”SAKUstarsit on ikuisia”

Olet täällä

Kolme päivää SAKUstars-kisoja tai tuttavallisemmin sakuja on Kuopiossa takana. Päivien aikana nähtiin huikeaa osaamista, itsensä ylittämisiä, yhteisöllisyyttä ja esiintymisen riemua. Porukka oli tullut nauttimaan yhdessä ja tekemään ikuisia SAKUstars-muistoja.

SAKUstars-kisoissa osaamista näytettiin parissakymmenessä livesarjassa. Tanssisarjat kisattiin Kulttuuriareenalla. Tanssiduot vei nimiinsä Keudan pari Sonja Siekkinen ja Nino Seikkula, joiden esitystä tuomaristo arvioi raikkaaksi, intensiteetillään vahvaksi sekä koreografisia oivalluksia sisältäväksi.

-Me ollaan Ninon kanssa oltu samassa tanssikoulussa sikajunnusta asti, ja siitä tietty toisemme. Vuosi sitten alettiin vetään tanssitunteja samalle ryhmälle. Meidän kisahuoltaja Marika tuli kysymään, että sä tanssit ja lähetkö kisoihin. Kun tiesin, että Ninokin on Keudassa, niin yhdessä lähettiin miettimään, että pitäisikö.

Keudan tanssijoilla on myös SM-kisataustaa. Sonja Siekkinen arvioi, että jännittäminen kuuluu siellä kisoihin, mutta SAKUstarseissa on fiilis tärkeämpi. 

-Kisoissa on ollut aika siistii. Ei ole väliä tai ei ole pakko voittaa, asenne ja sikahyvä meininki ovat tärkeämpiä.  Täällä on hyvä fiilis, ja ihmiset toivottavat onnea toisillensa, kuvaa Sonja.

-Kisoissa on hyvä yhteishenki. Me tultiin tänne enempi esiintymään kuin kilpailemaan, lisää Nino.

Soittoa nokalla

Soolosoittimet sarjassa Tredun Mikael Muffei sai yleisön riemastumaan soittamalla nokkahuilua nenällään. ”My heart will go on” soi nokkahuilulla komeasti ilmoille.-Tämä oli mukava keikka. Halusin esiintyä lavalla hauskalla tavalla. I did a good job. Yleisöllä näytti olevan hauskaa. 

Mikael opiskelee Tredussa av-viestintää. Mediapoliksen pojat nousivat lavalle myös bändisarjassa.

-Mediapolis Experiences soittaa aika funkya tai jazzia. Luvassa on hauska instrumentti experience, kertoo bändistään viisi vuotta sitten Suomeen Italiasta muuttanut Mikael. 

Neljännet kisat

Talentissa nähtiin jälleen monipuolinen kattaus esityksiä. Tunnetta yleisössä nostattivat niin tanssiesitykset, beatboxaus, stand up -komiikka kuin taikatemputkin. Jedun Olli Pudas oli SAKUstars-kisoissa neljättä kertaa, mutta Talentin lavalla ensimmäistä kertaa.

-Kolmella ensimmäisellä kerralla olin tätä miettinyt, mutta pelkäsin, enkä muka sarjaan kerennyt. Aikuisopiskelijana sain vielä yhden mahdollisuuden. Halusin laulaa, mutta kaikki tietäisivät Cheekin kappaleen, joten halusin siihen muutakin tarinaa, joka sopii niin nuorille kuin kaikille ikäryhmille.

-Halusin esitykseen myös tanssia. Ilmakitarahommassa laitoin kaiken likoon. Tykkään esiintyä niin pienille kuin isoille ryhmille. Ilman tätä yleisöä esityksestä ei olisi tullut juuri tuollainen.

Olli myöntää olonsa olevan vähän haikea, kun käsillä ovat viimeiset SAKUstars-kisat. Tuuletukset lähtivätkin sydämestä, kun sarjassa Ollille varmistui kolmas sija.

-Täällä tutustuu kaikkiin hirveän helposti, kun kaikki ollaan täällä samassa veneessä. Kilpailussa kaikki on ykkösiä. Lavoilta jää muistoja mieleen ja kertyy kokemusta, jota voi hyödyntää myöhemmässä elämässä.

Nähdään Kokkolassa 2018

Kuopion kisat päätettiin yhteislauluun sata lasissa. Kuopiosta ”viemme turvaan tämän fiiliksen ja me löydämme Kokkolaan”. Kiitos Kuopion kisajärjestäjille, ensi vuonna jatketaan Kokkolassa! 

Tulokset

Kuvagalleriat