Omnia tuuletti jalkapallon mestaruutta

Olet täällä

Opiskelijoiden jalkapallon mestaruutta tavoitteli 20 joukkuetta, joista kahdeksan selvitti tiensä 13.-14.11. Pajulahdessa pelattuun lopputurnaukseen. Turnauksen voiton vei Omnia, joka samalla kirkasti viime vuoden pronssimitalit kultaisiksi. 

Opiskelijoiden jalkapallon lopputurnauksessa mittaa toisistaan ottivat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Salpaus, Vamia, Turun ammatti-instituutti, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU, Helsinki Business College ja Omnia. Alkulohkoista tiensä välieriin selvittivät Gradia, Vamia, Turku ja Omnia.

Ensimmäisen välieräpelin ottelupari oli Vamia-Turku. Turku aloitti ottelun väkevämmin vieden pelin 0-2 johtoon. Toisen jakson alussa Vamia teki maalin, jonka jälkeen vaasalaiset hakivat vimmatusti tasoitusta. Kiihkeästä välieräpelistä Turku eteni jatkoon lukemin 1-2.

Draamaa nähtiin myös toisessa välierässä. Gradia lähti peliin vahvasti siirtyen johtoon ensimmäisillä minuuteilla. Omnian tasoituksen haku johti kulmapotkuun, jossa Gradian pelaaja teki käsitorjunnan. Pilkulta Omnia tasoitti pelin. Heti tasoituksen perään syntyi myös Omnian johtomaali. Erässä nähtiin vielä Gradian maalivahdin torjunta pilkulta sekä Omnian johtomaali 3-1.

Toinen jakso alkoi tasaisella yrityksellä. Gradia ei antanut periksi, vaan teki kaksi maalia muutaman minuutin sisällä tasoittaen pelin, vaikka punaisten korttien takia joukkueesta oli kaksi pelaajaa ajettu pois kentältä. Rankkareissa peli ratkesi viidensiin laukojiin. Omnia otti paikan kultaotteluun luvuin 4-3.

Mestaruus maistui Omnialle

Kultaottelussa lähdettiin liikkeelle tarkalla pelillä. Maalinteon ottelussa aloitti Omnia, mutta Turku kuittasi ensimmäisellä jaksolla heti perään tasoihin lataamalla maalin ylänurkkaan. Toisella jaksolla Omnia oli vahvempi tehden kaksi maalia. Omnia kirkasti viime vuoden pronssimitalinsa kultaisiksi lukemin 1-3.

-Osa joukkueista oli tosi kovia, mutta oli joukkueita mukana vähän enemmän harrastuspohjallakin. Vaasaa vastaan ei päästy pelaamaan, mutta se vaikutti kovalta. Turulla oli myös kova joukkue, kertoo Omnian maalivahti Oskar Lyberoboulos.

Voitto miellytti Omnian pelaajia, ja kommentteja voiton syistä sateli joka puolelta. Voiton avaimiksi pelaajat nostivat hyvän joukkuehengen ja taitavat yksilöt. Myös itseluottamus ja huumori vaikuttivat pelin jälkeen olevan pelaajilla kohdallaan. 

-Pelit olivat todella yllättävän haastavia, kun kaikki halusivat voittaa. Mutta kyllä me tiedettiin etukäteen, että voitetaan. Ai miksi? No, koska Omnia, tiivistää Arlind Sestiu

-Tämä oli hauska turnaus. Ja meidän joukkueella oli hyvä yhteishenki. Arlind oli kyllä hyvä. Arlind on nopea kaveri, joka tullaan viiden vuoden päästä näkemään Real Madridin pelaajana, lupaa Ermir Suka.

Jutustelun ohessa Arlind Sestiu kirjoittaa nimmarinsa haastattelijan lehtiöön. Kavereilta tulee ohjeet, että tämä nimmari kannattaa säilyttää. Ja näin totta kai tehdään!

Pakka pysyi kasassa

Omnian joukkueen aamuryhmän vastuuvalmentajan tehtävät otti puolitoista viikkoa sitten vastaan Arbad Mester.  Yhteisiä treenejä ennen turnausta saatiin kolme kertaa alle ennen turnausta. 

-Olen iloinen siitä, miten pelaajat suhtautuivat turnaukseen. Pakka pysyi joukkueella hyvin kasassa ja pelaajat malttoivat keskittyä hyvin. Joukkue oli taitopuolella turnauksen vahvin, arvioi Mester.

-Mukana oli hyvätasoisia joukkueita, joista osa oli panostanut turnaukseen tosi paljon. Me Omniassa haluamme tarjota pelaajille talenttipelejä, ja näissä peleissä nämä kriteerit täyttyivät. Pajulahdessa oli turnaukseen myös huippuolosuhteet. 

Tulokset
Kuvagalleria