SAKUstars-kisoista kaikki palaavat voittajina kotiin

Olet täällä

SAKUstars-kisoissa nähdään onnistumisia, heittäytymisiä ja kasvutarinoita. Osa esiintyjistä pursuaa riehakkuutta, joka suorastaan vetää esiintymislavalle. Osa ottaa lavalla vielä oman hetkensä ja hengähtää, kun askel yleisön eteen vaatii ison jännityksen ylittämistä.
Omnian Sanni Laine heitti SAKUstars-kisoissa kaikki esiintymispelkonsa romukoppaan. Yhdeksän lajin jälkeen ilo oli osallistujalla herkässä.

SAKUstars-kisat 2023 kisattiin Kurikan kampuksella, jossa kaikki lajit olivat osallistujien tavoitettavissa muutamia askeleita ottamalla. Kisoissa nähtiinkin monia osallistujia, jotka singahtelivat lajista toiseen katsojiakin hengästyttävällä tahdilla. Kolmen päivän aikana ahkerimmat ehtivät osallistua jopa yhdeksään lajiin.

Yksi urakoijista oli Omnian Sanni Laine, joka osallistui sarjoihin lausunta, näytelmät, spoken word, runo tunnissa, valokuvausta päivässä, videotarina, mallin mukaan ja taidetta kahdessa tunnissa. Ja tietysti Sanni ehti soittamaan myös ilmakitaraa, jota reviteltiin kisojen näytöslajina.

-Odotin tosi innolla näitä kisoja. Viime vuonna Keudassa osallistuin pariin lajiin, kun en vielä oikein tiennyt, mistä näissä kisoissa oli kysymys. Tänä vuonna päätin sitten repäistä.

-Olen tavallaan aina tykännyt esiintyä, mutta olen jännittänyt niin paljon, että vasta täällä olen ensimmäistä kertaa lavalla. Koulussa minun todettiin olevan esiintymään liian hiljainen.

Nuket kertoivat rohkaistumisen tarinan

Tämän kevään kisoissa Sannin vahvimmat lajit löytyivät näyttämötaiteesta. Näytelmissä ja lausunnassa Sanni sijoittui hopealle ja spoken word tuotti pronssia.

-Näytelmissä ajatus lähti ensin monologista, mutta sitten huomasin säännöistä, että myös nukketeatteri oli mahdollinen. Nukeilla sain tarinaan mukaan kaksi hahmoa.

Sannin kirjoittama näytelmä kertoo vallankäytöstä, arvostuksen ja itsetunnon puutteesta sekä rohkaistumisesta ja oman äänen löytämisestä.

-Teksti on omaa käsialaa. Äidilläni on mielenterveysongelmia ja minua on koulukiusattu. Menneisyys ei ole ollut niin helppoa. Enkä ole itseänikään arvostanut. Spoken word tekstissä kerroin siitä, kuinka lapsena ei ollut kovin hyviä roolimalleja ja idoleita. Nyt on paljon monipuolisemmin roolimalleja tarjolla.

Aina voi kasvaa ihmisenä

Kavalkadissa, esiintymisiä aiemmin kavahtanut, Sanni Laine nousi täpötäyden juhlasalin yleisön eteen. Rohkaistumisessa lavalle kannatteli koko Omnian joukkue ja huoltajat, joista Sanni lähettää kiitoksensa etenkin Leena Wiikarille. Tulevaisuudessa Sanni saatetaan nähdä esiintymässä myös koulun tilaisuuksissa.

-Lavalla esiintyminen jännitti ihan hirveästi. Esityksen aikana maksimisykkeeni oli 158. Uuteen voi kuitenkin tarttua. Kaikesta voi päästä yli ja eteenpäin. Ikinä ei ole liian myöhäistä kasvaa ihmisenä. Taiteenlajeista mikä tahansa voi auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita, kannustaa Sanni tarttumaan uusiin asioihin ja haasteisiin.

-Täällä tunnelma on energistä ja iloista. Olen tykännyt kisoissa kannustavasta fiiliksestä ja rakennuksesta. Täällä voi ylittää itsensä ja saada uusia kokemuksia. Kaikki palaavat voittajina kotiin.