SAKU-sydäntä kirkastettiin Järvisydämessä

Olet täällä

Vuosittaisesta SAKU ry:n kehittämisryhmien yhteisestä kokoontumisesta syntyy monenlaisia hyötyjä. SAKU-toiminnan toteuttajien antama palaute ja ideointi on tärkeä tuki uusien tapahtumien suunnittelussa. Yhteinen tapaaminen tuottaa myös erinomaisia paikkoja verkostoitua monialaisen osaajajoukon kanssa. Samalla kohtaamisissa kertyy virtaa omiin arkisiin työtehtäviin.

SAKU ry:n kehittämisryhmät kokoontuivat 21.-22. tammikuuta Rantasalmella Järvisydämessä. Seminaarin tavoitteena on perehdyttää kehittämisryhmien jäsenet SAKU-toimintaan, laatia ryhmissä tulevan lukuvuoden toimintasuunnitelmaa sekä tehdä yhteistä kehittämistyötä valtakunnallisessa verkostossa.

Seminaarin aluksi uppouduttiin brändäykseen. Sataedun Johanna Virtanen johdatti kuulijoita pohtimaan, mitä brändillä tarkoitetaan ja mitä brändäys on.  Organisaatiobrändin lisäksi mietittiin, millaisilla henkilöbrändeillä SAKU-toimintaa voisi oppilaitoksissa siivittää.

-Brändi on kaikkea sitä, mitä organisaatio tekee, tuottaa ja kohtaa. Brändi kertoo, miksi olemme parempia kuin muut, miten olemme erilaisia kuin muut, mitä tarpeita toimintamme täyttää tai mihin se vetoaa. Mikä juuri meissä on erityistä.

-Ja kun ajatellaan meitä yksilöitä, niin jokainen meistä on henkilöbrändi yritykselleen. On merkitsevää, mitä tehdään ja miten kohdataan sekä opiskelijat että henkilökunta. Jos viesti vielä koskettaa henkilökohtaisesti kuulijaansa, niin siitä syntyy tunnejälki, joka muistetaan.

Tietoisen henkilöbrändin luomiseen ryhmät tarttuivat kiinni luomalla ideaalisia henkilöbrändejä erilaisille yhteyshenkilöille, joiden tavoitteena on viedä SAKU-toimintaa eteenpäin omassa oppilaitoksessaan.

Ryhmissä pohdittiin myös, millainen brändi SAKU ry:llä on ja millaisista asioista muodostuu SAKU-sydän. Nämä ominaisuudet kukin ryhmä tiivisti 3-5 sanan ydinviestiksi. Toimivan brändin tavoitteena on, että jokainen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleva ja työskentelevä tietää, mikä on SAKU.

Toimintaa edistetään neljässä kehittämisryhmässä

SAKU ry:n toimintaa suunnitellaan ja kehitetään opiskelijoiden kulttuuritoiminnan, liikunnan kilpailutoiminnan, viestinnän ja hyvinvoiva amis -kehittämisryhmissä. Jäseniä ryhmiin valitaan koulutuksen järjestäjien tekemien esitysten pohjalta kahden vuoden välein, neljäksi vuodeksi kerrallaan. Haku kehittämisryhmiin oli avoinna loppukeväästä, joten yhteistapaamisessa oli mukana myös paljon ensikertalaisia.

-En ole ollut toiminnassa aikaisemmin mukana. Alkuun kosketus SAKUn toimintaan on tullut nettisivujen kautta. Yhdessä on tehty ryhmätehtäviä, joista on saanut uusia ideoita ja näkökulmia. Tehtäviin on tartuttu sataprosenttisesti, kertoo työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisen opettajana Rasekossa toimiva Taneli Hautamäki.

-Eniten innosti Liikevirtaa-kampanjaan suunniteltu haastejuttu. Myös kilpailujutut opiskelijoille ja henkilöstölle kiinnostavat. Täytyy lähteä oppilaitoksessa selvittämään, paljonko tukea on saatavissa opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntatoimintaan osallistumiseen.

Ryhmään on helppo tulla

Ammattiopisto Spesiasta ensimmäistä kertaa yhteiseen seminaariin osallistui Kiira Marjala. Seminaarissa oli Marjalan mukaan helppo sujahtaa porukan yhteiseen tekemiseen mukaan.

-Täällä on ollut hyvä tunnelma. Koossa on mukavia ihmisiä. Ja tämä paikka on aivan hurmaava ja järjettömän ihana, suitsuttaa Kiira Marjala Järvisydämen puitteita.

-Myös omaan työhön otettavaksi on tullut asioita. Yhden sakulaisen kanssa oli puhetta yhteistyöstä oppilaitosten välillä. Ideoita tuli myös arkiliikunnan lisäämisestä oppituntien väliin.

Kuvagalleria

Kuvat: Sari Mantila-Savolainen, Pia Hutri ja kehittämisryhmäläisten arkistot