SAKU ry jakoi stipendejä

Olet täällä

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. Valintakriteereissä huomioidaan hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen johonkin SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen. Henkilökohtaisia stipendejä myönnettiin tänä keväänä 21. 

SAKUstaraksi (stipendi 300 euroa) valittiin Sami Tuomela Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Joensuusta.Sami on osallistunut useampana vuonna SAKUstars- kilpailuun ja menestystä on tullut. Varsinkin tämän vuoden kisoissa hän loisti taidoillaan sekä persoonallaan. Hän on rohkaissut monia opiskelijoita osallistumaan kilpailuihin ja tuomaan esille omia vahvuuksiaan.

Vuoden kulttuurisäväyttäjä (stipendi 200 euroa) on  Kaisla Puura Omniasta. SAKUstars-kisojen aikana Kaisla sai runsaasti myönteistä palautetta heittäytyvästä, taitavasta, läsnäolevasta ja omantyylisestä juontotavastaan kisayleisöltä. Varsinkin yksinlaulun finaalin juonnot olivat yksi kisojen kohokohtia.

Vuoden sakulainen liikkuja (stipendi 300 euroa) on Mikko Oskari Mäkipernaa Koulutuskeskus Sedusta. Mikko on koko kolmivuotisen opiskelunsa ajan osallistunut aktiivisesti oppilaitoksen ja SAKU ry:n liikuntatoimintaan. Hänen aina positiivinen otteensa päivittäiseen toimintaan on saanut koko opetuspisteen opiskelijoita aktivoitumaan yhteisiin liikuntatapahtumiin .Lisäksi hän on toiminut opetuspisteen opiskelijafoorumin edustajana ja siten koulutuspäällikön luottohenkilönä opiskelijoiden suuntaan.

Vuoden tutoropiskelijana (stipendi 300 euroa) palkitaan Anssi Pöyhönen Jyväskylän ammattiopistosta.Anssi on ansiokkaasti saanut käynnistettyä hiipuneen opiskelijakuntatoiminnan uudelleen ja kannustanut muita opiskelijoita osallistumaan sekä edistänyt oppilaitoksen yhteisöllisyyttä. Hän on myös osallistunut monipuolisesti SAKU-toimintaan: osallistumalla opiskelijaparlamenttiin, pitämällä SAKUstars-infopistettä sekä osallistumalla Hyvinvointivirtaa-viikon toteuttamiseen.

  Muut stipendit à 100 euroa

 Kulttuuristipendit:

Antti Varjola, Itä-Uudenmaan ammattiopisto

Sami Kortell, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Kaisla Kyyhkynen, Keski-Uudenmaan ammattiopisto Keuda

Jussi Nieminen, Tampereen ammattiopisto Tredu

Anu Palosaari, Turun ammatti-instituutti

 Liikuntastipendit:

Miki Ylönen, Etelä-Savon ammattiopisto

Pasi Pääkkö, Ammattiopisto Luovi Muhoksen yksikkö

Axel Peräneva, Kelloseppäkoulu

Mirko Hänninen, Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Pertti Immonen, Bovallius- ammattiopisto Turku

Petteri Kortelainen, Satakunnan ammattiopisto, Kankaanpää

Anttoni Tuominen, Satakunnan ammattiopisto, Kokemäki

 Tutorstipendit:

Eero Johannes Uusitalo, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto

Melina Mäkelä, Koulutuskeskus Salpaus

Emmi Ahola, Omnia

Aleksi Hurula, Turun ammatti-instituutti

Neea Setälä, Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

Onnittelut kaikille stipendin saaneille!