Omnia ja Kpedu futsalin mestareiksi

Olet täällä

Opiskelijoiden futsalmestaruuksista pelattiin keskiviikkona 12.2. Tampereella 21 joukkueen voimin. Sekä poikien kilpasarjassa että harrastesarjassa saatiin uudet mestarit, kun voittoa tuulettivat kilpasarjassa Omnia ja harrastesarjassa Kpedu.

Opiskelijoiden futsalmestaruuksia lähti 12. helmikuuta järjestetyssä lopputurnauksessa tavoittelemaan kilpasarjassa neljätoista joukkuetta ja harrastesarjassa seitsemän joukkuetta. Kilpasarjassa paikkoja loppupeleihin haettiin kolmessa alkulohkossa. Välieriin paikkansa varmistivat lohkoykkösinä OSAO, Tanhuvaaran Urheiluopisto ja Omnia sekä parhaana lohkokakkosena Lappia.

Välieräpeleissä paikoista finaaliin käytiin tiukka taisto, kun OSAO lähetti Lappian pronssipeliin luvuin 1-0 ja Omnia varmisti finaalipaikkansa Tanhuvaaraa vastaan vasta voittomaalikisan jälkeen 2-1.

Voittomaalikisa ratkaisi pelin

Finaaliottelussa kohtasivat viime vuoden mestari OSAO ja nelossijalle sijoittunut Omnia. Molemmilta joukkueilta nähtiin finaalissa huolellista puolustusta, eikä varsinaisella peliajalla maaleja syntynyt. Voittomaalikisassa Omnia ratkaisi pelin itselleen.

-Tästä jäi kyllä hyvä fiilis. Peliajalla ei pystytty rikkomaan vastustajan puolustusta, mutta pojat vetivät pilkut kylmän viileästi sisään, kertoo Omnian Ibrahim Mustafa.

Mustafa kuvailee joukkueensa pelien parantuneen turnauksen aikana, kun pelaajat oppivat tuntemaan toistensa pelitapaa paremmin. Koko joukkueen tekemisessä näkyi myös vahva voitontahto.

-Kaikki pelaavat hyvin yhteen ja kunnioittavat toisiansa. Rakkaus jalkapalloon näkyy joukkueessa. Tämä on minulle kolmas SAKUn futsalturnaus. Olen tykännyt näistä turnauksista tosi paljon, kun näissä pääsee tutustumaan muidenkin joukkueiden pelaajiin.

Pronssiottelussa Tanhuvaara oli Lappiaa parempi luvuin 2-4.

Kpedu kirkasti hopeansa

Myös harrastesarjaan saatiin uusi mestari, kun Kpedu varmisti turnausvoittonsa. Välierässä JEDU haastoi viime vuoden turnauksessa toiseksi sijoittunutta Kpedua tiukasti, mutta 1-0 tulos vei kokkolalaiset finaalipeliin. Toisessa välieräpelissä Vamia oli selkeästi Turkua parempi luvuin 6-0.

Pronssiottelussa jouduttiin jälleen voittomaalikisaan. Turkulaiset olivat pilkulta JEDUa vahvempia voittaen pelin 2-3. Länsirannikon joukkueiden välisessä finaalipelissä Kpedu ei antanut Vamialle mahdollisuutta, vaan oli parempi luvuin 7-0.

Tulokset 
Kuvagalleria