Oma hyvä tulos on kannustin SAKU-kisoissa

Olet täällä

Syksyn henkilöstön liikuntatapahtumat käynnistyivät syyskuun toisena viikonloppuna Kalajoella. Poikkeuksellinen syksy karsi osanottajien määrää, mutta ei paikalla olleiden intoa tekemiseen. SAKU-kisoissa haetaan ennen kaikkea omaa hyvää tulosta sekä työhyvinvointia yhdessä tekemisestä.

Henkilöstön Syyskisojen lajivalikoimassa Kalajoella olivat mukana yleisurheilu, frisbeegolf, saappaanheitto, maastojuoksu, SAKU-cooper, petankki, beach volley ja hiekkapesis. Erikoislajeina testaamaan pääsi myös fatbike-pyöräilyä sekä seikkailurataa.

Kisajärjestelyistä vastasi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU. Kisapaikoilla kahtena päivänä tehtävissä oli mukana myös kolmekymmentä matkailualan opiskelijaa. Yleisurheilukentällä järjestäjävastuun kantoi Kalajoen Junkkarit.

-Korona vaikutti selvästi kisojen osallistujamäärään. Oli hienoa, että JEDU lähti silti kisat järjestämään. Vaikka osanottajia oli vähemmän, niin kisajärjestelyt vaativat silti saman toimitsijamäärän ja valmistelevan työn, jotta kisat saadaan onnistumaan. Moni osallistuja kiitteli kisojen antavan voimavaroja tulevaan syksyyn, kertoo SAKU ry:n liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki.

Vastapainoa työlle

Kisojen hiekkapesis pelattiin MM-kisojen yhteydessä. Pelipaikkana toimi Hiekkasärkät. Lauantaina merenrantaan katsellessa pystyikin samalla kertaa seuraamaan sekä hiekkapesistä, biitsipelejä että frisbeegolfaajien heittoja.

SAKU-edustus hiekkapesiksessä oli JEDUn joukkueen varassa. Ulla Laulumaa, Jaana Rahkonen ja Sanna Eronkoski olivat otteluiden jälkeen lajille aivan myytyjä.


-Pärjäsimme turnauksessa tosi hyvin. Ottelut etenivät nousujohteisesti. Voi sanoa, että parannettiin peliä kuin sika juoksua, kertovat Jaana Rahkonen ja Sanna Eronkoski.

Ennen pelejä joukkue kävi treenaamassa viisi kertaa Haapaveden kentällä. Huumori oli hyvin joukkueen mukana niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

-Onhan tämä ollut parasta työhyvinvointia ja hyvää vastapainoa työlle. Mukavaa on ollut. On sellainen tuntuma, että olisi ollut tosi kiireisellä minilomalla työkavereiden kanssa. Lajina hiekkapesis on kyllä jäätävän kova. Onneksi peleistä selvittiin loukkaantumatta, toteaa Ulla Laulumaa.

Markus Pahkala oli kisoissa valinnut lajikseen maastojuoksun. SAKU-kisat oli asetettu koronakevään juoksulenkeille tavoitteeksi.

-Maastojuoksun matkana oli 4,7 kilometriä. Pakko oli jaksaa hyvin, kun kannustusjoukot olivat paikalla. Kaveri, jonka kanssa treenaan juoksua, kannusti pyöräillen reitillä mukana. Tilpitapit, eli toiselta nimeltä lapset, olivat myös reitillä kannustamassa, kertoo Pahkala.

Psyykkaus kuului heittopaikalla

Petankissa yksi jännittävimmistä otteluista nähtiin Luovin Juniorsien ja Eldersien välillä. Kun heittorinkiin asteli, niin psyykkausta täytyi olla valmis kestämään. Muutaman heiton kohdalla oli jo kyyti kotimatkallekin vaarassa. SAKU-kisojen viestikapulaa Eldersit kertoivat siirtävänsä Juniorsien harteille.

-Liian helpolla Eldersit meidät keskinäisessä ottelussa päästivät. Hyvä ja rento meininki täällä on ollut, arvioi kymmenen kisavuoden kokemuksella Rainer Sarala.

-Olen osallistunut SAKU-kisoihin kahdenkymmenen vuoden ajan. Näissä kisoissa on mukana oma ja hyvähenkinen porukka, jossa on aina tuttuja mukana. Hienoa on kisoissa syntyvä yhteisöllisyys. Hyvin on myös eri lajeja tarjolla, kuvaa Eldersien Jukka Teerikangas.

Eldersien viestikapulan siirto Juniorseille sujui turnauksessa erinomaisesti. Eldersit nappasivat turnauksessa heitoillaan pronssia, hopealle sijoittui Kpedun Kanki ja kultamitalit aseteltiin Juniorsien kaulaan.

Tulokset
Kuvagalleria