Sekalentisturnaus on odotettu tapahtuma

Olet täällä

Henkilöstön sekalentisturnauksen joukkueet matkasivat 18.–19. marraskuuta Tornioon. Jos ei lasketa peleistä väsyneitä jalkoja tai mietitä rikkoutuneita vetureita, niin kaikki sujui loistavasti. Kentillä ylläpidettiin erinomaista pelihenkeä, kohdattiin tuttuja pelivuosien varrelta, lumouduttiin iltajuhlan kimalluksesta, innostuttiin musiikista sekä saatiin tietysti mitalit oikeille omistajilleen. Sekalentis on monelle vuoden odotetuin SAKU-tapahtuma!

Henkilöstön sekalentisturnaus pelattiin ammattiopisto Lappian isännöimänä 18.–19. marraskuuta Putaan liikuntahallissa Torniossa. Kutsun pohjoiseen turnaukseen otti vastaan kymmenen joukkuetta, ja mitaleista lähdettiin pelaamaan A- ja B-sarjoissa.

Sekalentiksen sääntöihin oli ennen turnausta tehty muutamia muutoksia: Kokeiluun otettiin uusi verkon korkeus 235 senttiä (aiemmin 243 cm). Säännöistä poistettiin kohta, jossa miehiltä edellytettiin kahden käden kosketusta kolmen metrin sisällä. Iskulyönti sallitaan siis miehiltäkin etukentällä, kunhan se on tehty jalat maassa.

Yhteistuumin turnauspaikalla lisättiin turvallisuutta verkolla määrittämällä vielä keskiviiva ”pyhäksi” eli viivalle astuminen tai sen ylittäminen ei ollut sallittua missään pelitilanteessa. Kentän laidalla käydyissä keskusteluissa muutokset saivat kiitosta, ja omia ajatuksiaan muutoksista kannattaa kirjoittaa myös tapahtuman palautteissa.

Loistava kuntoilumuoto

Sekalentissä pitkiä palloralleja varmistavat omat erityissääntönsä. Miehet eivät saa iskeä palloa hypystä, syötöt on tehtävä alakautta, eikä mies saa torjua naista. Peipit sallitaan hypäten myös miehiltä, mutta pelaajat eivät saa saattaa palloa painamalla verkon yli kenttään. Naiset pelaavat iskulyönneissä, peipeissä, torjunnoissa ja syötöissä lentopallon normisäännöillä.

A-sarjan otteluissa Ekami jatkoi voittokulkuaan. Ekami varmisti alkusarjan peleistä suoran finaalipaikan voittamalla kaikki alkuottelunsa. Finaaliottelussa Luovi taipui Ekamille luvuin 2-0 (22-25, 9-25). Kolmanneksi sarjassa sijoittui Spesia.
-Ei meillä ollut sijoitusodotusta, tärkeintä oli päästä joukkueella pelaamaan. Ei me tietysti silti ikinä hävitä haluta. Saimme pidettyä virheet minimissä. Jokainen pelaa, miten taidot kantaa, ja joukkueena autamme toisiamme. Meillä virheisiin suhtaudutaan positiivisesti, kuvailee Ekamista Jori Sivula.

-Sekalentikseen on kiva tulla. Näitä turnauksia aina odottaa. Kun ikää tulee lisää, niin sekalentis on aivan loistava kuntoilumuoto. Matka Kotkasta Tornioon ei ollut mikään pelote tai este mukaan lähtemiselle. Täällä kohtaa samalla aaltopituudella olevia ihmisiä ja myös järjestelyt sekä illanvietto pelien jälkeen olivat kohdillaan.

Treeneissä hiotaan kisakunto

B-sarjan voitto oli vahvimmin kahden joukkueen hyppysissä. Alkusarjassa Turun ammatti-instituutti TAI voitti kaikki ottelunsa. Tiukimmin suorasta finaalipaikasta kisasi TAIn kanssa Kpedu, joka taipui turkulaisille alkupeleissä lukemin 2-1 (24-26, 25-20, 15-10). Finaalissa Kpedu otti turkulaisista revanssin liki samoin luvuin 1 - 2 ( 25 - 19, 22 - 25, 10 - 15 ). Kolmanneksi sarjassa sijoittui turnausjärjestelyistä vastannut Lappia.

Sekalentiksessä, kuten kaikessa SAKU-toiminnassa, iloitaan uusista osanottajista! Valmistautumisessa ja matkalla tapahtumiin pääsee tutustumaan oman koulutuksen järjestäjän eri toimipisteiden väkeen ja tapahtumissa myös kollegoihin ympäri Suomea. Raisa Helmiö oli saatu turnaukseen mukaan ensimmäistä kertaa.

-Aloitin Turun ammatti-instituutissa puolitoista vuotta sitten ja keväällä uskalsin lähteä mukaan myös pelaamaan. On Ahdin (Kaskela) syy, että täällä ollaan.

Joukkueelleen ja muiden joukkueiden pelaajille Raisa antaa kehuja. Tunnelma on ollut hyvä ja pelit ovat olleet riittävän ”pahoja”

-Tällaiset tapahtumat ovat tosi tärkeitä. Kun tullaan eri koulutaloista, niin täällä pääsee tutustumaan eri talojen henkilökuntaan. Ja liikkuminen on tietysti aina tärkeää! Lentopalloa meillä treenataan kerran viikossa sellaisella kahdentoista pelaajan porukalla. Mukana on myös eläkkeelle siirtyneitä. Vanhin meidän porukassamme pelaava on jo lähes 90-vuotias, kertoo Raisa yhteisen treenauksen merkityksestä.

Tulokset
Kuvagalleria