Raseko, Tavastia ja Esedu salibandyn mestareiksi

Olet täällä

Opiskelijoiden salibandyn lopputurnauksessa voittajiksi nousivat uudet mestarit. Poikien kilpasarjan voiton vei Ammattiopisto Tavastia. Tyttöjen sarjassa mestaruutta tuuletti Raseko. Uutuutena mukana oli harrastesarja, jonka ykköseksi pelasi Esedu.

Opiskelijoiden salibandyn lopputurnaukseen tiensä karsintojen kautta selvitti kahdeksantoista joukkuetta. Sekä tyttöjen että poikien kilpa- ja harrastesarjan sijoituksia haettiin kuuden joukkueen kesken kahdessa lohkossa.

Poikien kilpasarjassa välieriin tiensä selvittivät Ammattiopisto Tavastia, Oulun seudun ammattiopisto OSAO, Turun ammatti-instituutti ja Tredu. Toisessa välierässä kohtasi viime vuoden finaalipari Tredu - OSAO. Tasaisesta pelistä Tredu kampesi itsensä kultapeliin luvuin 2 – 1. Pronssiotteluun joutunut OSAO otti mitalit Turkua vastaan lukemin 8 – 4. 

Poikien finaalissa kohtasivat Tavastia ja Tredu. Ensimmäinen erä pelattiin tarkasti maalittomana. Toisen erän alussa Tredu siirtyi maalin johtoon, mutta sen jälkeen oli Tavastian vuoro viedä peliä. Ottelun loppulukemat päätyivät Tavastialle 4 – 1. Turnauksen pistepörssin paras oli Tavastian kapteeni Eetu Korkiamäki.

-Pelattiin joukkueena aika hyvin. Kaikki antoivat paljon joukkueen eteen. Joukkue puolusti hyvin ja vastahyökkäyksiin lähdettiin hyvällä prosentilla. Kun paikkoja oli, niin niistä tehtiin maalit. Joukkue pysyi myös pelissään viileänä, kehuu Korkiamäki joukkojaan.

Tavastian joukkueen pelaajista kaikki pelaavat salibandyä seurajoukkueissa. Viimeisen silauksen turnaukseen joukkue teki muutamalla yhteisellä harjoituksella. 

-Kovat pelit oli tänään. Taitavia pelaajia löytyi joka joukkueesta. Tällaiset ammattiopistojen omat tapahtumat ovat loistava juttu. Ne kannustavat urheilemaan. Eri lajeissa saa käyttää ja näyttää osaamistaan, tiivistää Korkiamäki. 

Rasekon tiivis nippu vei voiton

Tyttöjen sarjassa välieriin A-lohkosta itsensä pelasivat OSAO ja Raseko, jotka pelasivat alkusarjassa tasapelin 2 – 2. B-lohkosta jatkopelipaikkansa varmistivat Vuokatin Urheiluopisto ja Turun ammatti-instituutti.  Välierissä Raseko ja OSAO pelasivat itsensä finaaliin. Pronssiottelussa Vuokatti oli Turkua parempi luvuin 7 – 2. 

Kultapelissä nähtiin alkusarjan ottelusta tasainen toisinto. Raseko nappasi ensimmäisen erän alussa kahden maalin johdon, mutta erän loppu oli oululaisilta parempi ja erätauolle lähdettiin OSAOn maalin johdossa. Toisessa erässä Raseko oli vahvempi tehden kaksi maalia. Lopputulos kirjattiin Rasekolle luvuin 4 – 3. Rasekon kapteeni Pinja-Pauliina Vesanen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

-Meillä oli vähän masentuneet tunnelmat aamulla, kun joukkueeseen tuli poissaoloja. Kokoon saatiin kuitenkin tiivis nippu joukkuepelaajia, joista jokainen teki tehoja. Joukkueessa oli ihana henki, vaikka porukassa oli pelaajia, joita ei ennen oltu nähty. 

-Turnaus on mukavaa vaihtelua kouluun. On kiva, että tytöille on tänne oma sarjansa. Veikkaan, että paluumatkalla menee paljon irtokarkkeja voiton kunniaksi, lupaa Vesanen. 

Poikien harrastesarjan alkusarjassa nähtiin tasaisia pelejä. Pronssiottelussa kohtasivat Riveria/Kitee ja Vuokatin Urheiluopisto.  Voittaja löytyi maalin erolla, kun Vuokatti varmisti voiton maalin erolla 2 – 3. Kultapelissä kohtasivat B-lohkossa ykköseksi ja kakkoseksi pelanneet Esedu  ja Kpedu. Alkusarjan pelissä Esedu oli maalilla parempi. Finaalipelissä Esedu otti mestaruuden kahden maalin erolla 3 – 1. 

Harrastesarja saa jatkoa

Uutena sarjana käynnistynyt poikien harrastesarja löysi salibandyssä heti paikkansa. Poikien kilpasarjassa joukkueita oli mukana kaksikymmentä ja harrastesarjassa kolmetoista.  Tyttöjen joukkueita mukaan ilmoittautui kolmetoista.

-Joukkueiden lukumäärä on viime vuodesta pysynyt samassa. Harrastesarjaa on kiitelty, koska monessa paikassa kilpasarjaan on halukkaita enemmän kuin joukkueeseen voidaan ottaa. Lisäksi kovia joukkueita on aiemmin tietyiltä alueilta jäänyt pois, kun vastassa tiedetään olevan todella kovia joukkueita, joista voi löytyä jopa kentällinen nuorten liigatason pelaajia, kertoo SAKU ry:n liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki.

-Turnauksessa heräsi keskustelua myös suojalaseista. Nyt suojalasien käytöstä on suositus, mutta niiden käyttöä harkitaan pakolliseksi, jotta silmävammoilta vältyttäisiin.

Tulokset

Kuvagalleria