SASKY lisää virtaa viikkoon

Olet täällä

SASKYn oppilaitoksissa lisätään tällä viikolla liikettä Virtaa viikkoon -tapahtumilla. Viikon tavoitteena on tuottaa hyvää oloa ja liikkumisen iloa. Samalla käynnistettiin myös viisi viikkoa kestävä liikuntakampanja, jossa omat sarjansa on ensi kertaa sekä henkilöstölle että opiskelijoille. 

Virtaa viikkoon -tapahtumat kokoavat tällä viikolla Ammatti-instituutti Iisakin, Tampereen palvelualojen oppilaitoksen, Vammalan ammattikoulun, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston sekä Mäntän seudun koulutuskeskuksen oppilaitoksissa opiskelijoita erilaisiin liikunnallisiin tempauksiin.Iisakissa viikko pitää sisällään maanantaina toisista mittaa ottavat yksilöhaasteet, torkkutiistaina rentoudutaan, keskiviikkona kisataan haasteissa, torstaina startataan päivä aamulenkillä ja yhteisellä puurolla ja perjantaina luokkajoukkueet kohtaavat sählyssä.

 -Toivottavasti tapahtumiin saadaan aktiivisia osallistujia ja porukka lähtisi innostumaan. Pienet palkinnot toimivat haasteissa myös motivaattoreina, kertoo liikunnanopettaja Katja Keso.

-Tavoitteena on saada erityisesti vähemmän liikkuvia mukaan. Arjen aktiivisuutta voidaan tempauksilla lisätä, vaikka ei niin liikunnasta tykkäisikään. Paljon liikkuvat opiskelijat motivoivat myös muita ja voivat saada innostettua osallistumaan.

Sählyturnausta odotetaan eniten

Mittaa toisista -haasteisiin tarttuivat ensimmäisenä sähköalan opiskelijat Atte Piiponniemi, Ilari Uusitalo, Miska Salonen ja Jani Juusenaho. Pisteillä oli mahdollisuus testata seinäpitoa, lankutusta, riipuntaa, hulavanteen pyöritystä, tasapainoilua ja voimacrossia. Eniten viikon lajeista nuoria miehiä kiinnosti sählyturnaus. 

-Sählyyn laitetaan joukkue. Entäs haavipallo? Pitäisikö siihen laittaa joukkue kasaan? Sählyyn laitetaan saman tien nimi paperiin, tuumaavat sähköalan opiskelijat.  

Tältä porukalta liikunta saa myönteisen vastaanoton. Liikuntatunneista pitäminen jakautuu kahdeksantoista opiskelijan luokassa suunnilleen puoliksi. 

-Kaikki tykkää ainakin joukkuelajeista. Kaikki innostuu voittamisesta, varsinkin jos joukkueet ovat tasaväkisiä, arvioi Ilari Uusitalo.

Hulavannetta reippaasti yli 200 kertaa kahdessa minuutissa pyörittänyt Atte Piiponniemi suuntaa liikunnallisiin harrastuksiin myös vapaa-ajalla. 

-Talvella laskettelen ja pelaan jääkiekkoa ulkojäillä. Jäähallilla on myös muutaman kerran viikossa mailavuoro, jossa olisi tarjolla parempi jää. Kesällä pelaan koripalloa. Välillä tulee myös pelattua tennistä.

Maanantaina käynnistyivät SASKYssä myös liikuntakampanjat sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Viiden viikon kampanjan aikana tiimit keräävät liikuntaminuutteja eri lajeista.