Opiskelijoiden liikuntakampanja starttaa 19.4.

Olet täällä

Liikevirtaa on opiskelijoille suunniteltu kampanja, jossa nostetaan esille liikkumisen valintoja vihreän kädenjäljen kautta. Kampanjassa tiimit kisaavat toisiaan vastaan keräten sekä liikuntasuorituksia että vihreitä tekoja. Liikevirtaa-kampanjaa toteutetaan 19.4.-9.5.2021.

Opiskelijoiden kolme viikkoa kestävä Liikevirtaa-kampanja starttaa maanantaina 19.4.2021. Kampanjaan osallistutaan 4-20 henkilön tiimeissä. Toteuttamiseen kannustetaan ottamaan mukaan tutorit, opiskelijakunta tai muu opiskelijaporukka.

Kampanjan pääkohderyhmänä on opiskelijat, mutta myös henkilöstön haastaminen mukaan on sallittua! Henkilöstön edustajat voivat jakaantua tasaisesti tiimeihin, enintään kaksi henkilöstön edustajaa/tiimi. Kampanjasivusto on avoinna, joten tiimejä pääsee jo kokoamaan valmiiksi ennen kampanjan starttia.

Liiku vähintään puoli tuntia päivässä

Jokaisen tiimin jäsenen viikkotavoitteena on kerätä liikuntasuorituksia yhteensä 3,5 tuntia (puoli tuntia päivässä) sekä kaksi vihreää tekoa. Liikuntasuoritukset merkitään joko minuutteina tai koko päivän aikana kertyneistä askeleista. Vihreän kädenjäljen -teeman mukaisesti liikuntasuoritusten lisäksi kampanjassa kerätään vihreitä tekoja, joita voivat olla esimerkiksi kävelemisen valinta bussin sijaan, hissin vaihtaminen portaisiin tai roskien kerääminen maasta.

Opiskelijat merkitsevät itsenäisesti suorituksiaan, mutta toimivat tiimeinä, jotka kilpailevat palkinnoista muiden oppilaitoksien ja tiimien kanssa. Tiimi, joka on kerännyt eniten liikuntaminuutteja ja vihreitä tekoja voittaa yhteisen räätälöidyn elämyspalkinnon. Kampanjan lopussa arvotaan mukavia palkintoja sellaisten tiimien kesken, jotka ovat saaneet vihreän kädenjäljen kaikkien kolmen kampanjaviikon aikana. Lisäksi viikoittain arvotaan lahjakortteja kaikkien kampanjaan osallistujien kesken.

Liikevirtaa-kampanja on maksuton SAKU ry:n jäsenyhteisöille.