Sanataitajat voittoisina Amisarkea-kisassa

Olet täällä

Amisarkea-kisassa haettiin ammatillisen koulutuksen oppilaitosarjen kuvauksia 100-vuotiaassa Suomessa. Arjen kuvaukseen oli mahdollisuus tarttua kirjoittaen, videoiden, virkaten tai värkäten. Kilpailussa kirjoittajat olivat vahvoilla, kun sekä opiskelijoiden että henkilöstön sarjoista palkittiin sanataitajat. Amisarkea-kisassa oli omat sarjat ammattiin opiskeleville ja ammatillisen koulutuksen henkilöstölle kolmessa eri lajissa: kirjoita, videoi, virkkaa tai värkkää.

Palkintoraati päätti maanantaina palkita kisan kaksi parasta työtä, joista toinen valittiin opiskelijoiden ja toinen henkilöstön sarjoista. Opiskelijoiden sarjan parhaaksi työksi valittiin Koulutuskeskus Salpauksen Janika Savolaisen kirjoitelma Opiskelun todellisuus. Henkilöstösarjojen palkinto meni runolle, jonka on kirjoittanut Maarit Sorjonen Validia ammattiopistosta. Molempien töiden tekijät palkitaan 100 euron lahjakortilla. Kisassa kunniamaininta myönnettiin Savon ammatti- ja aikuisopistolle, josta kisaan otettiin osaa usealla videolla.

Amisarkea-kisan töitä on esillä näyttelyssä Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivillä Tampereella. Kilpailun raatiin kuuluivat äidinkielen lehtori Hanna Ampula Jedusta, kuvataiteen lehtori Leena  Wiikari Omniasta, opettaja Tarja Hiltunen Amistosta, viestintäsuunnittelija Johanna Virtanen Sataedusta, tirehtööri Jussi Kaatrasalo Keudasta. järjestösihteeri Terhi Lehmussaari SAKU ry:stä ja tiedottaja Sari Mantila-Savolainen SAKU ry:stä.