SAKUgames on liikuntafestarit yhdeksällä lajilla

Olet täällä

Opiskelijoiden liikuntakevään päättää 15.–16. toukokuuta Tampereella järjestettävä SAKUgames. Tapahtumassa mitaleita jaetaan peräti yhdeksässä lajissa. Lajien lisäksi osallistujat kokoontuvat maanantaina etkoille ja tapahtumapisteille sekä tiistaina tapahtumatorille, jolla pääsee tekemään lajitestauksia, osallistumaan minikisoihin sekä viihtymään yhdessä.

SAKUgames-tapahtuma kokoaa yhdeksän lajin harrastajat 15.-16.5.2023 Tampereelle. Lajeina mukana ovat SAKU-sähly, beach volley, frisbeegolf, minigolf, katukoris, keilaus, tansanialainen jalkapallo, toistovoimapunnerrus ja erkkasäbä. Valinnan kilpa- ja harrastesarjan välillä voi tehdä kaikissa muissa lajeissa paitsi SAKU-sählyssä ja erkkasäbässä.

Tapahtuma aloitetaan maanantai-illan etkoilla ja neljällä lajilla. Kaukajärven vapaa-aikakeskuksen kentillä pelataan sekä biitsin sekasarja että katukoriksen harrastesarja, kuntosalilla pääsee osallistumaan toistovoimapunnerruksen yksilö- ja joukkuekilpailuun ja frsbeegolfin parikisa heitetään Epilässä. Etkoilla osallistujat pääsevät kisaamaan toiminnallisilla pisteillä, kannustamaan jääkiekon kisakatsomossa sekä nauttimaan illan ohjelmasta.

Tiistaina lajikattaus kasvaa entisestään, kun lajeina ovat beach volley (harraste- ja kilpasarjat), frisbeegolf (yksilökisa), minigolf (yksilö- ja joukkuekilpailut), keilaus (joukkuekilpailu), SAKU-sähly (lopputurnaus), erkkasäbä, tansanialainen jalkapallo (sekajoukkueet) sekä tapahtumatorilla jatkuva toistovoimapunnerrus.

Tapahtumatorilla osallistujia haastetaan lajitestauksiin ja minikisoihin sekä viihtymään yhdessä. Spiral-hallin edessä olevalta torilta löytyvät seuraavat toiminnalliset pisteet: kasvomaalaus ja letityspiste, jenkkifutis, laukaisututka, kuppipeli, sumopuvut, labyrinttipeli, alkusammutuspiste, puristusvoiman mittaus ja nyrkkeilypallo, Liikkis-matkailuauto, toistovoimapunnerrus ja Amislataamo.

-Kirkkaalla mielellä täällä odotetaan jo tapahtuman alkamista. Kun aurinko paistaa ja on ainakin lämmintä, niin onhan se kiva olla pelaamassa. Avajaiset ovat SAKUgames-tapahtumassa ihan uutta ja illalle on luvassa hyvä ohjelma. Salissa on räppäreitä, bändi, monta tapahtumapistettä, kisakatsomo ja herkkuja pöydissä, eiköhän niillä saada illalle kiva tunnelma aikaan, arvelee tapahtumapäällikkö Miia Uskalinmäki.

-Lähes joka lajista on tarjolla sekä kilpa- että harrastesarja, joten tasaisia pelejä saadaan varmasti aikaan. Ja esimerkiksi keilauksessa kisataan neljä sarjaa niin, että  joukkueen jäsenet pelaavat samaan sarjaan vuororuuduin. Fribassa pelimuotona parikisassa Best Shot, jossa molemmat pelaajat heittävät aloituspaikalta ja seuraavaksi heittopaikoiksi pelaajat valitsevat aina joukkueelle edullisemman jatkoheittopaikan. Lajitoiveita ensi vuodelle kuunnellaan myös tarkalla korvalla!