SAKUstars-kisahuuma hurmaa Kurikassa

Olet täällä

SAKUstars-kulttuurikilpailut kokoavat ammattiin opiskelevia kulttuurin pariin 25.-27.4.2023 Sedu Kurikan kampukselle. Kolmipäiväisiin kisoihin on ilmoittautunut kaikkiaan 428 opiskelijaa ja luvassa on lähes 700 kisasuoritusta livesarjoissa.

SAKUstars-kisat kokoavat ammattiin opiskelevien kulttuuriosaamisen estradeille. Kurikan kampuksella 25.-27. huhtikuuta tullaan näkemään liki 700 kisasuoritusta. Paikalla on mahdollista tutustua myös parhaimpiin ennakkotöihin, joita toteuttamassa on ollut yli 500 opiskelijaa.

Suurin, 52 kilpailijan, joukkue osallistuu kisoihin Stadin ammattiopistosta. SASKY koulutuskuntayhtymää edustaa 32 kilpailijan joukkue. Livekilpailijoita nähdään kaikkiaan 29 koulutuksen järjestäjältä eri puolilta Suomea.

– Tapahtumaan tulee osallistumaan todellisia multitalentteja. Ennätys on opiskelijalla, joka on ilmoittautunut kahdeksaan livelajiin! Ja muutamalla on seitsemän lajin kisaohjelma. Siinä meillä aikatauluttamista, että lahjakkaat opiskelijat pääsevät näyttämään taitonsa, kertoo tapahtumakoordinaattori Riitta Tuokko.

Livesarjoista osallistujat pääsevät valitsemaan omansa liki paristakymmenestä lajista. Suosituin laji on Taidetta kahdessa tunnissa, jossa työt tehdään järjestäjän tarjoamilla materiaaleilla ja välineillä, joita ei ilmoiteta osallistujille etukäteen. Sarjassa kahden tunnin taiderupeamaan tarttuu 173 kilpailijaa. Mallin mukaan -sarjassa piirtää tai maalaa 95 osallistujaa ja Valokuvataidetta päivässä -sarjassa kuvausaiheita tallentaa 78 kilpailijaa. Myös Yksinlaulu-sarjaan osallistuu yli 50 osallistujaa.

Kurikan kampuksella on kisapäivinä kilpailulajien ohessa tarjolla erilaisia työpajoja ja aktiviteetteja. Halukkaat pääsevät esimerkiksi pelaamaan lautapelejä, rakentamaan legoista, kutomaan räsymattoa ja testaamaan iWall-taitojaan. Uusiin lajeihin ei enää pääse ilmoittautumaan, mutta katsomossa kannustamisen lisäksi jokainen voi kokea kisahuumaa esiintyjänä pop up -lajissa, jossa tartutaan lavalla ilmakitaraan.