SAKU-lentistä pelataan rakkaudesta lajiin

Olet täällä

SAKU-lentiksessä nautittiin, kun lentopallosydämen omaavat konkarit ja ensikertalaiset antoivat palloille kyytiä. Joukkueissa heittäydyttiin tarvittaessa syvään päätyyn pelaamaan. Kannustettiin tunteella niin omia kuin vastustajankin pelaajia. Ihasteltiin ”tervaskantojen” pelitaitoja.
Kahden päivän pelien jälkeen mitalijoukkueet ovat selvillä. Miesten A-sarjan voiton varmisti itselleen Ammattiopisto Lappia, B-sarjan mestaruus kirjattiin Jedulle, 50+sarjan vei Ekami ja Naisten A-sarjan voittajana palkittiin Kpedu.


Henkilöstön SAKU-lentiksen mestaruudet jaettiin viime viikonloppuna (23.-24.4.2022) Vierumäellä. Uutta alkua turnaukselle korona-ajan rajoitusten jälkeen luotiin kahdenkymmenen joukkueen voimin. Miesten A-sarjassa kirkkaimmat mitalit nappasi Ammattiopisto Lappia, toiseksi sijoittui Poke ja kolmanneksi Gradia. Poken Petteri Heimonen mietti jo turnauksessa, miten Poken lentopallojoukkueiden määrää saataisiin kasvatettua.

-Meidän pelaajamme tulevat ihan eri paikkakunnilta Viitasaarelta, Laukaasta, Äänekoskelta ja Saarijärveltä, joten viikoittaiseen harjoitteluun ei ole mahdollisuuksia. Kyllä meiltä pitäisi saada kasaan viiskymppisten ja B-sarjan joukkuekin. Myös naispelaajat pitäisi saada uudestaan innostumaan. Harkkapelejä voitaisiin viritellä Gradiankin kanssa.

-Turnaukseen saatiin meiltä kasaan paras joukkue moneen kymmeneen vuoteen. Mukaan saatiin muutamia uusia pelaajia, jotka ovat aivan valmiita pelimiehiä, kehaisee Petteri Heimonen.

Vieressä seisova ”valmis pelimies” kertoo jonkun Petteri Heimosen olevan turnaukseen osallistumiseen syypää. Ensikosketus SAKU-lentikseen saa Jouni Lindroosilta hyvän arvosanan.

-Hyviä pelejä ja tasainen taso on ollut peleissä. Turnauksessa on rento meininki. Huumoria on mukana, kuten pitääkin olla. Ei peleissä saa liian vakavana olla.

-SAKUn biitsiturnaukseen ja sekalentikseen voisin myös lähteä. Rakkaudesta lajiin sitä tulee lähdettyä pelaamaan. Kun on pelannut, niin ei sitä osaa lopettaakaan, lisää Lindroos.

”51:n vuosi SAKUn kisoissa (ikä 81 vuotta). Pelaa miesten A-sarjassa. SAKUn sääntöneuvos, joka jaksaa, jaksaa ja jaksaa!

”SAKU-lentopalloveteraani, joka ensimmäisenä joka vuosi kysyy, eikö lähdetä SAKUn lentopalloturnaukseen. Mies, joka halaa kaikki naiset ja miehille hän huutaa, että ”haje, haje”. Mahtava persoona, lentopalloilun tervaskanto, jolle lentopallokenttä on toinen koti.”

Kpedu nousi mestariksi

Naisten A-sarjassa kaikki mitalivärit jaettiin viimeisen ottelun tulosten perusteella. Viimeisessä ottelussa kohtasivat samat joukkueet kuin kaksi vuotta sitten. Kisatauon jälkeen mestaruus siirtyi Kpedulle, OSAO otti hopeaa ja kahden vuoden takainen mestari Riveria sijoittui turnauksessa kolmanneksi.

-Aivan mahtavaa! Meillä on valtavan ihana yhteishenki joukkueessa. Pyrimme hyödyntämään kentällä toistemme vahvuuksia. Joukkueessa on sen verran kilpailuhenkisiä pelaajia, että turnauksessa halutaan menestyä, kuvailee Merja Kivelä Kpedusta.

Makealta maistuneen voiton lisäksi Kivelä muistuttaa, että turnaukseen osallistumisessa on kyse paljon muustakin.

-Pelaaminen kokoaa viikoittain meitä yhdessä pelaamaan, sillä on merkitystä työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Omien pelaajien lisäksi täällä tulee ystäviä muista joukkueista. Jos joku puuttuu, niin heti kysytään, että missäs hän on. Kun täällä tutustuu, niin on helpompi verkostoja hyödyntää, jos työssä tulee tarve yhteyksiä ottaa.

”Yhteishengen rakentaja. Raivoisa kannustaja, joka ottaa huomioon myös vastustajat. Tosi energinen, lentopallosydämen omaava tyyppi.”

”Kaikki tuntee ja muistaa ihanan iloisen punapään.”

Valmiina, vaikka syvään päätyyn

Miesten B-sarjassa vahvimman esityksen pisti pöytään Jedu, hopealle sijoittui Sataedu ja pronssille Ekami. Yli viisikymppisten miesten sarjaa hallitsi Ekami (50A), toiseksi sijoittui Esedu (50A) ja kolmanneksi AOLappia (58A).

Joukkueet osoittivat turnauksessa hienoa venymistä ja yhteishenkeä. Naispelaajia nähtiin vahvistuksina useammassakin joukkueessa miesten B- ja 50+-sarjoissa. Muutamaa joukkuetta täydennettiin myös ”lainapelaajilla”, jolloin joukkue pelasi turnauksessa SAKU-joukkueena.

Miesten B-sarjassa rohkeimman vedon teki Savon ammattiopiston joukkue. Lauantain ensimmäiseen otteluun joukkue sai miesvahvistuksen Keudasta, mutta loukkaantumisen jälkeen joukkue oli jälleen omillaan. Miesten B-sarjassa joukkue tsemppasikin turnauksen hienosti läpi neljällä naispelaajalla ja yhdellä miespelaajalla!

-Pelaaminen tuntuu hyvältä. Pahin jännitys on mennyt ohi ensimmäisen pelin jälkeen. Joukkue on älyttömän hyvä. Henkisesti voitettiin koko peli! Ehkä vastustajia jäi jopa pelottamaan, arvelee Savon joukkueen ensikertalainen Minna Tikkanen hymyillen.

”Yksi mies ja neljä naista joukkueessa. Annan niin paljon arvostusta osallistumisesta.”

Tulokset
Kuvagalleria

Turnauksen aikana kerättiin pelaajilta ”ilmiantoja” omien ja vastustajajoukkueiden tsemppareista ja luottopelaajista. Jutun lainaukset ovat pelaajien ihanista ilmiannoista, joita jätettiin 38 kappaletta.