SAKUstars-kulttuuriviikolla jokainen on taiteilija

Olet täällä

SAKUstars-kisat kokoavat opiskelijat tuottamaan ja kokemaan kulttuuri-iloa ammatillisessa koulutuksessa 25.-27.4.2023 Kurikassa. Lavoilla live-esityksiä tullaan kolmen päivän aikana näkemään liki 700. Joukkueiden kannustamisen ja someseurannan lisäksi kulttuuria voi mahduttaa viikkoon oppilaitoksissa ympäri Suomen. SAKU ry:n kulttuuriviikko aloitetaan maanantaina 24. huhtikuuta verkossa toteutettavalla piirustustunnilla.

SAKU-toiminnassa huhtikuun viimeinen viikko on täynnä kulttuuria. SAKUstars-kulttuurikisat kokoavat esiintyjät, huoltajat ja kannustajat Sedu Kurikan kampukselle 25.–27.4. kolmipäiväiseen esitysten ilotulitukseen. Parikymmentä livesarjaa ja liki 700 esitystä varmistavat, että katsojille riittää kannustettavaa aamusta iltaan.

Kulttuuriviikkoon voi osallistua myös omalla paikkakunnalla. Liity mukaamme maanantaina 24. huhtikuuta avattavalle taiteilija Margit Artimaan piirustustunnille. Jokainen on taiteilija -tunnilla maalataan ohjatusti "omakuva".

Tuntia varten osallistujille tulee varata A4-kokoinen huokoisempi piirustuspaperi, pölypastelliliitu (yksi väri/piirtäjä) tai hiili, maalarinteippiä, sinitarraa, vanua sekä kiinnitykseen lakkaa. Muita etukäteen tehtyjä valmisteluja ei tarvita.

Jokainen on taiteilija -piirustustunti (tallenne)

Käytettävissä on myös kuvittaja Jouko Ollikaisen viime vuonna ohjaama piirustustunti, jolla tutustutaan rekisteröintimenetelmään ja tehdään tunnin aikana taidetta.

Pelko pois piirtämisestä -tunnille tulee varata A4-paperia sekä jokaiselle piirtäjälle rasvaliitu, mustetta ja sivellin tai muu leveäkärkinen piirrin.

Pelko pois piirtämisestä (tallenne)

Kulttuurikisojen lajeja voi toteuttaa myös varjokisoina omassa oppilaitoksessa. Esimerkiksi Taidetta tunnissa, videotarina, Runo tunnissa ja Valokuvaus -sarjat ovat pienin valmisteluin järjestettävissä. Entä olisiko koulun tiloissa tai pihalla mahdollista toteuttaa tilataidetta? Ruokatunnilla karaokepiste voisi ilahduttaa koulun aulassa. Mikä olisi teille sopivin tapa lisätä oppilaitoksen viikkoon kulttuuria?