SAKUstars-kisojen livelajeihin ehtii vielä mukaan

Olet täällä

SAKUstars-kulttuurikilpailujen ennakkosarjojen tulokset on julkistettu. Oppilaitoksissa tallennetaan tällä hetkellä kuumeisesti kisoihin lähetettäviä tallenteita, kun livelajeihin ilmoittautuminen päättyy 16. maaliskuuta. Kun kisat ovat etänä, niin yhteisöllisyyttä rakennetaan oppilaitoksiin uuden SAKUstars-kulttuuriviikon sisällöillä.

SAKUstars-kulttuurikilpailujen livesarjat järjestetään 20.-22.4.2021 kokonaan etänä. Ennakkolajien tulokset ovat jo valmistuneet. Iisalmen kisojen ennakkolajeihin osallistui lähes 500 kilpailijaa. Uudet mitalistit löytyvät SAKUstars-kisasivustolta

Livelajeista osaan osallistutaan etukäteen lähetetyillä tallenteilla ja osa lajeista toteutetaan etänä varsinaisina kisapäivinä. Videotallenteiden viimeinen lähettämispäivä on 19. maaliskuuta. Tallenteina toteutetaan seuraavat lajit: Soolosoittimet, Soitinyhtyeet ja bändit, Bändisolistikisa, Karaoke, Lauluryhmät, Rap-musiikki, Yksinlaulu, Laulaja-lauluntekijä, Näytelmät, Lausunta, Talent, Yksintanssi ja Ryhmätanssit. Lajit, joihin osallistutaan kisapäivinä etänä ovat Taidetta kahdessa tunnissa, Valokuvataidetta päivässä, Mallin mukaan, Videotarina, Shakki ja Runo tunnissa.

Toteuta kulttuuriviikolla ”kisapöhinää”

Vaikka SAKUstars-kisat järjestetään etänä, niin tavoitteena on tuoda kulttuuria entistä vahvemmin oppilaitoksissa näkyville. Ideana on, että kaikissa kouluissa järjestetään kisaviikolla SAKUstars ”kisapöhinää”. Iisalmesta lähetetään kisojen aikana lähetyksiä, joiden lisäksi oppilaitoksissa voidaan toteuttaa kulttuuripajoja, konsertteja tai erilaisia haasteita.

Myös henkilöstölle on oma kilpailusarja

SAKUstars-kisoihin on luotu oma kilpailusarja ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Sarjaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailun teemaa ”Antaa taidon näkyä” voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. Sarjaan voi osallistua yksin tai työryhmänä.

Kilpailuaika on 5.3.-8.4.2021. Lisätiedot kilpailutöiden palauttamiseen löytyvät SAKU ry:n sivuilta.