Salibandyn voitot Turkuun ja Ouluun

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien salibandymestaruuksista pelattiin tiistaina 14.2. Tampereella. Turnauksessa Turun ammatti-instituutin tyttöjoukkue uusi viimevuotisen mestaruutensa. Poikien sarjassa saatiin uusi mestari, kun Oulun seudun ammattiopiston joukkue pelasi turnauksen ykköseksi.

Poikien sarjassa paikan lopputurnaukseen olivat varmistaneet Oulun seudun ammattiopisto, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Etelä-Savon ammattiopisto, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Omnia.

Alkusarja pelattiin kahdessa lohkossa, joista tasaisten otteluiden jälkeen jatkoon pääsivät Sakky, Esedu, Osao ja Tredu.  Välierässä Osao takoi voiton Esedusta lukemin 13 – 1. Kultapeliin vastustajaksi paikkansa varmisti Tredu, joka voitti Sakkyn välierässä 4 – 2. Pronssiottelu oli tasaista ja maalirikasta peliä, josta Sakky nappasi pronssimitalit maalein 6 – 7. Finaaliottelussa Osao ja Tredu pelasivat ensimmäisen erän tasan, mutta toisessa erässä Osao onnistui maalinteossa paremmin. Uudeksi mestariksi nousi Oulu maalein 3 – 1.

Talotekniikkaa opiskeleva Niklas Koskelo pelasi kolmatta salibandyn SAKU-turnaustaan. Kolmen vuoden aikana Oulun joukkue on edennyt nousujohteisesti: 2015 joukkue sijoittui sijoille 5 -6, 2016 tuli pronssia ja 2017 turnausvoitto.

-Hyvä joukkue saatiin peleihin kasaan. Ehkä joukkue oli vähän yhtenäisempi kuin aiempina vuosina. Se kai oli tässä päähomma. Joukkueesta kolme neljäsosaa pelaa salibandya. Itse olen myös aiemmin pelannut salibandya, mutta laji on jäänyt jääkiekon alle. 

-Finaali oli tosi tasainen. Tampere tuli peliin hyvällä asenteella. Näihin turnauksiin on aina mukava lähteä pelaamaan ja urheilemaan, toteaa Niklas Koskelo.

Kivaa lisää kouluarkeen

Tyttöjen lopputurnaus pelattiin yksinkertaisena sarjana, jossa mukana olivat Turun ammatti-instituutti, Oulun seudun ammattiopisto, Vuokatin Urheiluopisto, Varalan Urheiluopisto ja Optima. Turku pelasi turnauksessa vahvinta peliä. Otteluissaan turkulaiset heiluttivat maaliverkkoa ahkerasti ja jättivät Oulua lukuun ottamatta kaikki vastustajansa nollille. Oulua vastaan kamppailu oli tiukkaa, ja ottelu kääntyi lopulta turkulaisille maalein 3 – 4.  

Turkulaisten joukkueesta kuusi pelaajaa pelaa salibandya. Aino Paju kuuluu ahkeriin salibandyn harjoittelijoihin, kun pelipaikka löytyy TPS:n naisten salibandyliigan ja A-tyttöjen SM-sarjajoukkueen riveistä. Casandra Roine tarttuu salibandymailaan jääkiekkopelaajan kokemuksella. 

-Viime vuonna oltiin täällä kanssa pelaamassa. Joukkueet ovat pelanneet hyvällä fiiliksellä, vaikka tappioitakin on tullut. Pelit ovat olleet tasokkaita, menoa ja meininkiä on riittänyt. Vaikka maaleja on tullut, niin silti ei ole helpolla päässyt, kuvailevat Turun pelurit otteluita. 

-Turnaukset tuovat kivaa, pientä lisää normaaliin koulutekemiseen. Eikä koulussa muuten ole paljon liikuntaa, niin näistä tulee vähän lisää. Tytöille pitäisi enemmän kertoa näistä turnauksista ja kannustaa kokeilemaan lajeja, jotta tyttöjä saataisiin innostettua lisää mukaan, ehdottaa Aino Paju.

Oulu sijoittui turnauksessa toiseksi kolmella voitolla. Pronssiset mitalit otteluissa itselleen varmisti Vuokatin Urheiluopisto.

Tulokset

Kuvagalleria