Sekalentisturnauksessa pärjää hyvällä joukkuehengellä ja ripauksella huumoria

Olet täällä

Sekalentisturnaus kokosi viikonloppuna Kokkolaan viisitoista joukkuetta laittamaan pallot liikkeelle työporukoilla. A-sarjassa Ammattiopisto Spesia vei Turkuun jo kolmannen peräkkäisen mestaruuden. B-sarjassa voiton varmisti itselleen Riveria.

Sekalentispelaajat kokosivat joukkueensa turnaukseen 23.-24. marraskuuta Kokkolaan. Sekalentisjoukkueiden muodostuksessa kriteerinä on, että vähintään kolme naista tulee olla samanaikaisesti pelikentällä.

Pelimiehet saavat olla säännöissä tarkkana, kun naista ei saa torjua, iskulyöntiä ei saa tehdä hypystä ja syöttökin lähtee miehiltä alakautta. Sekalentiksessä nähdäänkin pitkiä palloja, kun jujuja ja huikeita puolustuspalloja haetaan peliin ehkä tavanomaistakin enemmän.

A-sarjan mitalisijoista käytiin kova kisa

A-sarjaan paikkansa oli aiempien vuosien pelimenestyksen perusteella varmistanut kuusi joukkuetta. Spesia ei antanut otteluissa yllättää itseään. Viidestä pelistä joukkue nappasi täyden pistesaldon ja varmisti samalla turkulaisille jo kolmannen peräkkäisen mestaruuden. Myös kakkosjoukkue oli sama kuin viime vuonna, kun Ekami kiilasi hopealle toisena vuonna peräkkäin.

Spesian jälkeen A-sarja oli huikean tasainen. Hopealle sijoittunut Ekami hävisi Spesian lisäksi ottelun kolmanneksi sijoittuneelle Jedulle. Mitalisijaa tavoitteli kovasti myös Savo, joka jäi lopulta kolmen joukkueen tasapistetilanteessa neljänneksi. Ekamilla erien erotus oli plussalla neljän erän verran Jeduun ja Savoon verrattuna. Jedu puolestaan saalisti koko turnauksessa kaksi pallopistettä enemmän kuin Savo. Kahden pallopisteen turvin mitalit ojennettiin A-sarjaan nousseille jedulaisille.

-Tosi hyviä pelejä ja kivaa on turnauksessa ollut. Meillä on mukana joukkueessa neljä miestä ja kolme reipasta naista. Hyvällä joukkuehengellä pelataan, eikä olla liian totisia. Pelissä siedetään pientä kettuilua ja sitä myös tarjoillaan takaisin pieni pilke silmäkulmassa, kuvaa Ekamin menestysreseptiä turnauksessa Mirva Holmsten.

Ekamilaisista lentopalloa pelaa viikoittain kolmesta neljään pelaajaa. Holmsten myöntää kuitenkin oman treenin jääneen vähälle, kun lentopalloon ennen turnausta on viimeksi kosketusta ollut henkilöstön kevätturnauksessa.

-Totta hemmetissä tänne kannattaa lähteä uusienkin pelaajien pelaamaan. Keski-ikä on turnauksessa korkea, joten kaikki uudet pelaajat otetaan täällä avosylin vastaan. Värväys joukkueisiin kannattaa laittaa päälle.

B-sarjan voitti Riveria

B-sarjassa mitaleita tavoitteli yhdeksän joukkuetta. Mukana oli myös yhdistetty SAKU-joukkue, jossa pelaajia oli mukana Luovista, Pokesta, Tredusta ja Kpedusta. Yhdistelmäjoukkue on hyvä tapa osallistua turnaukseen silloin, kun omasta oppilaitoksesta joukkuetta ei saada kokoon.

Vahvinta peliä B-sarjassa esitti Riveria, joka voitti turnauksessa kaikki ottelunsa. Hopeamitalit itselleen varmisti kisoja emännöinyt Kpedu. Pronssimitalit  sai OSAOn joukkue. B-sarjassa mitalijahdissa mukana oli yhdeksän joukkuetta. 

Tulokset

Kuvagalleria