tälläkin reissulla syntyi jälleen uusia ajatuksia, täydentävät Seija Mäntynen, Nina Mäki ja Riikka Aho toisiaan. 

Tulokset

Kuvagalleriat lauantai sunnuntai