SAKUgames mentiin ihanassa auringossa ja rennolla fiiliksellä

Olet täällä

SAKUgames-tapahtuma kokosi 23.5. Tampereelle 450 amista liikkumaan kesäisissä lajeissa. Mestaruudet kilpa- ja harrastesarjoissa ratkottiin SAKU-sählyssä, salibandyssä, koripallossa, beach volleyssä, minigolfissa, frisbeegolfissa ja SAKU-ottelussa. Koko päivän siniseltä taivaalta paistanut aurinko kruunasi rennon kisafiiliksen.

SAKUgames-tapahtuma startattiin Rosendahlin rannalla, josta osanottajat suuntasivat seitsemälle eri lajipisteelle. Kauppi Sport Centerissä mestaruudet ratkottiin SAKU-sählyssä ja erkkasäbässä. Rosendahlin rannassa päivä aloitettiin SAKUstars-kisojen yksinlaulujen sarjassa loistaneen Nea Hyvösen biiseillä. Musiikista rannalla saatiin nauttia koko päivä, sillä biitsipelaajien otteluita rytmitti DJ Kari Kirjavainen. Tapahtumatorilla pääsi testaamaan esimerkiksi sumopainia, frisbeekiekon heittoa sekä kuppipeliä.

Kainuun ammattiopiston harrastesarjan joukkue pelasi biitsillä hopealle. Inka Nahkala, Ella-Maria Keränen ja Pepita Reinikka ottivat biitsillä ilon irti sekä auringosta että hyvästä tunnelmasta.

-Ihana aurinko ja hyvä meininki on täällä biitsillä. Joukkueet ovat rennolla fiiliksellä pelaamassa, kuten me itsekin olemme, kuvaa Inka Nahkala.

SAKU ry:n tapahtumista pelaajilla oli kokemusta myös tansanialaisesta jalkapallosta. Sieltä Kainuun joukkue nappasi mukaansa kultaiset mitalit. Pelien lisäksi tapahtumissa on ollut hienoa tutustua muiden oppilaitosten amiksiin.

-Juttu lähtee liikkeelle jo pukukopissa. Täällä saa hyvin kuvaa muista kouluista. Lisäksi kivat reissut rikkovat harmaata kouluarkea. Ja biitsillä voi katsella söpöjä poikia. Hyvä fiilis on tarkoitus säilyttää loppuun asti. Ja jos voitto tulee, niin järveen menemme, lupaavat Kainuun pelaajat.

Väylät läpi ja kiekot koriin

Frisbeegolf pelattiin Epilässä, Vaakkolammenpuistossa. Yksilölajeista puistorata houkutteli eniten kisailijoita, sillä radoille lähti yli seitsemänkymmentä pelaajaa pro- ja amatöörisarjoissa. Tavastiasta Leevi Rantanen ja Miikka Väisänen sekä Turun ammatti-instituutista Teemu Uoti lähtivät samassa ryhmässä haastamaan Epilän väyliä.

-Täällä on tosi kivannäköistä, kauniit maisemat ja väylien vaihtelevaisuus on hyvä. Vähän erilaisesti päivä on mennyt kuin meille markkinoitiin. Heittelyä ja loppupäivä Tampereella oli ensin suunnitelmissa, kertovat hyväntuuliset pelaajat.

-Väylille lähdetään pitämään hauskaa. Tavoitteena on saada joka väylä läpi ja kiekot koriin.

Vaihteleviksi kehuttiin myös Koulukadun ratagolfin ratoja. Stadin ammattiopiston Pinja Hakanen ja Johanna Heikkinen arvioivat, että seuraavissa kisoissa voisi valita useampiakin lajeja.

-Meillä on täällä lajina pelkkä minigolf. Muutakin olisin voinut ottaa, mutta tämä oli itselle suosikkilaji. Radat ovat olleet vaihtelevia ja joukossa on ollut haastaviakin ratoja, kuvaa Pinja Hakanen.

-Täällä on mahdollista saada mukava ja ikimuistoinen päivä koulun ulkopuolella. Muuten ei välttämättä niin pääsisi erilaisia lajeja kokeilemaan, arvioivat radalla Pinja Hakanen ja Johanna Heikkinen.

Erkkasäbän mestaruus Keskuspuistolle

Tiukoista peleistä nautittiin Kauppi Sport Centerissä, kun mitaleista pelattiin niin SAKU-sählyssä, erkkasäbässä kuin koripallossakin. Erkkasäbän pelit aloitettiin aamulta yhdeksältä ja viimeisimpänä areenalla nähtiin sarjan loppuottelu, jossa kohtasivat Spesia Järvenpää ja Keskuspuiston ammattiopisto. Jännittävän ottelun jälkeen voittoa tuulettivat villisti Keskuspuiston pelaajat. 

-Koko kausi on tätä varten treenattu pari kertaa viikossa. Meillä on hyvä parinkymmenen pelaajan ryhmä ja henki, mitään ongelmaa ei ole ollut. Joukkueena pelataan hyvin yhteen ja kemiat toimivat. Syksystä joukkue on kyllä kehittynyt paljon, arvioi joukkueen kapteeni Daniel Björklund.

Voitto maistui joukkueelle makealta, kun viime vuoden finaalissa kultamitalit jäivät vain parin maalin päähän. 

-Rennolla otteella on pelattu ja haluttu pitää hauskaa. Sehän tämän lajin tarkoitus on, muistuttaa Björklund. 

Kuvagalleria
Tulokset