SAKUstars-kisojen uusi sarja on Spoken word

Olet täällä

Kalenteri kertoo, että tänään on 181 päivää SAKUstars-kisoihin tai tuttavallisesti sakuihin. Seuraavat kisat odottavat kisailijoitaan 23.–25.4. Ikaalisissa! Saskyn järjestämien kisojen teemana on Osaavat luovat maailmoja.

SAKUstars-kisoissa vahvistetaan osallisuutta ja yhteisöllisyyttä yhdessä tekemällä sekä tutustutaan samoista asioista kiinnostuneiden kanssa ja heittäydytään uuteen. Kisoissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille.

Kevään kisoihin osallistuvien kannattaa merkitä huolellisesti kisa-ajankohdan lisäksi kolme tärkeää päivämäärää kalentereihin: ilmoittautuminen aukeaa 2. tammikuuta, ennakkolajeihin ilmoittautuminen päättyy 23. helmikuuta ja livelajeihin ilmoittautuminen päättyy 22. maaliskuuta.

Spoken word vakiinnutti paikkansa

Tulevia kisoja varten on tehty muutamia sääntömuutoksia. Kurikan kisojen näytöslaji Spoken word oli kisaajien suosiossa ja se otetaan mukaan uudeksi sarjaksi. Nyt näyttämötaiteen sarjoissa mukana ovat teatteri, lausunta ja monologit, spoken word ja talent.

Teatteri-sarjaan voi osallistua yksilönä tai ryhmänä ja esityksenä voi olla joko näytelmä, musikaali tai nukketeatteri. Lausunnassa arvioidaan yksilön tai ryhmän tulkintaa vapaasti valitusta tekstistä. Spoken word -sarjaan osallistutaan itse kirjoitetulla puhetekstillä. Talent-sarjaan voivat osallistua taiteen muodot, joiden ei katsota kuuluvan muihin SAKUstars-sarjoihin. Talent-sarjassa esityksinä voidaankin nähdä esimerkiksi taikatemppuja, performanssia, beatboxausta tai sirkustaidetta.

Mallin mukaan -laji jaettiin kahteen sarjaan

Livelajeista Mallin mukaan on yksi suosituimmista. Kurikan kisoissa lajiin ilmoittautui 95 osallistujaa. Tuomareille arviointiin lisähaastetta on asettanut töiden erilaisuus, kun osa töistä on ollut maalauksia ja osa piirustuksia. Uudistuksena Mallin mukaan -laji jaetaan kahdeksi sarjaksi: maisemamaalaus ja mallin mukaan piirtäen.

Maisemamaalauksessa työ tehdään vesiliukoisilla väreillä kisajärjestäjän osoittamassa paikassa. Mallin mukaan piirtäen -sarjassa välineinä ovat lyijykynä, tussi, puuvärit, liidut tai hiili.

Osallistumisohjeet ja säännöt kaikkiin kisalajeihin löytyvät kisasivustolta osoitteesta sakustars.fi.