SAKU ry on myöntänyt liikunta-, kulttuuri ja tutorstipendejä

Olet täällä

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. 

Valintakriteereissä huomioidaan hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen. Henkilökohtaisia stipendejä myönnettiin tänä keväänä viisitoista. Yksi tutorstipendeistä jaettiin oppilaitoksen hyvinvointia edistäneelle opiskelijaryhmälle. Kulttuurisäväyttäjinä palkittiin Talent-sarjan voittanut tanssiduo. Lisäksi Tsemppitunnustuksella muistettiin Lauluryhmä Poppoota.

Vuoden sakulainen liikkuja (stipendi 300 e)
Eino Eriksson, Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Eino on omalla esimerkillään ja taidoillaan luonut ryhmään hyvän pelifiiliksen sekä saanut muutkin ryhmän jäsenet innostumaan salibandystä. Oppilaitoksen joukkue nähdään mukana 23.5. järjestettävässä SAKUgames-tapahtumassa.Lisäksi Eino on aktiivisesti osallistunut Sataedussa järjestettyihin Hyvinvoinnin vuosikellon tapahtumiin, kuten esimerkiksi Hyvinvointivirtaa-viikkoon.

SAKUstara (stipendi 300 euroa)
Zelm Cheung, Keuda
Zelm on osoittanut kuluneen lukuvuoden aikana, kuinka oma harrastuneisuus nivoutuu upeasti osaksi opintoja. Hän on monilahjakkuus, joka kannustaa myös opiskelijatovereitaan rohkeuteen ja osallistumiseen. Kokkolan SAKUstars-kulttuurikilpailuissa Zelm nousi palkintopallille neljässä lajissa. Zelm on stara ja herrasmies.

Vuoden tutoropiskelija (stipendi 300 euroa)
Antti Alasmaa, Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Antti on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti sekä tutorina että opiskelijakunnan hallituksessa. Tekemisessään hän on vahvasti hyvinvoinnin asialla. SAKU ry:n toimintaan hän on osallistunut muun muassa opiskelijaedustajana opiskelijahyvinvoinnin kehittämispäivillä. Antti on erinomainen oppilaitoksen markkinoija sekä ammatillisen koulutuksen positiivisen kuvan rakentaja. 

Muut stipendit (á 100 euroa)

Liikuntastipendit
Anni Eskel, Keuda
Elina Hautojärvi, Keuda
Ville Laalo, Keuda
Mauro Severino, Turun ammatti-instituutti

Kulttuuristipendit
Meri-Tuuli Eeronketo, Jedu
Arlene Koivula, Sataedu
Sampo Lavonen, Stadin ammattiopisto
Jussi Nieminen, Tredu
Mitchel Odhiambo, YSAO
Kulttuurisäväyttäjät (200 euroa): Aurora Jokela ja Jenni Ojala, Kisakallion Urheiluopisto

Tutorstipendit
Ossi Kangasharju, Lybeckerin opisto
Juulia Rytkönen, Ylä-Savon ammattiopisto
Jenna Siuro, Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Opiskelijaryhmä (200 euroa): Netta Kaukanen, Jessika Kokko, Julia Kyllönen ja Salla Nyyssönen, Koulutuskeskus Salpaus 

Tsemppitunnustus
Lauluryhmä Poppoo
, Omnia

21.5.2018