Salibandymestaruuksia tavoitteli 42 joukkuetta

Olet täällä

Salibandy on SAKU ry:n järjestämistä opiskelijoiden lajeista suosituin. Alku- ja välisarjojen kautta poikien sarjojen mestaruutta tavoitteli kilpa- ja harrastesarjoissa 37 joukkuetta. Tyttöjen joukkueet lunastivat suoraan paikkansa finaaliin. Sekä poikien että tyttöjen kilpasarjoissa saatiin uudet mestarit, kun voittajiksi mailataituroivat pojissa Savon ammattiopisto ja tytöissä Kainuun ammattiopisto.

Ammattiin opiskelevien salibandyn mestaruuksista pelattiin 14. maaliskuuta Tampereen Spiral-hallissa. Poikien kilpasarjassa lopputurnaukseen karsintojen kautta selvisivät Gradia, Omnia, OSAO, Salpaus, Savon ammattiopisto ja WinNova. Kahdessa lohkossa pelatun alkusarjan jälkeen välieriin paikkansa varmistivat A-lohkosta Omnia ja Savo sekä B-lohkosta WinNova ja OSAO. 

Alkulohkoissa pelattiin useita tasapelejä ja tiukkoja otteluita. A-lohkon ykkönen Omnia lähetti OSAOn pronssipeliin lukemin 7-5.  Toisessa välieräpelissä Savo oli B-lohkon voittanutta WinNovaa parempi luvuin 1-2.

Pronssipelissä WinNova vei mitalit OSAOa vastaan lukemin 1-3. Alkulohkossa Omnia oli Savoa maalin verran parempi. Myös kovatempoinen finaali alkoi tasaisesti, sillä ensimmäinen erä pelattiin tasatahtiin 2-2. Toisessa erässä Savo lisäsi entisestään vauhtia ja vei pelin 5-3. Kolmanteen SAKU ry:n salibandyturnaukseensa osallistunut Leevi Kapanen oli voittoon tyytyväinen. 

-Nyt tuli turnauksessa ensimmäinen mestaruus. Meidän joukkueemme koostuu suurelta osalta akatemiaringistä, joten kentällä on toisilleen tuttu porukka. Kun yhdessä on pyöritty pitkään, niin tietää, mitä jokainen kentällä tekee. Joukkueessa on taitavia pelaajia. Muutama pelaa jo liigassa, osa pelaa miesten kakkosta, divaria tai B-junnuja.

-Tänään oli kovia pelejä. Monet otteluista olivat vähämaalisia tai tasureita. Turnauksessa ei ollut yhtään ylikäveltävää peliä. Näitä pelejä kyllä aina odottaa. Hyvällä porukalla on mukava lähteä pelaamaan, kertoo Leevi Kapanen.

KAO tyttöjen mestariksi

Tyttöjen kilpasarja pelattiin suoraan finaalina Kainuun ammattiopiston, OSAOn, Kpedun ja Keudan joukkueiden välillä. Mestaruus ratkaistiin yksinkertaisessa sarjassa, jossa ykköseksi noussut KAO ja toiseksi sijoittunut OSAO päätyivät tasapisteille. KAO pelasi tasapelit Kpedun ja Keudan kanssa, mutta voitti OSAO:n. Sarjavoiton ratkaisi keskinäinen peli, jossa KAO oli parempi maalein 4-2.

Kainuun joukkueen runko muodostui sählykerhon pelaajista, jotka treenaavat joukkueena kerran viikossa. 

-Iso osa tytöistä on tullut syksyllä kerhoon mukaan pelailemaan. Puskaradion kautta kulkee tietoa, että tällaisia juttuja on tarjolla. On hienoa, että tytöt uskaltautuivat lähteä oikeille kentille ja oikeaan isoon turnaukseen mukaan pelaamaan, kehuu tyttöjään Eila Väisänen

Kainuun ammattiopiston joukkueen kantavia voimia olivat kaksossiskot Claudia ja Cecilia Ojala, jotka palkittiin turnauksen parhaana pakkina ja hyökkääjänä. Nuoret naiset pelaavat Papasissa kakkosdivisioonaa sekä FB Factorin A-tytöissä. 

-Aluksi peli oli vähän hakuilua, mutta kolmas peli OSAOn kanssa meni jo tosi hyvin. Joukkueessa oli pirteä ja sikahyvä meininki. Peleissä on annettu rakentavaa ja hyvää palautetta toisille, ja pelin kehittyminen tapahtui hirveän nopeasti. Lisäksi Eila kannustaa ja auttaa keskittymään pelissä oikeisiin asioihin, täydentävät toisiaan Claudia ja Cecilia Ojala. 

Toisiaan taitavat pelurit täydentävät myös kentällä. Yhdessä pelatut pelit antavat luottoa toisen tapaan pelata. 

-Meillä on Claudian kanssa hyvä connection. Claudia on niin rauhallinen pakki, joka ei höntyile ja osaa neuvoa alhaalta toista, kuvaa sisartaan Cecilia Ojala.

-Cecilia on maalitykki, joka osaa kikata. Joukkueen kapteeni, joka pitää ryhmähenkeä yllä, antaa kehuja Claudia Ojala.

Turkulaisille harrastesarjan voitto

Poikien harrastesarjan finaaliin paikkansa lunastivat Riveria Kitee, Optima, JEDU, Business College, Riveria Joensuu, Turun ammatti-instituutti ja Sataedu. A-lohkosta jatkoon selvisivät Optima ja Riveria Kitee. B-lohkon kaksi parasta olivat Turun ammatti-instituutti ja Riveria Joensuu. A-lohkon ykkönen Optima taipui välierässä Riveria Joensuulle 1-4. B-lohkon ykkönen Turun ammatti-instituutti oli Riveria Kiteetä vastaan parempi luvuin 5-2. 

Pronssiottelussa Riveria Kitee varmisti pronssin maalin erolla Optimaa vastaan 3-2. Kultaottelussa turkulaiset ottivat mestaruuden Riveria Joensuusta maalein 2-0. Tyttöjen harrastesarjan voittaja oli Business College, joka viime hetken peruutuksien jälkeen pelasi turnauksen ottelunsa kilpasarjassa. 

Tulokset
Kuvagalleria