SAKU ry:n toimistotiimiin mukaan kaksi uutta hankekoordinaattoria

Olet täällä

SAKU ry:n toimiston henkilöstö vahvistui tammikuun alusta kahdella uudella hankekoordinaattorilla, kun Mari Korpela ja Essi Hirvikoski aloittivat Galaksi- ja Zoomi-hankkeiden koordinaattoreina. Toimiston vahvuudesta menetelmäkehittäjä Susanna Ågren siirtyi vuoden alussa uusiin haasteisiin.


SAKU ry toteuttaa Galaksi- ja Zoomi-hankkeita yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Galaksi-hankkeessa kootaan Oikeus osata -ohjelman hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta vahvistavat kehittämishankkeet yhteen verkostoksi. Teemoina hankkeissa ovat opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksien ja opiskelijatoiminnan kehittäminen, Liikkuva amis -toiminnan ja Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönoton laajentaminen, yhteisöllisen toimintakulttuurin vahvistaminen sekä ammatillisen koulutuksen turvallisuuskulttuurin kehittäminen. Eri teemoja toteuttamassa Galaksissa on mukana neljätoista hanketta.

Tavoitteena on herättää laajasti keskustelua hakuryhmän tavoitteiden merkityksestä ammatillisessa koulutuksessa ja edistää näiden asioiden juurtumista arkeen sekä levittää hanketuloksia laajasti koko ammatillisen koulutuksen kentän hyödynnettäväksi.

Mari Korpelalla on takanaan kokemusta hankemaailmasta yli neljän vuoden ajalta. Tutuksi työtehtävissä ovat tulleet sekä ESR- että Leader-hankkeiden käytännöt. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, IKATAssa Mari oli parhaimmillaan viidessä eri hankkeessa assistenttina sekä myöhemmin talouskoordinaattorina yrittäjyyteen liittyvässä verkostohankkeessa.

ZOOMIssa edistetään sujuvia siirtymiä

Zoomi-hankkeessa koordinoidaan Sujuvat siirtymät -ESR-kokonaisuuden hankkeita. SAKU ry:n roolina on muun muassa hankkeiden tulosten kokoaminen, selvitysten laatiminen ja verkostotapaamisten järjestäminen.

Zoomin hankekoordinaattorina aloittava Essi Hirvikoski valmistelee Tampereen yliopistossa kasvatustieteen graduopintoja, joissa aiheena ovat toisen asteen opiskelijoiden sujuvat siirtymät työelämään ja jatko-opintoihin sekä koulutusmuutokset.