SAKU ry:n hallituksen kokoustiedote

Olet täällä

SAKU ry:n hallitus piti Skype-kokouksen 15.2.2019 ja käsitteli kokouksessaan mm. seuraavia asioita:

KUTSU: ZOOMI-HANKKEEN LAADULLISEN SELVITYKSEN JULKISTUSTILAISUUS

SAKU ry:n ja Opetushallituksen Zoomi -hankkeen toteuttaman laadullisen Siirtymien vaikutus koulutuspolun eheyteen -selvityksen tulokset julkistetaan pe 1.3.2019 klo 8.30-10.30. Ajankohtaiseen aineistoon perustuva selvitys tarkastelee uudistuvan ammatillisen koulutuksen nykytilaa ja kehittämistarpeita koulutuksen järjestäjien näkökulmasta. Selvitystyön kuluessa vierailtiin 36 koulutuksen järjestäjän luona ja kuultiin yli 300 paikallisen asiantuntijan näkemyksiä muun muassa opintojen läpäisystä, joustavista ohjauspoluista ja opinnoista eroamisesta.

Julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä (Radisson Blu Plaza, Takkahuone, Mikonkatu 23). Ilmoittautuminen 20.2.2019 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/6E376CB136A614DB

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös livelähetyksen välityksellä.

Siirtymien vaikutus koulutuspolun eheyteen -selvitys on luettavissa julkaisupäivänä 1.3 nettisivuilta: www.oph.fi/julkaisut/2019/siirtymien_vaikutus_koulutuspolun_eheyteen

SAKUstars-KILPAILUJEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄJÄOHJEISTUKSET

Osallistumisoikeus

Nykyisten sääntöjen mukaan osallistumisoikeus on jäsenyhteisöjen toiminnassa mukana olevilla opiskelijoilla. Koska monet opiskelijat valmistuvat keväällä jo ennen kisoja, kentältä on esitetty toiveita, että osallistumisoikeus olisi myös kevään aikana, ennen kisoja valmistuneilla opiskelijoilla.

Hallitus päätti kehittämisryhmän esityksen mukaan, että

  • nykyinen sääntö pidetään voimassa, eli livesarjan kilpailijan on oltava kirjoilla oppilaitoksessa kilpailujen aikana (perusteluna vastuukysymykset)
  • ennakkotyösarjaan saa osallistua, jos kilpailutyö on tehty opintojen aikana.

Kilpailun ajankohta

Samasta syystä (opiskelijoiden aiemmasta valmistumisaikataulusta) johtuen on esitetty myös kilpailujen ajankohdan siirtämistä esim. syyslukukaudelle.

Hallitus päätti kehittämisryhmän esityksen mukaan, että kilpailujen ajankohta on jatkossakin huhtikuu.

Koulumajoitus

Sastamalan kisoissa 2019 kaikki opiskelijat majoitetaan Hotelli Ellivuoreen tai muuhun ulkopuoliseen majoitukseen. Myöskään vuoden 2020 kisoihin Helsinkiin ei kisajärjestäjän mukaan ole mahdollista järjestää koulumajoitusta.

Hallitus päätti kehittämisryhmän esityksen mukaan, että koulumajoituksen järjestäminen on jatkossa kisajärjestäjälle vapaaehtoista. Jos koulumajoitus järjestetään, majoittujia ohjeistetaan ottamaan omat retkipatjat mukaan, eli kisajärjestäjältä toiselle kiertävistä patjoista luovutaan.

HENKILÖSTÖHYVINVOINNIN KEHITTÄMINEN

SAKU ry:n Hyvinvoiva amis -kehittämisryhmä on esittänyt, että yhdeksi SAKU ry:n ensi lukuvuoden toiminnalliseksi painopisteeksi otettaisiin henkilöstön jaksamisen ja hyvinvoinnin tukeminen. Työkaluna voisi olla esimerkiksi ”henkilöstön työkykypassi”.

Hallitus kävi keskustelun siitä, miten SAKU ry voisi edistää jäsenistönsä henkilöstön hyvinvointia. Arjen arkin tuleva palvelumuotoilu on yksi henkilöstöhyvinvoinnin edistämisen väline. Konkreettiset työkalut helpottavat henkilöstön työtä ja edistävät sitä kautta työhyvinvointia. Myös henkilöstön työkykypassi tai hyvinvointipassi koettiin pohtimisen arvoiseksi ideaksi.

Soveltuvaa rahoitusta voisi etsiä esim. ESR-rahoituksen kautta. Opetushallituksessa ei tällä hetkellä ole auki soveltuvia hakuja.

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

SAKU ry on toteuttanut syksyn aikana asiakastyytyväisyyskyselyn sekä yhteyshenkilöille että sidosryhmille. Sidosryhmäkyselyn tulokset käsiteltiin edellisessä kokouksessa. Nyt kuultiin menetelmäkehittäjä Susanna Ågrenin tiivistelmä jäsenistölle tehdyn kyselyn tuloksista.

Todettiin, että palaute oli voittopuolisesti positiivista: SAKU ry tuottaa jäsenistölle palveluita, jotka koetaan tarpeellisiksi ja tärkeiksi. Toiminta on laajaa, mutta toiminnan kaikille eri osa-alueille on koettu olevan tarvetta. Kehitettäviä asioita olivat erityisesti viestintä (määrä, kohdentaminen ja yhdenmukaistaminen) ja yhteyshenkilöiden saama tuki. SAKU ry:ltä toivotaan myös selvästi vahvempaa roolia lausuntojen antajana ja kannanottajana.