SAKU ry on myöntänyt liikunta-, kulttuuri- ja tutorstipendejä

Olet täällä

SAKU ry jakaa vuosittain Juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. 

Valintakriteereissä huomioidaan hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen. Henkilökohtaisia stipendejä myönnettiin tänä keväänä kolmetoista. Haettujen stpendien määrä on ollut viime vuosina selvässä laskussa. SAKU ry:n hallitus perusti työryhmän pohtimaan Juhlavuosirahaston stipendikäytäntöjen kehittämistä.

Stipendinsaajat

Vuoden sakulainen liikkuja (stipendi 300 euroa)
Ville Pitko, Riveria Kitee
Ville on erittäin lahjakas, esimerkillinen ja monipuolinen liikkuja pesäpallosta lentopalloon. Hän on myös oppilaitoksen salibandyjoukkueen aktiivinen maalivahti. Ville kokosi joukkueen ja innosti kaikkia harjoittelemaan omalla urheilija-asenteellaan läpi talven. SAKU ry:n turnauksessa maaliskuussa Riverian joukkue sijoittui harrastesarjassa kolmanneksi. 

SAKUstarat (stipendi 300 euroa)
Heidi Uusitalo ja Vicky Mwika, Vamia
Heidi ja Vicky ovat heittäytymisellään sekä positiivisen vahvalla asenteellaan näyttäneet esimerkkiä siitä, millaista on sitoutunut ja muita opiskelijoita innostava käyttäytyminen SAKUstarsin esikarsintashow VamiaStarsissa. Tapahtuman järjestäminen oli osa heidän opintojaan.
Mainio asenne ulottui myös SAKUstars-kisoihin Sastamalaan, missä he osallistuivat ryhmälaulut-sarjaan. Parivaljakon lämminhenkinen positiivisuus tarttui niin VamiaStarsia kuin SAKUstarsia  järjestettäessä myös toisiin opiskelijoihin.

Vuoden tutoropiskelija (stipendi 300 euroa)
Tanner Patrik, Omnia
Patrik on käynyt SAKU ry:n tutorkoulutuksen ja kouluttaa tutoreita myös itse. Hän osallistuu erittäin monipuolisesti ja aktiivisesti erilaisiin ja eritasoisiin opiskelijatoimintoihin sekä tsemppaa myös toisia yhteisölliseen toimintaan. Hän on ollut monissa eri tilaisuuksissa puhumassa niin opiskelustaan kuin yhteisöllisestä toiminnasta ja sen tärkeydestä.

Muut stipendit (á 100 euroa)

Liikuntastipendit
Jussila Jussi, Sataedu
Kirkanen Anette, Sataedu
Salminen Viljami, Sataedu

Kulttuuristipendit
Niemi Sini, Sataedu
Pikkuharju Kalle, Tredu
Pylsy Antti, Salpaus
Saarinen Elias, Keuda
Kulttuurisäväyttäjä (200 e): Toponen Leevi, Careeria

Tutorstipendit
Seppälä Paola, Sataedu