Omnia ja Varala futsalin mestareiksi

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien futsalin lopputurnaus pelattiin tiistaina 7.2. Tampereella. Lopputurnauksessa saatiin uudet mestarit, kun viime vuonna toiseksi poikien sarjassa sijoittunut Omnia ja tyttöjen sarjassa Varalan Urheiluopisto kuittasivat itselleen mestaruudet.

Poikien futsalmestaruutta tavoitteli kaikkiaan viisitoista joukkuetta, joista lopputurnaukseen pääsi mukaan kahdeksan joukkuetta: Oulun seudun ammattiopisto, Varalan Urheiluopisto, Turun ammatti-instituutti, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Lappia, Koulutuskeskus Sedu, Etelä-Savon ammattiopisto ja Omnia. 

Alkusarjoista välieriin selvisivät Turku, Lappia, SLK ja Omnia. Välieräpareista Turku oli lukemin 2 – 0 Lappiaa parempi. Toinen välieräkamppailu tarjosi jännitysnäytelmää viimeisille sekunnille asti. Tasaisessa väännössä Omnia ja SLK tekivät vuoroon maaleja. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä sekunnilla, kun Omnian Bledi Kelmendi tuikkasi pallon väkisin maaliin. Välierävoitto ratkesi Omnialle lukemin 4 – 3. 

Finaalipelistä Omnia lähti hakemaan revanssia Turun ammatti-instituutista. Omnia jatkoi SLK-pelin hurmoksessa ja ensimmäinen maali tehtiin jo viiden sekunnin kuluttua alkuvihellyksestä. Turku sai vielä 1 – 1 tasoituksen, mutta Omnia varmisti voiton itselleen tekemällä vielä kaksi maalia turkulaisten verkkoon. Omnian Meysan Hajisade oli ottelun jälkeen joukkueensa esityksiin tyytyväinen. 

-Olen turnauksessa mukana ensimmäistä kertaa. Tämä on ollut todella hyvä turnaus, josta on saanut hyvää kokemusta, menoa ja fiiliksiä. Meidän joukkueessa oli mukana todella hyviä pelaajia. Esimerkiksi Bledi on A-poikien SM-sarjan paras maalintekijä, antaa Hajisade kehuja joukkueelleen. 

-Kaikilla meillä on taustaa jalkapallosta tai futsalista. Puolet meistä pelaa aktiivisesti ja puolet on pelaamisen lopettaneet. Ensi vuonna ollaan todella mukana ja tulossa on uusia, hyviä pelaajia.

Varala ei päästänyt maaliakaan

Tyttöjen sarjassa mitalien väri ratkaistiin kolmen joukkueen kesken. Varalan Urheiluopiston joukkue lähti turnaukseen kirkastamaan viime vuoden hopeamitalejaan. Uusina joukkueina lopputurnauksessa taitojaan näyttivät Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Kainuun ammattiopisto. Nita Laine pelasi SLK:n hopeajoukkueessa.

-Meillä on ollut hyvä joukkuehenki peleissä. Kaikki tietävät joukkueessa toistensa vahvuudet. Meistä puolet harrastaa aktiivisesti fudista, mutta puolet on tullut joukkueeseen mukaan. Meitä on täällä kaikkiaan mukana parikymmentä, kun pojat ovat turnauksessa mukana. 

Varalan Urheiluopisto ei peleissä jättänyt selittelyille sijaa. Varala oli parempi Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa lukemin 3 – 0 ja Kainuun ammattiopistoa 6 – 0. Kun Kainuu ja SLK pelasivat keskinäisessä ottelussaan tasapelin, niin hopeiset mitalit pujotettiin helsinkiläisten kaulaan. 

Tulokset

Kuvagalleria