SAKU ry:n Tuki-Säätiö luopuu Koulutuskeskus Kuerkievarin toiminnasta

Olet täällä

SAKU ry:n Tuki-Säätiön hallitus on kokouksessaan 26.11.2015 tehnyt päätöksen laittaa Koulutuskeskus Kuerkievarin kiinteistöt ja tontti myyntiin alkuvuoden 2016 aikana.

SAKU ry:n Tuki-Säätiöllä on ollut majoitustoimintaa Äkäslompolossa vuodesta 1954 alkaen. Vuosikymmenten saatossa alkuperäisen hiihtomajan tilalle Kuertunturin rinteeseen on noussut kaksi majoitusrakennusta, jotka ovat tulleet tutuiksi ammatillisen koulutuksen väelle erilaisten seminaarien, suunnittelupäivien ja virkistystapahtumien pitopaikkana. 

Koulutuskeskus Kuerkievarin toiminnan ylläpitämisessä on ollut taloudellisesti haasteellisia aikoja aiemminkin, mutta vuodesta 2010 alkaen on ollut selvästi nähtävissä, että SAKU ry:n oman jäsenistön Kuerkievari-käyttö on vähentynyt. Oman jäsenistön ryhmämatkailijoiden jättämää aukkoa ei ole pystytty täyttämään muilla, ulkopuolisilla asiakkailla, ja toiminta on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana liikevaihtoon suhteutettuna merkittävästi tappiota.

– Viime keväänä teimme jäsenistölle soittokierroksen, jonka avulla kartoitimme jäsenyhteisöjen suunnitelmia Kuerkievarin käytön suhteen. Koulutuksen järjestäjien taloudellisen tilanteen tiukkeneminen näkyi vastauksissa selvästi. Kuerkievari nähtiin lähinnä henkilöstön omatoimisen matkailun kohteena, ei niinkään koulutuksen järjestäjien käyttämänä seminaari- ja majoituspaikkana, Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti kertoo.

– Olemme pyrkineet viime vuosina kehittämään markkinointia, aktivoimaan omaa jäsenistöä ja etsimään uusia asiakasryhmiä. Muutosta taloudellisesti vaikeaan tilanteeseen ei ole kuitenkaan tullut, joten nyt on ikävä kyllä aika tehdä muita ratkaisuja, Lahti jatkaa.

Kuerkievarin myyntiä aletaan valmistella välittömästi. Tarkemmista yksityiskohdista päätetään ja myynti käynnistetään helmikuun loppuun mennessä. Myyntiaikana Kuerkievarin toimintaa ylläpidetään normaalisti. Keväälle otetaan siis edelleen varauksia vastaan, viikolla 11 järjestetään perinteinen Ammatillisen koulutuksen kevätseminaari ja esimerkiksi Ylläksen alueelle lähteville työssäoppijoille tarjotaan edullista majoitusta.

– Myyntiaikaa on vaikea arvioida. Oli se sitten lyhyt tai pitkä, kannustamme edelleen jäsenyhteisöjä tulemaan Kuerkievarin vieraiksi, vaikkapa sitten vielä yhden kerran, puheenjohtaja Lahti toteaa.

Lisätiedot: 
SAKU ry:n Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti, puh. 050 340 6221
SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola, puh. 0207 55 10 14