Sekalentiksessä saa tsemppauksesta voimaa

Olet täällä

Sekalentisturnaus kokosi Vierumäelle 18 joukkuetta ja 129 pelaajaa, jotka kahden päivän aikana ratkoivat paremmuuttaan A-, B- ja C-sarjojen 45 ottelussa. Tiukin voittokamppailu nähtiin A-sarjassa, jossa peräti kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin. Myös B-sarjassa jouduttiin otteluiden jälkeen etsimään voittajaa eräsuhteita laskemalla.

Sekalentisturnauksessa mitalisijoituksia haettiin A-, B- ja C-sarjoissa ottelukaaviolla, jossa kunkin sarjan kuusi joukkuetta kohtasivat yksinkertaisessa sarjassa toisensa. Lauantaina määriteltiin asemia loppupeleihin, mutta voittajien löytämiseksi tuloksia jouduttiin odottamaan aina sunnuntain viimeisiin peleihin asti.

A-sarjassa tilannetta jännitettiin päivän viimeiseen peliin asti, jossa vastakkain olivat Tampereen seudun ammattiopisto/Tredu A ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto/Ekami. Jännittäjän paikalla katsomossa odotti Bovallius-ammattiopisto/Turku, sillä voitolla Tredu olisi ottanut turkulaisilta A-sarjan voiton. Ratkaisevassa ottelussa Ekami oli Tredua parempi lukemin 2 – 0 (25 – 22, 25 – 19). Pistetaulukossa kaikilla kolmella joukkueella oli 4 voitettua ottelua ja pistesaaliina 8 pistettä. Erävoitoilla voittajaksi nousi Bovallius. Tredulla ja Ekamilla oli sama määrä voitettuja eriä, mutta Tredulla lopulta neljä pelipistettä enemmän, mikä nosti tredulaiset hopeatilalle.

Tasavuosia sekalentisturnauksessa 

A-sarjassa pelannut Pohjois-Karjalan koulutuskuntakuntayhtymän joukkue oli kisoissa juhlatuulella, sillä Merja Mäenpäälle tuli kisoissa täyteen 20 sekalentisturnauksen yhtämittainen rajapyykki. Ensimmäisen kerran Mäenpää oli turnauksessa mukana Valkeakoskella vuonna 1998.

-On turnaus jotenkin muuttunut vuosien aikana. Alkuvaiheessa meiltä oli mukana kaksi joukkuetta. Omien ottelujen välissä tsempattiin toista joukkuetta ja banderollit olivat mukana. En tiedä tuleeko joukkueiden enää niin tsempattua, jos on useampi joukkue turnauksessa mukana.

-Vähän enemmän ottelut ovat menneet tosissaan pelaamiseksi. A-sarjan pelit ovat ainakin tosi kovia. Nyt kaikki pelaavat. Joskus aiemmin mukana saattoi olla naisissa joku, joka vain seisoi kentällä paikallaan. 

Sekalentisjoukkueilla pitää kentällä olla aina vähintään kolme naista. Naisista on joinakin vuosina tuntunut olevan vähän pulaa, mutta nyt kentillä nähtiin myös joukkueita, joissa pelaajien enemmistö muodostui naispelaajista. 

-On hyvä, että sekalentikseen vaaditaan kolme naista kentälle. Täällä tulee pitkiä pelejä. Joukkueet ovat tasaisia. Joukkueet, joissa kaikki saavat pelata, pärjäävät. Täytyy tunnustaa, että tällä viikolla hain elämäni ensimmäisen kortisonipiikin, jotta pääsen tänne pelaamaan. Lääkäri lupasi piikkiä antaessaan, että perjantaina olen kyllä jo pelikunnossa, kertoo Merja Mäenpää nauraen.

Hallissa kaikui Wire 

Uutena joukkueena C-sarjassa pelasi mukana Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä/Keuda, jonka hallissa kaikuneet Wire-kannustushuudot kertoivat pelaajille, että joukkueella pelit kulkivat todella hyvin. Lauantaina joukkue muodostui tukusta pelinaisia ja Harri Salomäestä, joka pitkän pelitauon jälkeen oli saatu houkuteltua lentopallokentille mukaan. Sunnuntaina keudalaiset pelasivat kahden miespelaajan taktiikalla.

-Meillä on joukkueessa hyvä yhteishenki. Koko porukka tsemppaa toisiaan hienosti. Joukkueesta löytyy tasalaatuisia ja osaavia pelaajia. Meillä muuttui entinen henkilökuntaneuvosto nimelle Wireys, josta tuli myös kannustushuutomme turnaukseen.

Keudan joukkue nappasi C-sarjan voiton puhtaalla pelillä. Toiseksi sarjassa sijoittui Koulutuskeskus Jedu ja kolmanneksi Koulutuskeskus Salpaus. Sekalentisturnaus oli sekä Salomäelle että Keudan joukkueelle ihan ensimmäinen. Aiempaa SAKU-kisakokemusta Salomäeltä löytyy Talvikisoista sählypelikentiltä.

-Itselle tämä oli ensimmäinen lentopalloturnaus 35 vuoteen. Tosi kivaa on ollut. Peli ei saa mennä liian totiseksi. Hyvällä tsempillä tulee aina kaksi pistettä henkisesti. SAKU-kisat ovat yleensäkin kivoja ja järjestelyt ovat niissä kohdillaan, kannustaa Harri Salomäki myös järjestäjiä.

Tasaista taistoa

B-sarjassa ratkaisu oli myös kolmen kauppa, kun Turun ammatti-instituutti, Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto VAAO ja Koulutuskeskus Sedu päätyivät tasapisteisiin. Kun voitettuja eriä laskettiin, niin ykköseksi sijoittui Turku seitsemällä erällä, toiseksi VAAO kuudella erällä ja kolmanneksi Sedu neljällä erällä.

-Oli mahtava tunnelma, kun turnauksessa oli näin monta joukkuetta. Viimeksi samaan joukkuemäärään olemme muistaakseni päässeet viisi vuotta sitten. Mieleen jäävät myös tasaiset pelit, kun ennen palkintojen jakoa pisteitäkin laskettiin ihan viimeiseen asti, kiittelee osallistujia liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki
 

Tulokset
Kuvagalleria