Salibandyn finaaleissa laskettiin tarkkaan maalieroja

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien salibandyn mestaruudet olivat katkolla keskiviikkona Tampereella. Finaaleissa mitaleita jaettiin kolmessa sarjassa. Poikien kilpasarjan voitto meni Turun ammatti-instituutille. Tyttöjen kilpasarjassa mestaruusmitalit pujotettiin Kainuun ammattiopiston pelaajien kannettaviksi. Poikien harrastesarjassa saatiin uudet mitalistit, kun Jedun opiskelijat nappasivat ensimmäisessä turnauksessaan kultaa.

Opiskelijoiden salibandyn finaalit pelattiin 29.3. Tampereella. Poikien kilpasarjassa oli turnauksen ensimmäistä minuuteista alkaen selvää, että kultaisia mitaleja ei tulla saamaan ”ilmaiseksi”. A-lohkossa jatkopaikoista kisasivat Turun ammatti-instituutti, Saimaan ammattiopisto SAMPO ja Varalan Urheiluopisto. Alkusarjan pelien jälkeen kaikki kolme joukkuetta olivat tasapisteissä, Sampolla ja TAI:lla oli myös maaliero sama, joten lohkon ykkössija ratkesi Sampolle keskinäisen ottelun perusteella.

B-lohkossa jatkopaikkaa tavoittelivat Kainuun ammattiopisto, Omnia ja Winnova. Jatkoon lohkosta selvisivät KAO ja Omnia, joiden keskinäinen paremmuus ratkesi yhden maalin erolla kainuulaisten hyväksi.

Välierissä Sampo eteni Omniaa vastaan kultapeliin lukemin 6-3. Turkulaiset varmistivat finaalipaikan kainuulaisia vastaan luvuin 5-3. Pronssiottelussa viime vuoden mestari Kainuun ammattiopisto oli Omniaa vastaan parempi lukemin 7-2.

-Todella tasaisia otteluita nähtiin aikaisempaa enemmän. Peleissä näkyi, että lajiharrastajia oli kentällä, mutta mukana oli myös ei niin aktiivisesti pelaavia, ja niin sen pitää ollakin. Kentällä nähtiin taitavia pelaajia ja siistejä pelejä. Turnauksessa oli hyvät tuomarit ja fiksuja pelaajia, kiteyttää kilpasarjan ottelut Kainuun ammattiopiston liikunnanopettaja Anssi Sirviö.

-Alkulohkon voitto ratkesi meille yhden maalin erolla. Vastustaja haki ensimmäisessä pelissä kymmenen sekuntia ennen pelin loppua tasoitusta ilman maalivahtia. Meiltä hyökkääjä sai pallon ja ohjasin häntä vaan pitämään palloa. Hyökkääjä kuitenkin kanttasi keskeltä vastustajan maalille ja teki maalin. Annoin pelaajalle riskialttiista kanttauksesta vähän moitetta, mutta lopulta maali taisi lopulta ratkaista meille lohkovoiton, naurahtaa Sirviö.

RRR-teemalla voittoon

Poikien kilpasarjan finaalissa kohtasivat Sampo ja Turun ammatti-instituutti. Finaalissa nähtiin vauhdikasta peliä ja taidokkaita maaleja. Viimeisillä minuuteilla Sampo haki aktiivisesti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta turkulaiset pitivät johtonsa luvuin 4-5.

-Meillä oli tänään peleissä teemana RRR eli riistä, revi ja riemuitse. Ja oikein hyvin tässä teemassa pysyttiin, pieniä nukahduksia lukuun ottamatta, kehaisee joukkuettaan Turun ammatti-instituutin Aatu Koivisto.

Koivisto oli peleissä yksi vaikeimmin pidettävistä. Turussa nuoren miehen pelipaikat löytyvät TPS:n riveistä 19- ja 22-sarjoista sekä Salba-divarista. Koivisto on myös SAKU ry:n salibandyn tuplamestari, sillä viime vuonna palkintokaappi täydentyi KAO:n riveissä voitetulla kultamitalilla.

-Joukkuehenki ja yhtenäisyys toimivat meillä hyvin. Oli hyvät vastustajat ja oikein tiukkoja pelejä pelattiin tänään. Turnaus täytti just odotukset. Pelaajilla oli kunnioitus kohillaan, pelattiin reilua peliä ja kaikilla oli hauskaa, Koivisto kuvailee.

Arvostus kuuluu JJ#88:lle

Poikien harrastesarjassa saatiin salibandyn mitalistien ketjuun aivan uusi joukkue, kun Jedu Ylivieska kävi hakemassa joukkueelleen ensimmäisessä turnauksessaan kultamitalit. Sarjassa toiseksi sijoittui Kisakallion Urheiluopisto ja kolmanneksi Business College Helsinki. Jedun kapteeni Oliver Teppo antoi joukkueensa puolesta kiitokset valmentajalle, joka mahdollisti joukkueen turnaukseen osallistumisen.

-Ikinä aikaisemmin meiltä ei ole salibandyssä ollut joukkuetta. Nyt kun saatiin tästä viestiä, niin heti alettiin kasaamaan joukkuetta, ottamaan nimiä paperiin, harjoittelemaan joukkueella ja sopimaan harkkapelejä. Meillä oli viisi harkkapeliä Jedun toimipisteiden ja lukion joukkueita vastaan. Yhdestä pelaajasta tehtiin ryöstö Nivalan toimipisteeltä.

-Meillä on sekä hyvä joukkue että valmentaja. JJ#88 on hieno mies, joka järkkäsi meidät tapahtumaan ja harkkaottelut. Ilman Jonnea me ei täällä oltaisi. Kiva reissu on ollut, ja toivottavasti saadaan osallistua toistekin, toivoo Teppo.

Kainuun ammattiopiston menestys jatkui tyttöjen kilpasarjassa, jossa kainuulaiset voittivat molemmat ottelunsa. Hopealle sijoittui Kpedu ja pronssille Business College Helsinki. Tyttöjen sarjaan toivotaan mukaan enemmän joukkueita, jotta sekä kilpa- että harrastesarjassa saataisiin hyvät pelit aikaiseksi. Parasta sarjassa oli peli-ilo, joka välittyi peleistä kanssapelaajille, huoltajille ja katsomoonkin asti. Innostuksesta ennen pelejä kertoi myös huoltajan etukäteen saama viesti reissuun lähdöstä. Aina kannattaa lähteä!

”Moikka! Ihan super kiva homma, et päästään lähtemään pelaamaan. Kerkesin aluksi jo vähän pettyä, kun näytti siltä, että emme pääse lähtemään. En ole koskaan päässyt minnekään pelimatkoille, sillä mulla ei ole ollut aikaa tai muuta sellaista, jonka takia tätä nyt odotan innolla. Ja eihän haittaa, vaikka mulla nyt ei ole mitään ammattitason pelaamiskokemusta. On ollut tässä pari vuotta taukoa sekä olen vain harrasteporukassa sellaiset viisi vuotta pelannut.”

Ei haitannut. Hieno ja joukkuetta yhdistävä pelireissu tuli kirjoittajalta tehtyä. Kotiin viemisinä kertyi mukaan ainakin pelikokemusta, elämyksiä ja mitali hyvästä saavutuksesta.

Tulokset
Kuvagalleria