Salibandyssä saatiin uudet mestarit

Olet täällä

Opiskelijoiden salibandyn lopputurnauksessa 17.2. Tampereella mitalien kohtalo ratkaistiin kuuden joukkueen kesken sekä tyttöjen että poikien sarjassa. Poikien sarjassa paikkaa lopputurnaukseen alkukarsinnoissa haki 33 joukkuetta. Tyttöjen sarjassa joukkueita oli mukana kaikkiaan yksitoista.

Poikien sarjassa välieriin tiensä selvittivät Hyria, Savo, Oulun seudun ammattiopisto ja Turun ammatti-instituutti. Ensimmäisessä välieräparissa kohtasivat Hyria ja Turku. Otteluparin voittaja selvisi vasta voittomaalikisassa, jossa Turku varmisti finaalipaikan lukemin 2 - 3. Toisessa välierässä Savo oli Oulua parempi luvuin 5 - 2.  Pronssipelissä OSAO kohtasi Hyrian, joka joutui taipumaan luvuin 3 - 5. 

Savon joukkue selvitti tiensä lopputurnaukseen useamman vuoden tauon jälkeen. Joukkueen valmennuksesta vastasi Pohjois-Savon urheiluakatemian salibandyvalmentaja Mikko Tiihonen, joka jo ennen lopputurnausta ennakoi joukkueensa taidot osuvasti. Ennen pelejä Savosta kantautui viestiä luomusalibandyä pelaavasta ja voitonnälkäisestä joukkueesta.

-Tämä oli tasokas turnaus, kun pelaajista löytyi aina miesten maajoukkuepelaajista alkaen pelureita. Meillä ei pelaajia ihan vastaavilla meriiteillä ollut. Turnauksesta lähdettiin hakemaan kultaa. Joukkueessa on hyviä pelaajia, jotka tekevät asioita urheilu edellä. Peleissä pojat näkivät, että tekeminen ja asennoituminen ratkaisevat, kiittelee valmennettaviaan Mikko Tiihonen.

Tosissaan saa pelata

Savon joukkueen runko muodostui Vehmersalmen Vesan ja SB-Welhon pelaajista. Sosiaali- ja terveysalalla ensimmäistä vuottaan lähihoitajaksi opiskeleva Niko Uurtio treenaa salibandyä Welhoissa ja urheiluakatemiassa.

-Joukkueessa on paljon akatemialaisia, huikeita äijiä ja yksilöitä. Akatemiassa tulee tosi paljon harjoiteltua yhteen. Pelit ovat olleet tosi hauskoja. On saanut pelata tosissaan, mutta ei liian totisesti, kuvaa Uurtio.

-Peleissä on ollut hyvä taso ja sitä peleiltä odotimmekin. Joukkueella oli tosi hyvä yhteishenki. Puolustus- ja maalivahtipeli oli meillä vahvaa. Tämä sarja voisi olla vaikka koko kaudenkin kestävä sarja. 

Turku voitti kaikki ottelunsa

Tyttöjen peleissä ensikertalaisena peleihin tullut Turun ammatti-instituutti vakuutti otteillaan. Turun joukkue ei antanut vastustajiensa yllättää yhdessäkään ottelussa. Kovimman haasteen joukkueelle antoi OSAO, joka alkulohkon pelissä hävisi yhden maalin eron erolla. Finaalissa ottelu eteni aina voittomaalilaukauksiin asti. Jännityspelin voitti Turku luvuin 4 - 3. Pronssimitalit varmisti itselleen Saimaan ammattiopisto, SAMPO.

-Meiltä ei ole ennen ollut tyttöjen salibandyssä joukkuetta. On ollut tosi kiva pelata erinäköisiä vastuksia vastaan. Maalissa on saanut tehdä duunia ja ottaa hyviä vetoja vastaan, kuvailee pelejä maalivahti Lotta Kataja.

Lotta Kataja ja Heidi Saarinen kiittelevät joukkueensa yhteishenkeä. Yhdessä tekeminen on myös koko turnauksen juju. 

-Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja hyvin ollaan tsempattu toisiamme. Hienoa on ollut nähdä myös eri paikkakuntien pelaajia, toteaa Heidi Saarinen. 

-Pelaaminen porukalla on täällä just hauskaa, tiivistää Lotta Kataja. 

Tulokset

Kuvagalleria