SAKU ry jakoi stipendejä

Olet täällä

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. 

Valintakriteereissä huomioidaan hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen johonkin SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen. Henkilökohtaisia stipendejä myönnettiin tänä keväänä yhdeksäntoista. 

SAKUstara (stipendi 300 e)
Antti Varjola, Porvoon ammattiopisto

Datanomiksi opiskeleva Antti on esiintynyt SAKUstars-kisoissa kolmena vuonna. Kuopiossa hän osallistui kahdeksaan sarjaan, joista kotiin viemisiä kertyi yksi kulta, kolme hopeaa, yksi pronssi ja kolme kunniamainintaa. Kisoihin Antti oli kirjoittanut lausuntasarjassa esitetyn runon, tehnyt rap-biisinsä sekä käsikirjoittanut ja ohjannut Porvoon ammattiopiston voittoisan näytelmän.

Antti on hyvä ryhmähengen ylläpitäjä koko kisajoukkueessa. Hän harrastaa teatteria ja musiikkia ja osallistui tänä vuonna Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin. 

Vuoden sakulainen liikkuja (stipendi 300 e)
Peshawa Mirseyedi, Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Vuoden sakulainen liikkuja Peshawa ”Peshi” Mirseyedi on esimerkillisesti toimiva ICT-alan opiskelija, joka on osallistunut sekä SAKU ry:n kulttuuri- että liikuntatapahtumiin. Daf- ja Tonbak-rumpuja soittava Peshi on palkittu 2016 ja 2017 SAKUstars-kisoissa pronssilla. Peshi on myös taitava jalkapallon pelaaja, joka on toiminut sekä joukkueen kapteenina että apuvalmentajana Tavastian jalkapallo- ja futsaljoukkueissa. Hän ottaa hienosti vastuuta ja on myös esimerkillinen ja kannustava pelaaja.

Peshi osallistuu itse innokkaasti ja innostaa kavereitaan osallistumaan erilaisiin tempauksiin kuten Ammattiosaajan liikuntavuoden lajeihin. Peshi osoittaa omalla positiivisella tavallaan, mitä omalla taidokkuudella ja harjoitteilla voi saada aikaan. 

Vuoden tutoropiskelija (stipendi 300 e)
Arto Vehtari, Omnia

Arto on tutorina oma-aloitteinen ja aktiivinen. Tsemppaaminen ja muiden huomioiminen on Artolle luontaista. Toiminnassa korostuu monipuolinen ote hyvinvointityöhön. 

Muut stipendit (á 100 e)

Kulttuuristipendit

Alfredo Jr.Alejan, Vamia
Kemal Kocak, Keuda
Aki Kurvinen, Tredu
Timitri Lindeman, Tredu
Ville Rantanen, WinNova
Jesse Stockfelt, Kiipulan ammattiopisto
Akseli Tukiainen, Stadin ammattiopisto

Liikuntastipendit

Rasa Abubakir, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
Severi Heiska, SATAEDU
Pietari Kauppinen, Varalan Urheiluopisto
Juho Koivusaari, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
Veera Mäkelä, SATAEDU
Annika Silvast, Vuokatin Urheiluopisto

Tutorstipendit

Samu Laaksovirta, Bovallius-ammattiopisto 
Roni Peltonen, SATAEDU
Enni Varis, Oulun seudun ammattiopisto