Sataedun opinto-ohjaajat palkitaan Hyvinvoinnin rakentajina

Olet täällä

Vuoden 2020 Hyvinvoinnin rakentajana palkitaan Sataedun opinto-ohjaajien tiimi. Tiimissä on mukana kahdeksan opinto-ohjaajaa, jotka kehittävät ja koordinoivat Sataedussa toteutettavaa hyvinvointityötä. Palkittuun opinto-ohjaajien tiimiin kuuluvat Piia Lahti, Neene Honkavaara, Suvi Hyyrykoski, Johanna Rantalainen, Kaisa Kallio, Minna Takkunen, Anne Puutio ja Jukka Vierimaa.

Hyvinvoinnin rakentamisessa tiimi tekee yhteistyötä Sataedun toimipaikoilla opiskeluhuollon henkilöstön ja opettajien kanssa. Opinto-ohjaajien rooli oppilaitosten hyvinvointityön koordinoijina ja kehittäjinä on keskeinen. Yhteiset kehittämissuunnitelmat sekä toisten ideat ja kokemukset hyödynnetään jokaisen toimipisteen oppilaitosarjessa. 

Sataedussa on pitkäjänteisesti kehitetty hyvinvoivaa oppimisympäristöä. Suunnittelussa hyödynnetään SAKU ry:n alun perin kehittämää Hyvinvoinnin vuosikelloa. Vuosikellon vuosittain vaihtuvien teemojen suunnittelua tehdään myös yhdessä opiskelijakunnan kanssa. Lukuvuoden 2020-2021 teemana on moninaisuus ja kulttuurinen osaaminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Hyvinvoinnin rakentaja -palkinto myönnetään Hyvinvointivirtaa-viikolla kahdeksatta kertaa. Sataedun opinto-ohjaajien tiimille myönnetty palkinto on ensimmäinen ryhmälle osoitettu palkinto.

SAKU ry valitsee vuosittain ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentajan, joka on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista.

Kuva: Sataedun kuva-arkisto
Kuvassa vasemmalta oikealle: 
Piia Lahti, Neene Honkavaara, Suvi Hyyrykoski, Johanna Rantalainen, Kaisa Kallio, Minna Takkunen ja Anne Puutio. Kuvasta puuttuu Jukka Vierimaa.