Rento meno kuuluu SAKUgames-kisoihin

Olet täällä

 

Ensimmäinen SAKUgames kokosi keskiviikkona Kouvolan seudun ammattiopiston järjestämiin kisoihin 180 osallistujaa. Kisat aloitettiin sukkulaviestillä ja järjestäjät yllättäneellä osallistujamäärällä. Joukkueita oli sukkulaviestiin ilmoittautunut ennakolta kuusi, mutta kisapaikalla innostus tarttui ja joukkuemäärä nousi kymmeneen. Innostava laji tulee olemaan mukana myös ensi vuoden kisoissa.

timi_1.jpg

WinNovan turvallisuusalan opiskelija Timi Riento oli kisan jälkeen rennolla mielellä. SM-hopean Kalajoella 16-vuotiaiden sarjassa elokuussa pokannut Riento lennätti myös SAKU-kisoissa kiekkoa pitkälle. Taustaa Riennolta olisi löytynyt useampaankin yleisurheilulajiin.

-Olen aloittanut kuulasta, siirtynyt moukariin ja nyt heitän kiekkoa. Tai yleisurheilulajeista olen kokeillut oikeastaan kaikkia muita lajeja paitsi seivästä. Äiti on heittänyt kiekkoa ja työntänyt kuulaa, joten hänen takiaan olen tainnut alkujaan kentälle joutua.

-Täällä on ollut hemmetin hienoa. Enemmän ollaan liikkeellä huumoripohjalla ja pidetään hauskaa. Ei muuta kuin enemmän näitä. Kiekkoringissä oli kuusi äijää mukana. Joku kävi siinä kysymässä, miten tätä kiekkoa oikein heitetään ja pidetään kädessä. Tykkään kyllä vinkkiä antaa, mutta kiekko on laji, jossa kaikilla heittäjillä on ihan oma tyylinsä, kuvaa Riento lajiaan. 
 

Uutta intoa kentältä

Kelloseppäkoulun Mette Wecksten osallistui kisoissa keihääseen, kuulaan ja pituuteen. Kelloseppäkoululta kisoihin oli kerätty seitsemän urheilijan joukkue. 

-Kisoissa on ollut tosi kiva ilmapiiri, ei ole ollut niin totista. Viime viikolla käytiin kisoja ennen vähän porukalla katsomassa, miten kiekko lentää. 

-Yleisurheilussa olen tehnyt aika lailla kaikenlaista, mutta pääasiassa olen heittänyt keihästä ja kilpakävellyt. Yleisurheilu on kuitenkin jäänyt salibandyn takia. Kisapaikalla kävi kyllä mielessä, että olisin voinut lajeja jatkaakin. Keihäässä tuli uutta intoa.

Wecksten on kolmannen vuoden opiskelija, mutta jos opinnot jatkuvat Kelloseppäkoulussa kaksoistutkinnolla, niin uusi kisareissu on jo suunnitteilla.

-Luulen, että ensi vuonnakin paikalle tulevat ne, jotka olivat tänä vuonna mukana. Lisäksi mukaan saadaan varmasti uusia innokkaita.
 

Tsempillä ja fokuksella pärjää

lentispojat.jpg

SAKUgames-kisojen beach volley -ottelut pelattiin Käyrälammella, missä peleihin olisi ollut käytettävissä huikeat kaksitoista kenttää. Uuteen lajiin joukkueita oli saatu mukaan yksitoista. Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymän joukkue otti harrastesarjan ykköstilan. Biitsijoukkueessa pelasivat Joni Lavi, Julius Ahvenniemi ja Joona Lindberg

-Meillä oli kaksi peliä ja niistä tuli tiimityöskentelyllä kaksi ylivoimaista voittoa. Kovempi taso olisi harrastesarjassa saanut olla. Jos joku kysyy peleistä, niin silloin sanotaan, että mukana oli neljäkymmentä joukkuetta, kuuluu joukkueen yksimielinen kommentti peleistä.

Kaikki kolme pelaajaa tunnustavat päälajikseen jalkapallon. Biitsiinkiin on silti valmistauduttu hyvin, sillä pelaajat arvioivat kesän aikana poikenneensa lentopallokentällä melkein joka päivä.

-Kovalla tsempillä ja fokuksella pärjäsimme peleissä. Tuossa kilpasarjassa ei oltaisi kyllä pärjätty. Hyvä olisi, jos olisi ollut enemmän joukkueita. Ehkä mainostaa voisi vielä enemmän, ehdottaa Joni Lavi.

Tulokset

Kuvagalleria