Salibandyä - ihan livenä

Olet täällä

Opiskelijoiden turnaukset on jälleen saatu pyörimään. Tapahtumat käynnisti salibandyturnaus 17.3. Tampereella. Alkukarsintoja ei tänä vuonna päästy järjestämään, joten mestaruudet jaettiin poikkeuksellisesti lopputurnaukseen ilmoittautuneiden kolmentoista joukkueen kesken.
Into näkyi kaikissa peleissä. Mitalipeleissä tunnelma oli jopa huikea, kun katsomoista annettiin täysillä tukea omille suosikeille.

Ammattiin opiskelevien salibandymestaruudet jaettiin torstaina Tampereella. Kauppi Sports Centerin kentille saatiin vuoden tauon jälkeen turnaukseen mukaan kolmetoista joukkuetta. Into livetapahtumiin ja opiskelijoiden otteluihin oli kova. Kentän laidalta kuului useampiakin kommentteja siitä, kuinka hienoa on päästä pitkän tauon jälkeen jälleen livetapahtumiin kohtaamaan joukkueita eri puolilta Suomea.

VAAOn joukkue kamppaili mitaleista poikien kilpasarjassa. Mira Heliö oli luotsaamassa joukkuetta ensimmäisessä SAKU-turnauksessaan.
-Pelit ovat sujuneet ja tunnelma on ollut katossa. Joukkue on kerätty eri aloilta, ja pari pelaajista pelaa myös sarjassa. Hyvällä meiningillä pojat pelaavat kyllä tosi hienosti yhteen, kehuu joukkuettaan Heliö.

-Muutama pelaajistamme oli lopettanut pelaamisen 2016. Täältä tuli uutta intoa suunnitella VAAOn omaa joukkuetta. Kivahan tänne on lähteä, komeasti bussilla turnaukseen. Kun sana saadaan kiirimään koululla, niin toivottavasti saadaan seuraavalla kerralla myös tyttöjä mukaan.

KAO vei mestaruuden

Poikien kilpasarjassa A-lohkossa pelanneet Kainuun ammattiopisto ja Gradia varmistivat selkeästi paikkansa finaaliin. Välierässä Gradia lähetti Varalan Urheiluopiston pronssipeliin lukemin 8-0. VAAO taipui Kainuun ammattiopistolle 2-4. Pronssipelissä Varala oli VAAOa parempi maalierolla 8-2.

Alkusarjasta Gradia selvisi eteenpäin puhtaalla pelillä, kun tuleva finaalivastustajakin taipui tasaisessa pelissä maalin erolla (1-2). Finaalissa ensimmäisessä erässä Gradia oli niskan päällä ja toiseen erään jyväskyläläiset pääsivät kahden maalin johdossa. Kainuun ammattiopisto kannattajineen syttyi kuitenkin peliin uudella otteella toisessa erässä. Jännittävien vaiheiden jälkeen finaali kääntyi Kainuulle 3-5.

-Oli todella tiukkoja pelejä ja hyvä fiilis pelata. Vastaiskut olivat tänään joukkueen vahvuus. Mukavaa on ollut pelata muita ammattikouluja vastaan. Ja meillä oli myös paras kannustus katsomosta, kertoo Kainuun ammattiopiston kapteeni Jussi Kyllönen.

Poikien harrastesarjan joukkueet pelasivat yhdessä kilpasarjan joukkueiden kanssa. Harrastesarjassa kultaiset mitalit pokkasi JEDUn joukkue ja hopealle sijoittui Business College Helsinki.

Hyvässä jengissä on helppo pelata

Korona-ajan joukkueiden kokoamisen vaikeudet näkyivät etenkin tyttöjen kilpasarjassa. Ainoana joukkueena mukana ollut Kpedun joukkue näytti osaamistaan harrastesarjassa, josta saldona oli kolme voittoa ilman maalinkaan menetystä.

Harrastesarjassa pelattiin yksinkertainen sarja kolmen joukkueen kesken. Kultamitalit jäivät Tampereelle Varalan Urheiluopistolle, hopealle sijoittui Kisakallion urheiluopisto ja kolmanneksi Kainuun ammattiopisto. Kainuun kapteeni Kiia Kortelainen oli mitalien jaon jälkeen hyvällä mielellä.

-Opettaja laittoi turnauksesta Wilma-viestiä, jolla kiinnostuneita kutsuttiin mukaan. Tiistaina pidimme tunnin treenit ja keskiviikkona lähdimme tänne iloisin mielin. Hyvässä jengissä on ollut helppo pelata. Meidän valttimme on avoimuus, jokaisella kaverilla on joukkueessa tilaa olla sellainen, millainen on, kertoo jalkapalloa päälajinaan pelaava Kiia Kortelainen.

Tulokset

Kuvagalleria