”Sekalentis on vuoden kohokohta”

Olet täällä

Sekalentikseen pelikasseihin pakataan hyvää pelihuumoria, kannustusta niin omille pelureille kuin vastustajillekin sekä valmiutta pitkän pitkiin palloralleihin. Joensuussa pelattuun lopputurnaukseen pakattiin pelikamojen lisäksi mukaan myös sifonkihuiveja, retroverkkareita, peruukkeja, hikinauhoja ja kreppirautoja, kun kisojen teemana oli ihanan värikäs 80-luku.

Henkilöstön Sekalentiksen mestaruuksista pelattiin A- ja B-sarjoissa 24.-25.11. Joensuussa. A-sarjaa dominoi Ammattiopisto Spesia, joka ei turnauksessa vastustajilleen suostunut luovuttamaan ainuttakaan erää. 

-Me treenataan paljon ja yhdessä on pelattu tällä porukalla jo hemmetin kauan. Osa meistä on pelannut junioriaikoina, mutta monella ei ole aiempaa pelikokemusta lainkaan. Kuviot ovatkin meillä ihan omia. Välillä vastustaja jää katsomaan, että mitä hemmettiä, ei noin voi tehdä, kuvaavat joukkuettaan Jarno Virtanen ja Hanna Stenroos Spesian ykkösjoukkueesta. 

Spesian jälkeen A-sarjassa käytiin tiukkaa kamppailua, jossa eräsuhteitakin jouduttiin laskemaan. Hopeiset mitalit varmisti itselleen Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto ja pronssia voitti Turun ammatti-instituutti.

Hinku peliin tuo kisoihin

Hanna Stenroosilla oli turnauksessa mukana viiden kuukauden ikäinen Amanda-vauva. Turnauksen nuorin lentopallofani keskittyi Rantakylän liikuntahallilla vielä pääasiassa ruokailemiseen. 

-Sekalentis on meille vuoden kohokohta. Vauva lähti reissuun mukaan, kun niin kova hinku oli päästä tänne pelaamaan. Ensi vuonna sitten taas ollaan liikkeellä ilman perhettä.

Facebook-päivityksessään spesialaiset kuvasivat Joensuun ja Riverian toteuttamien järjestelyjen astuneen ihan sydämeen asti.

-Kisajärjestelyt, puitteet ja tuomarityöskentely ovat olleet huikeita. Karjalanpiirakat olivat ihan parasta. Iltajuhlassa oli upeat tarjoilut, paikka ja tietysti upea bändi, fiilistelivät spesialaiset.

Pelejä ja verkostoitumista

B-sarjassa mestaruutta tavoitteli kahdeksan joukkuetta. Voittoon pelasi Koulutuskeskus JEDU, hopealle sijoittui Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä Poke ja kolmanneksi sijoittui kisaisäntänä toiminut Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria.

-Olen osallistunut aikuisopistojen turnauksiin aiemmin, mutta nyt tulin tänne mukaan, kun aikuisopistot ovat sulautuneet ammattiopistoihin. On ollut mukava pelata. Peleissä on rento ilmapiiri, kuvaili kisojen ensikertalainen Eija Virkkala Riveriasta.

Riveriassa lentopallovuoroja on henkilöstölle hyvin tarjolla. Salivuorot pyörivät niin, että treenejä on vähän eri kokoonpanoissa neljät viikossa. 

-Turnaus tarjoaa myös mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja täällä saa uusia ideoita. Isot muutokset yhdistävät meitä kaikkia. Puhuessa huomaa, että samassa veneessä kaikki ollaan.  Mutta kun kentälle pääsee, niin silloin ei voi ajatella kuin lentopalloa. Työasioista pääsee hyvin irti. 

B-sarjassa voittoon nousseen JEDUn Eliisa Pihlaja-Vihelä kiitteli joukkueiden välistä yhteishenkeä. Kentällä joukkueet ovat vastustajia, mutta muuten pelaajat ovat hyviä kavereita. 

-Turnauksen järjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti. Arvostan kovasti sitä, että täällä on ollut nuoria kahvilassa, iltajuhlassa ja tuomareina sitoutettuina toteuttamiseen. Koko turnaus on ainutlaatuinen juttu, johon haluaa lähteä mukaan. Samalla se on hieno tapa saada eri yksiköiden samanhenkisiä ihmisiä yhteen. Pelit täällä ovat työhyvinvoinnin kohokohtia, kiteyttää Pihlaja-Vihelä.

Tulokset
Kuvagalleria