Salibandyn kilpasarjoja hallitsi Sampo

Olet täällä

Yhdeksäntoista joukkuetta. Liki 300 pelaajaa. Ammattiin opiskelevien salibandyn mestaruudet lähtivät 14.3. uusiin osoitteisiin neljässä sarjassa Tampereella. Kilpasarjoissa taidettiin tehdä historiaa, kun sekä tyttöjen että poikien otteluissa sarjavoitot vei mukanaan Saimaan ammattiopisto Sampo.

Ammattiin opiskelevien salibandyn mestaruuksista pelattiin 14.3. Tampereella. Finaaliin mahtui neljässä sarjassa mukaan yhdeksäntoista joukkuetta, kun mestaruuksia jaettiin sekä tyttöjen että poikien kilpa- ja harrastesarjoissa. Eniten joukkueita mukana oli poikien kilpasarjassa, jossa paikkaansa finaaliin karsi kolmetoista joukkuetta.

Taso poikien kilpasarjassa oli kova, ja lopulta kultaisten mitalien osoite varmistui voittolaukauksien kautta. Välierien kautta mitalipeleihin paikkansa varmistivat Turun ammatti-instituutti, Gradia, Sampo ja Tavastia. Alkusarjan peleissä turkulaiset ottivat voiton Gradiasta, mutta pronssipelissä voimasuhteet olivat kääntyneet, ja Gradia hoiti itselleen kolmannen sijan luvuin 9–6.

Finaalissa kohtasivat alkuerissä lohkonsa voittanut Sampo ja samassa lohkossa toiseksi sijoittunut Tavastia. Ensimmäisen erän nimiinsä vei Tavastia 0–3, eikä toisen erän alkukaan vielä povannut voittoa Sampon joukkueelle. Toisen erän viimeinen minuutti muutti kuitenkin koko pelin kulun. Viimeisen minuutin aikana Sampo hoiti vastustajan verkkoon kaksi maalia ja tasoitti pelin. Voittolaukauksien jälkeen Sampo tuuletti voittoa luvuin 4-3.

-Porukka jaksoi taistella peleissä hyvin, vaikka pelien alussa oli aina vaikeata. Voitonhalu ratkaisi. Olimme viime vuonna turnauksessa toisia, ja nyt halusimme voiton mukaamme. Meillä oli peleissä hyvä joukkuehenki, kertoo Sampon kapteeni Eero Alanen.

-Tosi tiukkoja pelejä oli tänään tarjolla. Tavoitteenamme oli lähteä ottamaan mittaa siitä, kuka sen ykköspystin lopulta vie.

Laji sytyttää jatkamaan harrastamista

Sampon kotimatkalla riitti varmasti hyvää tunnelmaa, kun bussilastillinen oli täynnä kultamitalisteja. Poikien kilpasarjan voiton lisäksi turnauksessa tuuletettiin Sampon tyttöjen voittoa kilpasarjassa. Käytäväkeskusteluissa ei ainakaan muistettu, että tällaista tuplaonnistumista olisi aiemmin turnauksessa saavutettu.
Tyttöjen kilpasarja pelattiin yksinkertaisena sarjana, jossa Sampo varmisti voittonsa puhtaalla pelisarjalla. Toiseksi sijoittui Turun ammatti-instituutti ja kolmanneksi Keuda. Tyttöjen harrastesarjassa mukana oli kolme joukkuetta, joista Hyria oli vahvin. Harrastesarjassa toiseksi sijoittui Business College ja kolmanneksi Keuda.

Kilpasarjassa pelannut KAO:n joukkue oli valmistautunut turnaukseen valinnaisia opintoja kerryttäneessä kerhotoiminnassa. Yhteisiä treenejä joukkueelle oli syksystä alkaen tarjolla viikoittain. Treenaaminen turnaukseen on innostanut Milja Haatajaa niin, että valmistumisen jälkeen lajista voisi tulla uusi harrastus.

-Joukkueemme pelasi ihan hyvin. Parhaamme yritimme, ja ollaan ylpeitä siitä. Ope laittoi meille tästä mahdollisuudesta syksyllä Wilma-viestiä. Meitä on mukana edellisen vuoden pelaajia, uusia ja lajia harrastaneita. Ensimmäisillä treenikerroilla pelailimme eri paikoilla ja sitten vähitellen aloimme pelata tiettyjä paikkoja. Yhtenä houkuttimena oli päätteeksi reissu tänne isompaan kaupunkiin, kertoo Haataja hymyillen.

-Voin kyllä suositella mukaan lähtemistä. Täällä saa uusia kavereita ja näkee, mitä muualla amiksissa on. Mukava on ollut pelata ja päästä toteuttamaan itseään. Olen myös tätä kautta innostunut lajiin sekä jatkamaan pelaamista uutena harrastuksena.

Järjestelyitä tehtiin osana opintoja

Poikien harrastesarjan pelit olivat tällä kertaa vähän isommassa valokeilassa, kun salibandypelejä striimattiin ensi kertaa katsottavaksi. Livestream toteutettiin yhteistyönä Tredun media-alan opiskelijoiden kanssa. Jatkossa livestriimejä harkitaan mahdollisuuksien mukaan ja katsojamääriä arvioiden. Turnausjärjestelyissä vastuuta kantoivat Varalan Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat.

Poikien harrastesarjassa välierien kautta pronssipeliin tiensä varmistivat Business College ja Kolmen Kampuksen Urheiluopiston kakkosjoukkue, joka myllytti ottelussa voittoon luvuin 12–0. Finaalipelissä Keuda juhli voittoa
luvuin 9–1.

Tulokset
Kuvagalleria