Polvisuojukset ja salivuoro hankitaan tänään

Olet täällä

Henkilöstön sekalentis pelattiin Kauhajoella viikonloppuna kahdentoista joukkueen voimin. Mukana oli tuttuun tapaan niin pitkän linjan pallokonkareita kuin ensikertalaisiakin. Sekalentikseen saatiin mukaan tällä kertaa myös kokonaan uusi joukkue, kun Stadin AO:n joukkue avasi uransa B-sarjassa.

Lentopallon pelaamisessa on tunnetta! Henkilöstön sekalentisturnaukseen joukkueet muodostetaan niin, että kentällä pelaavassa kokoonpanossa tulee aina olla vähintään kolme naista. Naisilla on pelissä vapaat kädet jujuttaa, iskeä ja syöttää niin paljon kuin kädestä lähtee. Miehet sen sijaan eivät pelin tuoksinassa saa naista torjua, iskulyönnin sijasta etukentällä hyökätään jujuttamalla ja syötötkin tulee tehdä vain alakautta. Peleissä nähdäänkin runsaasti normipelejä pidempiä palloralleja.

Kauhajoella 26.–27.11.2022 pelattuun turnaukseen ilmoittautui sekä A- että B-sarjaan mukaan 6 joukkuetta. B-sarjassa verkon takaa löytyi myös aivan uusi joukkue, kun Stadin AO:n tiimi sai ensikosketuksensa turnauksen tunnelmaan.

-Kahvihuoneessa oli pöydällä SAKUn lehti, jota selailtiin. Siitä lähti ajatus ilmoille sekalentikseen osallistumisesta. Kahvipöydässä oli mukana muutamia lentopallon ystäviä, joista Sami lupasi saman tien turnaukseen lähteä. Joukkuetta lähdimme kasaamaan Stadin logistiikan toimipaikasta. Muutama tippui matkan varrella vahvuudesta, mutta pääsimme kuitenkin viidellä pelaajalla mukaan, kertoo Stadin AO:n joukkueen kapteeni Tiina Nurmilo.

-Meidän kanssamme Tiina sai kyllä tehdä vähän töitä, että uskalsimme lähteä mukaan, kun ensimmäisten harjoitusten jälkeen kädet olivat pelistä ihan mustikalla, muistelee ensimmäisiä treenejä Suvi Kääriälä.

Joukkueen kolmen ensikertalaisen saamisessa mukaan tärkeä merkitys oli sillä, että oma joukkue muodostui lähimmistä työkavereista. Kilpailutulosta tärkeämpää on liikkuminen yhdessä työkavereiden kanssa. Jatkoa seuraa, sillä joukkue päätti lähteä turnauksen jälkeen heti maanantaina sekä omaa salivuoroa varaamaan että polvisuojuksia ostamaan.

-Ehdottomasti tullaan mukaan myös ensi vuonna. Ehkä tullaan Stadista jopa kahdella joukkueella. Muilta joukkueilta olemme saaneet hyvää kannustusta, meitä kohdellaan vähän kuin maskotteja, kiittelee pelitunnelmaa Sami Yli-Hakula.

B-sarjassa voiton varmisti Jedu napaten viidestä pelistä viisi voittoa. Toiseksi sijoittui Savon ammattiopisto ja kolmanneksi Tampereen ammattiopisto Tredu.

Sekalentiksessä pelaaminen on rentoa

A-sarjassa yhtä vakuuttavaa jälkeä teki Ekami, joka myös voitti kaikki viisi otteluaan. Tahto voittaa turnaus oli ehkä tavallistakin vahvempi, kun pelaajista Risto Aho oli pelaamassa päätösturnaustaan. Eläkkeelle pian siirtyvä Risto suunnittelee viettävänsä enemmän aikaa Kreikan aaltojen äärellä etenkin syysaikaan. Kevään turnauksessa tuttu peluri saatetaan vielä tositoimissa nähdä.

-Vuonna 86 aloitin opettajana ja vuotta myöhemmin olin ensimmäisissä kisoissa. Turnaukset meidän lentopallotiimissä ovat olleet mahtavia. Sekalentiksessä porukassa oleminen ja pelaaminen on rentoa. Kun miehissä lähdetään pelaamaan, niin pelaaminen on ihan toisenlaista.

-Välillä on ollut pikkuisen vaikeuksia saada porukkaa kasaan. Uusia pelaajia tarvitsisi saada mukaan. Yksi ehdokas meillä oli mukaan tulossa, mutta tällä kertaa ei vielä osallistuminen onnistunut. Naiset ovat meillä nyt virittelemässä ja aloittamassa omaa vuoroa, jossa yhdessä voisi käydä pelaamassa, kertoo joukkueen kasaamisesta Risto Aho.

A-sarjassa Spesialla oli kahden joukkueen edustus. Hopeiset mitalit pujotettiin viime vuonna mestariksi pelanneen Spesian ykkösjoukkueen pelureille. Pronssille sijoittui sarjanousun A-sarjaan viime vuonna tehnyt Ammattiopisto Luovi.

Säännöt ja niiden tulkinta herättivät tällä kertaa tavallista enemmän keskustelua niin kentällä kuin kentän laidalla. Toivommekin, että pelaajat ovat aktiivisia ja käyttävät hetken aikaa kirjaamalla ajatuksiaan palautelomakkeen kautta. Pelaajilta saadut palautteet mahdollistavat sääntöjen arvioinnin ja hiomisen vastaamaan paremmin pelaajien sekalentikseen asettamia odotuksia.

Tulokset
Kuvagalleria